Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Η Παναγιά μας φυλάει το Έθνος των Ελλήνων Ας την τιμήσουμε

Λαζαρακος ΙωαννηςΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

«Χαῖρε, κυοφοροῦσα ὁδηγόν πλανωμένοις· χαῖρε, ἀπογεννῶσα λυτρωτήν αἰχμαλώτοις.

Χαῖρε, τῶν άπίστων ἀμφίβολον ἂκουσμα· χαῖρε, τῶν πιστῶν ἀναμφίβολον καύχημα.

Χαῖρε, σοφῶν ὑπερβαίνουσα γνῶσιν· χαῖρε, πιστῶν καταυγάζουσα φρένας.

Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε».

Ποια είναι η Παναγιά μας;

Είναι των απίστων το αμφίβολο άκουσμα και των πιστών το αναμφίβολο καύχημα. Είναι η Αειπάρθενος Μητέρα του Θεού και Παντάνασσα. Είναι ο πολύεδρος και απαστράπτων Αδάμαντας της Εκκλησίας μας. Είναι η Οδηγήτρια, η Γοργοϋπήκοος, η Ζωοδόχος Πηγή, το Αμάραντο Ρόδο και η Μητέρα όλων μας… Είναι η Πρώτη εις τους αιώνας!

Άπειρα «Είναι» χρειάζονται για να προσδιορίσουν την τιμή και τη δόξα, αλλά και τη μητρική Της φιλανθρωπία. Ας μου επιτραπεί να πω:

Χαῖρε, τοῦ ἁμαρτωλοῦ ἐμοῦ προστασία· χαῖρε τῆς ζωῆς μου συνεχής παρουσία.

Η Παναγιά μας φυλάει ως Χριστιανούς Ορθοδόξους Έλληνες και ως Έθνος

Η Παντάνασσα Παναγιά πρωταγωνιστεί σε πολλά καταγεγραμμένα θαύματα που έκανε, αφού κατέφθασε αμέσως μόλις την καλέσαμε. Για το λόγο αυτό την αποκαλούμε και Γοργοϋπήκοο. Τα θαύματα της Θεοτόκου και Αρχιστρατήγου ημών είναι καταγεγραμμένα από ικεσίες υπέρ υγείας, έως τα μέτωπα των απελευθερωτικών και αμυντικών πολέμων.

Στο έπος του 1940 για παράδειγμα, έχουν καταγραφεί πολλές θείες παρεμβάσεις της Θεοτόκου στα πεδία των μαχών και στους αγώνες της Εθνικής μας Αντίστασης. Ενδεικτικά αναφέρουμε την εκτροπή από το δρόμο της μηχανοκίνητης φάλαγγας, χωρίς να σκοτωθεί κανείς Γερμανός, που πήγαινε για συλλήψεις και εκτελέσεις στην περιοχή του Ορχομενού της Θήβας. Επίσης το θαύμα της Αειπαρθένου στη Μάνη, στο Οίτυλο, όπου οι κυνηγημένοι από τους Γερμανούς σύμμαχοι, Βρετανοί και Νεοζηλανδοί μαζί με Έλληνες πήδηξαν σε γκρεμό πολλών μέτρων υπό την προστασία της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας και όλοι σώοι κι αβλαβείς έφυγαν με συμμαχικό υποβρύχιο για Αλεξάνδρεια!

Αυτά όλα εορτάζονται κάθε χρόνο μέχρι σήμερα, συνεχίζοντας να τιμούν τη Θεοτόκο οι απόγονοι των πρωταγωνιστών Ελλήνων και Γερμανών, Ιταλών και Συμμάχων, όπως έκαναν και οι ίδιοι όταν ζούσαν. Τα συγκλονιστικά θαύματα της Θεομήτορος συνεχίζουν οι απόγονοί τους να τα τιμούν· οι οποίοι με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ έφυγαν από την ομηρική περιοχή των λωτοφάγων όπου τα πάντα σκεπάζει η λήθη.

Και στον αγώνα της Εθνεγερσίας του 1821, υπάρχουν πολλές μαρτυρίες σωτηρίων θαυμάτων της Παναγίας. Μία εμβληματική θεία παρέμβαση Της, που έχει καταγραφεί ως ιστορικό δεδομένο στα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είναι η ικεσία του στην Παναγία και η σωτήρια παρέμβαση Της.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απελευθέρωσε την Ελλάδα με αγώνες, θυσίες και πάνω απ’ όλα χριστιανική, ορθόδοξη Πίστη.

Κανείς μας δεν δικαιολογείται σήμερα να μη γνωρίζει το συγκλονιστικό θαύμα του 1821 πού έκανε η Παναγιά μας και που έχει καταγραφεί ως ιστορικό ντοκουμέντο!

Να το πολυθρύλητο θαύμα όπως το περιγράφει ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ένα θείο θαύμα στην πιο κρίσιμη στιγμή της Εθνεγερσίας που όλα έδειχναν πως τελείωσαν και οι Έλληνες θα μείνουν αιώνια σκλάβοι. Και όμως το θαύμα έγινε! Η Υπεραγία Θεοτόκος έσωσε το Έθνος των Ελλήνων! Χαίρε, Νύμφη ανύμφευτε, Υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια.

Απομνημονεύματα Θεοδώρου Κολοκοτρώνη:

«Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς… Σίμωσα, έδεσα το άλογό μου σ’ ένα δένδρο, μπήκα μέσα και γονάτισα. Παναγία μου είπα από τα βάθη της καρδιάς μου και τα μάτια μου δάκρυσαν. Παναγία μου βοήθησε και τούτη τη φορά τους Έλληνες να ψυχωθούν.

Έκανα το Σταυρό μου, ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο… άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι, ο εξάδελφός μου ο Αντώνης Κολοκοτρώνης και επτά ανήψια του. – Κανείς δεν είναι στην Πιάνα, μου είπε ο Αντώνης. Ούτε στην Αλωνίσταινα. Είναι φευγάτοι. -Ας μη είναι κανείς αποκρίθηκα. Ο τόπος σε λίγο θα γιομίση παλικάρια… Ο Θεός υπέγραψε την λευτεριά της Ελλάδος και δεν θα πάρει πίσω την υπογραφή του».

Βέβαια πάντα ο όρος «θαύμα» γίνεται αντικείμενο διαμάχης ανάμεσα σε πιστούς, αγνωστικιστές, ορθολογιστές και άθεους. Δεν είναι όμως λίγοι αυτοί που έχουν βιώσει και θα βιώσουν θείες παρεμβάσεις της Παναγιάς μας, ακόμη και αυτοί οι εχθροί της Πατρίδας μας, ή και αυτοί που αμφιβάλουν για την Πανάγια οντότητά Της και τις θαυμαστές πράξεις Της.

Υπάρχουν τα θαύματα που αποτυπώνονται στο συλλογικό ασυνείδητο πολλών ανθρώπων που παρίστανται ως μάρτυρες. Υπάρχουν όμως, δυστυχώς και τα ψεύτικα «θαύματα», που αποτελούν αντικείμενο εκμετάλλευσης από απατεώνες, βέβηλους και αθεόφοβους ανθρώπους και μάλιστα πολλοί από αυτούς υποτίθεται πως υπηρετούν την Αγία Πίστη μας. Την Ορθοδοξία· αυτοί, οι αντίχριστοι αγύρτες, στην ουσία, υπηρετούν την τσέπη τους και τον Μαμωνά.

Αυτές οι απάτες είναι η κυριότερη αιτία της δυσπιστίας πολλών ανθρώπων απέναντι στα πραγματικά θαύματα της καθημερινότητάς μας, ή των κρισίμων εθνικών και ιστορικών μας στιγμών. Πρόκειται για την πιο αισχρή προδοσία της Πίστης μας, αλλά και της ανθρώπινης υπόστασής μας. Η Αειπάρθενος Θεοτόκος Παναγία Παντάνασσα είθε να τους ευσπλαχνισθεί.

Όμως εξ ίσου προδοσία είναι και η εσκεμμένη αποσιώπηση αυτών των θείων θαυμάτων. Η αποσιώπηση γίνεται για να οδηγηθούν τα πλήθη των ανθρώπων στη λήθη, στο φόβο, στην εξάρτηση, στον εκφυλισμό, στην αμάθεια που θα γεννήσει την αναίδεια και τέλος θα γεννηθεί η αποστασία η οποία θα στέψει τον Αντίχριστο για να προσπαθήσει μάταια να αφανίσει το ανθρώπινο Γένος…

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *