Καφεδάκι μετά υποβρυχίου
Μπορεί να μην έχει πια κατάλληλο καιρό για υποβρύχιες βουτιές αλλά καμία εποχή δεν είναι πολύ αργά ή πολύ νωρίς για να γευτούμε ένα δροσερό γλυκό υποβρύχιο! Το αγαπάτε;
Σύμφωνα με την παράδοση, το γλυκό υποβρύχιο είναι μια γευστική πατέντα που δημιουργήθηκε από Χιώτες ζαχαροπλάστες. Να είναι καλά οι άνθρωποι, τέτοια λιχουδιά αξίζει τα εύσημα μας.
Αρχικά επρόκειτο για μια λευκή ζαχαρόπαστα με γεύση βανίλια, που βυθιζόταν στο κρύο νερό και στην πορεία των ετών η ιδέα εμπλουτίστηκε με τη μυρωδάτη μαστίχα που βρίσκεται σε αφθονία στο νότιο κομμάτι του νησιού της Χίου.
Για πολλούς σήμερα ωστόσο το γλυκό δίλημμα παραμένει: Μαστίχα ή βανίλια;
Εσείς τι ψηφίζετε; Ότι και να επιλέξετε, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δροσίσετε τον ουρανίσκο σας παρέα με το απογευματινό σας καφεδάκι!