Εποχική σαλάτα
«Κάθε πράγμα στον καιρό του» λέει ο θυμόσοφος λαός μας και φυσικά όταν πρόκειται για το φαγητό η φράση ταιριάζει γάντι!
Η εποχικότητα των φρούτων και των λαχανικών είναι ο πιο σωστός οδηγός μαγειρικής για να τρεφόμαστε υγιεινά
και να εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τα πλούσια δώρα της φύσης.
Τι καλύτερο λοιπόν για να συνοδεύσουμε το γεύμα μας από μια νόστιμη και «άκρως φθινοπωρινή» σαλάτα με ρόκα, μήλο, καρύδια και, φυσικά, λαχταριστό κασέρι Λεβέτι. Το τελευταίο είναι παντός καιρού.
Υλικά:
1 πράσινη σαλάτα, 1 ματσάκι ρόκα, 150 γρ. κασέρι, 2 μήλα, 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού, ½ φλιτζάνι σπασμένα καρύδια, 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
Για την βινεγκρέτ: 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι, 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γλ ανάμεικτα βασιλικό και δεντρολίβανο, ανάμεικτα αλάτι.
Εκτέλεση:Ετοιμάστε τη βινεγκρέτ: Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με το ξίδι, τη μουστάρδα, τον βασιλικό, το δεντρολίβανο και λίγο αλάτι. Ψιλοκόψτε τα σαλατικά και κόψτε το κασέρι σε μικρούς κύβους.
Κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες και ραντίστε τις με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Βάλτε τα σαλατικά και τα μήλα σε ένα μπολ, ρίξτε το κασέρι, τις λιαστές ντομάτες, τη βινεγκρέτ και ανακατέψτε. Πασπαλίστε με τα καρύδια και σερβίρετε.