ΣΚΟΡΠΙΑ ΦΥΛΛΑ
Πόλεμος για τον Λαζόπουλο η πανδημία
Δίνοντας μια διαφορετική συνέντευξη ο Λάκης Λαζόπουλος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πανδημία του κορονοϊού.
Καταρχάς, είναι κάτι που πιστεύω πως θα το ζήσουμε για πολύ καιρό, ότι δεν είναι κάτι παροδικό. Η ζωή μου έχει αλλάξει άρδην, δεν είναι μια παρένθεση, αλλά μια νέα πραγματικότητα. Είναι ένας καινούριος κόσμος. Ο φόβος για το απρόσμενο και το αόρατο δεν θα μας αφήσει και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι ηγέτες του κόσμου χρησιμοποίησαν μία λέξη νια να περιγράψουν τη νέα κατάσταση: είπαν ότι πρόκειται για «πόλεμο».
Κατά της σεξουαλικής σκλαβιάς των παιδιών
Η Ντέμι Μούρ
Η Ντέμι Μουρ γεννήθηκε στίς 11 Νοεμβρίου 1962 στο Ρόσγουελ, Νέο Μεξικό. Από την τεράστια εμπορική επιτυχία του Ghost (1990) και τις αμφιλεγόμενες εικόνες Indecent Proposal (1993) και Disclosure (1994) είναι μια από τις πιο περιζήτητες και πιο ακριβές ηθοποιού του Χόλιγουντ.
Τον Απρίλιο του 2011 η Demi Moore και η σύζυγός της Ashton Kutcher ξεκίνησαν το “Ίδρυμα Demi and Ashton” μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση της σεξουαλικής σκλαβιάς των παιδιών.
Στους ουρανούς ο Χρήστος Ζορμπάς
Έφυγε ξαφνικά σε ηλικία 82 ετών ο Χρήστος Ζορμπάς, ένας ηθοποιός με σημαντική καριέρα στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο. Είχε στο ενεργητικό του πάνω από 50 ταινίες, και πολλά βραβεία.
Μεταξύ αυτών «Οι σιλουέτες» του Κωστή Ζώη, «Ανοιχτή επιστολή» του Γιώργου Σταμπουλόττουλου, «Το κορίτσι του 17»»του Πέτρου Λύκα, η «Ορέστεια» του Βασίλη Φωτόπουλου, «Βυζαντινή Ραψωδία» του Γιώργου Σκαλενάκη, «Η Ευδοκία» του Αλέξη Δαμιανού αλλά και η «Κάθοδος των 9» του Χρήστου Σιοπαχά που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ της Μόσχας.
Αστέρι πρώτου μεγέθους ο Λεονάρντο
Ο αμερικανός ηθοποιός Λεονάρντο ΝτιΚάπριο αναδύθηκε στο κινηματογραφικό στερέωμα την τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα και σήμερα αναγνωρίζεται ως αστέρι πρώτου μεγέθους.
O Λεονάρντο ΝτιΚάπριο έχει αναπτύξει πλούσια δράση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Το 2000 ήταν ο παρουσιαστής των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γης και πήρε συνέντευξη από τον τότε αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον ειδικά για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Η ζωή είναι ένα πέρασμα κατά την Αντιγόνη
Η Αντιγόνη Βαλάκου γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930 και σε ηλικία 16 ετών εγκαταστάθηκε με την οικογένειά της στην Αθήνα. «Η ζωή είναι ένα πέρασμα. Ένα φευγαλέο πουλί στην άκρη του σύμπαντός μας». συνήθιζε να λέει.
Η σπουδαία θεατρίνα υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το σανίδι, σε μια καλλιτεχνική πορεία που μετρά μόνο επιτυχίες και τιμητικές διακρίσεις. Σεμνή, αξιοπρεπής, με τεράστιο ρεπερτόριο, που καλύπτει εξήντα χρόνια πορείας στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο.
Ο πολυτάλαντος Νότης Περγιάλης
Ο Νότης Περγιάλης ήταν μια πολυσχιδής και πολυτάλαντη προσωπικότητα, που πρόσφερε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό έργο στην Ελλάδα. Αν και στο πλατύ κοινό έγινε γνωστός σαν ηθοποιός του κινηματογράφου, στον οποίο ξεχώρισε σε σύνθετους δεύτερους ρόλους, ήταν ένας σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας και όχι μόνο…
Γεννήθηκε στα Ανώγεια της Λακωνίας και σπούδασε στο Σπουδαστήρι του Βασίλη Ρώτα.
Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1953 στην ταινία «Το Κλειδί της Ευτυχίας» ενώ με τη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε τη συνεργασία του το 1962 με την «Ηλέκτρα» του Κακογιάννη, και τελείωσε το 1975 με την ταινία «Οι Βάσεις και η Βασούλα». Από τις 20 αξιόλογες ταινίες που έπαιξε συνολικά στην καριέρα του, οι 13 ήταν της Φίνος Φιλμ.
Στην εντατική ο Πολιτισμός
«Ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του, βρίσκονται εδώ και καιρό στην «εντατική», για διάφορους και διαχρονικούς λόγους. Η πανδημία τους τραυμάτισε τόσο σοβαρά που η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα μπορέσει να επιβιώσει! Περιττό να σημειώσω πως στον ίδιο δύσβατο δρόμο βρίσκονται και οι ηθοποιοί, συγγραφείς, εικαστικοί και αμέτρητοι καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών.
Θα ήταν καλό, το αρμόδιο υπουργείο (ΥΠΠΟΑ) να σοβαρευτεί και οι επικεφαλής τού κάθε τομέα να λάβουν υπόψη πως το μουσικό κίνητρο, η δημιουργία, οι όποιες μουσικές δράσεις είναι ανθρώπινες ανάγκες για να εκφράσουμε την ψυχή μας, αλλά συγχρόνως και για να ζήσουμε· κι όχι για χόμπι…».
Δήλωσε πρόσφατα ο Νότης Μαυρουδής.
Υιοθέτησε την κόρη της αδελφής της η Φόνσου
Η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και των ελληνικών παραγωγών, έχει σήμερα μία πανέμορφη κόρη. Μάλιστα, η κόρη της με τη σειρά της, έχει χαρίσει στη γιαγιά της μια εξίσου πολύ όμορφη εγγονή.
Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για άγνωστες πτυχές της ζωής της. Δηλαδή, για την αδερφή της, Μαρία, αλλά και για την κόρη της, Ασημίνα.
«Η αδελφή μου η Μαρία με καταλάβαινε σε όλα. Και επειδή ήξερε ότι φοβόμουν την ευθύνη ενός παιδιού, μια μέρα μου είπε ”Το παιδί που θα γεννήσω θα είναι δικό σου παιδί. Θα το μεγαλώσουμε μαζί”».
Μας εμπαίζει η Κυβέρνηση, δηλώνει ο Κραουνάκης
Ξέσπασε ο Σταμάτης Κραουνάκης για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο του πολιτισμού, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εμπαίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού και, όπως λέει, τους φτύνει στα μούτρα, ενώ αναφέρεται και σε εκδικητικές ενέργειες… εναντίον του.
«Είναι σαφές και ολοφάνερο. Δεν θέλουν ανοιχτό κανένα χώρο ανταλλαγής ιδεών μέσω της Τέχνης και μέσω και της εστίασης. Και δεν είναι πολιτικοί μόνο οι λόγοι. Είναι και λόγοι αληθινής και βαθύτατης αμορφωσιάς. Επίσης απανωτά ψεύδη. Έδωκε το ΥΠΠΟ κάποιες συνθήκες για να βγει μετά από μια βδομάδα ο πρωθυπουργός να τα κλείσει όλα. Έχω δικαίωμα να σκέφτομαι ότι είναι όλα προκανονισμένα».
«Να σωθεί ο κόσμος», τονίζει η Ρουγγέρη
«Είναι πολύ δυσάρεστο. Η άποψή μου είναι βέβαια ότι πάση θυσία πρέπει να σωθεί ο κόσμος. Θα ήταν καλό να βοηθήσει το κράτος τους ηθοποιούς μας γιατί όπως καταλαβαίνετε, έχουν τρομερό πρόβλημα αλλά δεν ξέρω πώς μπορεί να γίνει αυτό. Να σας πω την αλήθεια, τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα».
«Δεν ορθοποδήσαμε από το πρώτο lockdown και ήμασταν με γεμάτα θέατρα. Στην ουσία καταστραφήκαμε! Τι να κάνω όμως εγώ; Να τα βάλω με ποιον αυτή τη στιγμή που ο κορονοϊός είναι παγκόσμιος; Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Μακάρι να μπορούσε το κράτος να βοηθήσει τους ηθοποιούς ειδικά αυτούς που έχουν πάθει ζημιά, γιατί πώς θα ζήσουν; Αυτό σκέφτομαι!».
Αλαίν Ντελόν ο γόης
«Ο Alain Delon είναι ένα υπέροχο θηρίο, ένα από αυτά που βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Το χαμόγελό του σαρκοβόρο και γήινο, όπως και το διαπεραστικό μπλε του βλέμματός του, μαγεύει και σαγηνεύει…» (Brigitte Bardot).
O Alain Delon, ο άγγελος, ο αλήτης, ο ζωντανός μύθος του γαλλικού σινεμά, κλείνει τά 85. Πέρασε σχεδόν όλη του τη ζωή μπροστά στις κάμερες – όμως τι ξέρουμε στ’ αλήθεια γι’ αυτόν; Λίγα πράγματα. Σποραδικές συνεντεύξεις, πορτρέτα, μερικές αντιφατικές βιογραφίες. Καμία εγκεκριμένη. «Η ιστορία της ζωής μου είναι τόσο απίθανη, ώστε κανένας δημοσιογράφος δεν θα ήταν ικανός να την γράψει»» είχε πει κάποτε.
70 χρόνια προσφοράς η SHIRLEY BASSEY
«Το νέο μου άλμπουμ αποτελεί έναν εορτασμό για τα 70 μου χρόνια στον χώρο του θεάματος. Εβδομήντα χρόνια υποστήριξης των θαυμαστών μου, 70 χρόνια μουσικής!» δηλώνει χαρακτηριστικά η ίδια και προσθέτει: «Τα τραγούδια που επέλεξα είναι όλα πολύ προσωπικά και συνδεδεμένα με τη ζωή μου. Ελπίζω συνδεθούν και με τις ζωές των θαυμαστών μου».
Πράγματι, ο δίσκος, εκτός από κάποια κομμάτια που είναι καινούργια, περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο σημαντικές επιτυχίες της καεριέρας της ερμηνεύτριας που έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο της πιο επιτυχημένης Βρετανίδας γυναίκας καλλιτέχνιδας όλων των εποχών. Μεταξύ αυτών, φυσικά, και το πασίγνωστο «Diamonds Are Forever», που ερμήνευσε μοναδικά το 1971, για το σάουντρακ της ταινίας του Τζέιμς Μποντ.
Να στηριχτούμε στον Χριστό, τονίζει η Βιτάλη
«Δεν ζω για να τραγουδάω. Θέλω την ησυχία μου και ανθρώπους με τους οποίους να μπορώ να επικοινωνήσω. Μαθαίνω πράγματα που δεν πρόλαβα να μάθω όταν ήμουν μικρή γιατί έτρεχα για το μεροκάματο. Με τον κορονοϊό κέρδισα πολλά» ανέφερε.
«Μου έδωσε ο Θεός ένα δώρο, τη φωνή μου, και το δίνω στους ανθρώπους. Δεν είναι η ζωή μου η φωνή μου. Ζωή μου είναι οι φίλοι μου, η οικογένειά μου, οι άνθρωποι που αγαπάω» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Ο αλησμόνητος αστυνόμος Θεοχάρης
Έλληνας ηθοποιός και πολιτικός. Ως ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστός από το ρόλο του αστυνόμου Στάθη Θεοχάρη στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά του Νίκου Φώσκολου «Καλημέρα Ζωή». Από το 2004 έως το 2007 διατέλεσε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Β’ Πειραιά.
Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία. Από μικρός εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου, από την οποία αποφοίτησε με άριστα.