Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπάρχουν ΜΚΟ με δύο πρόσωπα. Άλλες σωστές κι άλλες Μικτές Κακουργηματικές Οργανώσεις

Υπάρχουν ΜΚΟ που πίσω από την καλή τους όψη κρύβεται η εγκληματική κακουργηματική. Αυτές η Πολιτεία οφείλει να τις πατάξει αμείλικτα.
Υπάρχουν ΜΚΟ που πίσω από την καλή τους όψη κρύβεται η εγκληματική κακουργηματική. Αυτές η Πολιτεία οφείλει να τις πατάξει αμείλικτα.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2020 οι ελληνικές Αρχές εξάρθρωσαν συμμορία στη Λέσβο, ύστερα από μακρόχρονες έρευνες, που εμπλέκονταν τουλάχιστον τέσσερις ΜΚΟ! Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφίες για 33 μέλη διαφόρων ΜΚΟ. Ανάμεσά τους Γερμανοί, Ελβετοί, Γάλλοι, Βούλγαροι, Ισπανοί, Αυστριακοί και Νορβηγοί.

Τα «ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ» μεταξύ των άλλων δημοσίευσαν: «Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο, ενώ εκτιμάται πως περισσότεροι από 3.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα με τουλάχιστον 32 δρομολόγια από τις τουρκικές ακτές.

Πλέον, οι άντρες των διωκτικών αρχών προσπαθούν να εξακριβώσουν το ακριβές χρηματικό ποσό που αποκόμισε ως κέρδη το κύκλωμα, ενώ όπως έγινε γνωστό το κύκλωμα χρησιμοποιούσε κλειστές ομάδες και εφαρμογές στο διαδίκτυο για να μοιράζεται πληροφορίες σχετικά με τα σημεία από τα οποία θα έφευγαν και θα έφταναν οι βάρκες, παρέχοντας ενημέρωση ακόμα και λεπτομέρειες για το ΚΥΤ της Μόριας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης, προσδιορίστηκε η δράση οργανωμένου κυκλώματος, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια, μέσω της νήσου Λέσβου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) και τη συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β) καθώς και των Διευθύνσεων Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙ.Δ.Α.Π.), Αλλοδαπών Αττικής και Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.).

Συνέδραμαν ακόμα το Τμήμα Συλλογής και Διαχείρισης Πληροφοριών της ΓΕ. Π.Α.Δ. Βορείου Αιγαίου, το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, η 9η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα -κατά περίπτωση– αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, καθώς και παραβάσεων του Κώδικα Μετανάστευσης. (Πηγή: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ).

Με το θέμα ασχολήθηκαν πολλά ΜΜΕ (έντυπος Τύπος, τηλεοπτικά Μέσα, Ραδιόφωνα και Διαδικτυακά). Αυτό είναι θετικό γιατί τα προηγούμενα χρόνια έπρεπε να το σκεφθεί καλά κάποιος για να πει κακή κουβέντα για τις όποιες εγκληματικές ΜΚΟ… Οι πολίτες πάντως απαιτούν, σύμφωνα με ό,τι διαβάζουμε κι ακούμε, Δικαιοσύνη και Κράτος να δείχνουν πάντα μηδενική ανοχή και να πολλαπλασιαστούν οι ενέργειες για την πάταξη αυτού του κακουργήματος σε βάρος της κοινωνίας και των χωρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *