Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Οικουμενικό Συμβούλιο Ελληνισμού

Κουτσαντώνης ΑνδρέαςΣυνέλληνας επισκέπτης στην αρχαία πόλη Μόντενα της Βόρειας Ιταλίας περιδιαβαίνοντας την αρχαιοπρεπή πλατεία της, το βλέμμα του επικεντρώθηκε στο απέναντι άκρο παρατηρώντας σε πρόσοψη κτιρίου δύο πανύψηλους αλαβάστρινους κίονες, με τριεπίπεδη κυκλική βάση. Κατέληγαν σε πλούσια κορινθιακά κιονόκρανα και επιστεγάζονταν με το γνωστό μας αέτωμα, μέσα στο οποίο υπήρχε επιγραφή που του προκάλεσε το ενδιαφέρον. Διάβασε «παγκόσμιο εβραϊκό συμβούλιο «Με γεια τους με χαρά» τους σκέφθηκε.

Τον πλημμύρισε η επιθυμία της ανάγκης προστασίας της χώρας του και του λαού του. δημιούργησε στο νου του στέγη προστασίας τους, το οικουμενικό συμβούλιο του ελληνισμού. Αισθάνθηκε να κατακερματίζουν την ελληνική οικουμένη ιερατεία και διαχειριστές του ανήθικου (Αριστοτέλης) Πολιτειακού Σχεδιάσματος που καλύπτει την κοινωνία του και γεννάει τον Κομματάνθρωπο της αρπαχτής και τις ατιμώρητες πτωχεύσεις. Με την πάροδο του χρόνου πληροφορήθηκε και για τον έλληνα Νίκο Μουγιάρη (γεν.1945), διακεκριμένο επιστήμονα και επιτυχημένο επιχειρηματία που με ίδια επιθυμία της ανάγκης προστασίας του ελληνισμού, με δράση και δαπάνη του ίδρυσε το 2012 στη Ν. Υόρκη το ελληνοαμερικάνικο λόμπι (EALC), αφού με πίκρα είχε διαπιστώσει ότι οι εκπρόσωποι των ποικίλων ομογενών οργανώσεων αρκούντο να φωτογραφηθούν δίπλα σε κάποιον επίσημο αμερικανό και με σκοπό να ενώσει την δύναμη του ελληνισμού, να προωθεί ικανά στελέχη σε Κογκρέσα και Γερουσίες, όπως διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν ως αόρατοι θεοί, Για το καλό και όλης της οικουμένης.

Στο θάνατό του σύσσωμη η κυβέρνηση της Κύπρου και ο πρόεδρός της Νίκος Αναστασιάδης (γεν.1946) απέτισαν τιμές. Από εδώ σιωπή. Που ντροπή. Λάθε ένα μοναχικό δημοσίευμα γι’ αυτό και δεν υπήρξε συνέχεια. Μόνος, μοναχικός ο έλληνας μάχεται σε Κογκρέσα, Γερουσίες, Δούμες, για την προστασία της Ελλάδας που είναι το καλό της οικουμένης. Η οικουμένη το αναγνωρίζει και εκδηλώνει το φιλελληνισμό της. Ενδεικτικά ο δόκτωρ Σάμ Τσέγκουες, Νιγηριανός, ίδρυσε και λειτούργησε το μοναδικό ελληνικό βιβλιοπωλείο εις τη Νέα Υόρκη. Δεν ενισχύθηκε η προσπάθειά του. Δίνει όμως ψυχή και αίμα για τον αφρικανικό φιλελληνισμό.

Εμπρός στο Μεγαλέξανδρειο έργο.

Να συγκροτηθεί η κίνηση πρωτοβουλίας για συγκρότηση του οικουμενικού συμβουλίου του ελληνισμού.

Να συγκροτηθούν από τις κοινότητες της ομογένειας τα περιφερειακά κεντρικά συμβούλια ως βάση.

Να συγκροτηθεί το ειδικό ταμείο από τους ευπατρίδες έλληνες, που πάντα πρόθυμοι προσφέρουν ευεργεσίες οι οποίες όμως πλείονες φορές εκτρέφουν την αρπαχτή, όπως και ο ανώνυμος έλληνας στην ελληνική του νομαρχία (1806), διαγιγνώσκει οι ευεργεσίες, πάντα καλοπροαίρετες, συντηρούσαν όμως δούλους και δουλεία και προέτρεπε να είναι όπλα και μπαρούτι στα χέρια του δούλου, γι’ αυτό σκοπός του Ταμείου να είναι η υποστήριξη στις διαδικασίες συγκρότησης του συμβουλίου, και κυρίως να υπερκεραστούν οι αντιδράσεις των ιερατείων και των κομματάνθρωπων που τάγματα καλλιεργούνται στις υπόγειες στοές και αναδύονται ως κύματα και καταπνίγουν κάθε δράση προς την αρετή, αφού μετά βεβαιότητος θα παλέψουν μέχρις εσχάτων να κρατήσουν την επιρροή που τους έχει ανατεθεί στα τιμάρια τους.

Το βάρος και το χρέος πέφτει, ανήκει στην πρώτη μεταπολεμική γενιά του 1946,

Να απλώσει παντού το φως της λύτρωσης που έλαβε. Δεν θα σβήσει. Από ιστορική αναγκαιότητα, βεβαιότητα, η τρίτη γενιά δεν θα αφήσει να φύγει ο αιώνας αυτός με την εντροπή του (Παραπομπή στην άποψη «200 χρόνια μετά»)

Ανδρέας Κουτσαντωνης

Επίτιμος Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *