Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Δημοτικό θέατρο.Παρουσίαση προγράμματος 2020-2021

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΗ παρουσίαση του προγράμματος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για την περίοδο 2020-2021, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική σκηνή του θεάτρου  «Δημήτρης Ροντήρης».

Για το νέο πρόγραμμα μίλησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Νταϊφά, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου κ. Λευτέρης Γιοβανίδης, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έχει καταγράψει τα τελευταία χρόνια μια λαμπρή πορεία και είναι ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της χώρας μας. Το νέο πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου ξεκινά κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα και φυσικά τους ανθρώπους των τεχνών και του πολιτισμού, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Οφείλουμε σε αυτές τις νέες συνθήκες να δείξουμε προσαρμοστικότητα, να προχωρήσουμε μπροστά. Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι το πρόγραμμα κινείται σε πέντε άξονες: θέατρο, μουσική, χορός, εκπαίδευση και παρεμβάσεις στην κοινωνία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά  με το πόσο εύκολη είναι η διοίκηση και κυρίως η εξασφάλιση πόρων για τη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης απάντησε:

«Η διοίκηση του θεάτρου και η χρηματοδότηση τελούν υπό ένα ιδιαίτερο καθεστώς, μοναδικό στην Ελλάδα, καθώς το Δημοτικό Θέατρο, διοικείται από τον Ο.Π.Α.Ν., επιδοτείται από τον Δήμο, αλλά δεν είναι ξεχωριστό νομικό πρόσωπο. Στόχος μας λοιπόν είναι να δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, το οποίο αποτελεί και αίτημα όλου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κ. Ειρήνη Νταϊφά, στην ομιλία της επεσήμανε:

«Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, το Δημοτικό μας Θέατρο ως ναυαρχίδα πολιτισμού της πόλης μας πέτυχε, φιλοξενώντας λαμπρές παραστάσεις και παραγωγές υψηλού επιπέδου, να είναι πρωταγωνιστής στο πολιτισμικό γίγνεσθαι, όχι μόνο στο μεγάλο λιμάνι αλλά και σε όλη τη χώρα μας.

Φιλοδοξία και μέλημά μας είναι ιδίως τώρα που βιώνουμε λόγω της πανδημίας όχι μόνο στον χώρο της τέχνης, αλλά ως κοινωνικό σύνολο, μία τόσο δύσκολη εποχή να παρουσιάσουμε  παραστάσεις διαδικτυακά, αλλά και με φυσική παρουσία, πάντα σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid-19, αλλά και κοινωνικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις που θα λειτουργήσουν ως διέξοδοι και που θα φωτίσουν παράλληλα δρόμους δημιουργίας και ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Ιωσήφ Βουράκης, στην ομιλία του τόνισε:

«Στις ιδιαίτερες ημέρες που διανύουμε λόγω του Covid-19,  σε μία περίοδο που τα όνειρα και ο προγραμματισμός αποτελούν ουτοπία, εμείς εδώ, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά αποφασίσαμε ότι πρέπει να παράξουμε πολιτισμό, να ανοίξουμε το Δημοτικό Θέατρο και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά κ. Λευτέρης Γιοβανίδης, επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«Πολιτισμός δε σημαίνει μονάχα ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση, αλλά πολλά περισσότερα: γνώση, προσφορά, ψυχική και πνευματική ανάταση. Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που έχει το ΔΘΠ –απέναντι στους εργαζομένους του, τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες και κυρίως το κοινό– να εξασφαλίσει την καλλιτεχνική συνέχειά του μέσα στην πρωτόγνωρη συνθήκη που όλοι αντιμετωπίζουμε, αποφασίσαμε να συμβάλουμε ενεργά σε αυτό που λέγεται ποιότητα ζωής και να ετοιμάσουμε ένα φιλόδοξο και δυναμικό πρόγραμμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *