Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δένδρου Δημοτικού Θεάτρου

13Σε μια σεμνή τελετή ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε το χριστουγεννιάτικο δένδρο στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη.

Την φωταγώγηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19, παρακολουθήσαν διαδικτυακά οι Πειραιώτες και όχι μόνο, καθώς μεταδόθηκε με live streaming από την ιστοσελίδα christmasinpiraeus.com και τα youtube και facebook του destination piraeus. Υπενθυμίζεται, ότι το φυσικό χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι εφέτος το «Δένδρο της Ελπίδας»,  έχει ύψος 15 μέτρα και εκτός από τα όμορφα λαμπιόνια στολί10ζεται από εκατοντάδες κορδέλες με τις ευχές του κόσμου.

Ταυτόχρονα άναψαν και τα φώτα του Δημαρχείου Πειραιά, δημιουργώντας μια μαγευτική εορταστική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης, ενώ προς τιμήν του Αγίου Νικολάου, του προστάτη των ναυτικών μας, φωταγωγήθηκαν δύο παραδοσιακά καράβια στο Πασαλιμάνι και στον Όρμο της Αφροδίτης, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Ο κ. Μώραλης μαζί με την οικογένειά του, την Αντιδήμαρχο Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης κα Ανδριάνα Ζαρακέλη και τον Αντιδήμαρχο Μηχανολογικού-Ηλεκτρολογικού κ. Λεωνίδα Μανωλάκο, μετά τη φωταγώγηση του δένδρου επισκέφθηκαν το Δάσος των Αστεριών στο Πέτρινο Ρολόι, μια πρωτοποριακή καλλιτεχνική εγκατάσταση από τρισδιάστατα αστέρια, καθώς και το στολισμένο ιστιοφόρο στο Πασαλιμάνι.

Οι φωταγωγήσεις τοπόσημων και χαρακτηριστικών σημείων του Πειραιά, σε συνδυασμό με τον εντυπωσιακό στολισμό, δημιουργούν μια λαμπερή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα σε ολόκληρη την πόλη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας κατά τη διάρκεια της φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δένδρου, τόνισε:

«Στέκομαι εδώ, στο ετήσιο ραντεβού μας, μπροστά  στο εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο, ώστε με το άναμμα του δένδρου να κηρύξουμε την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Δυστυχώς, δεν είμαστε όλοι μαζί.  Θα ήθελα πολύ να είστε απέναντι μου, να κοιταζόμαστε στα μάτια, να αγκαλιαστούμε, να ευχηθούμε, να χαμογελάμε, να δούμε τα παιδιά να παίζουν και να χαμογελούν.  Αυτό όμως είναι η μικρότερη συνέπεια όλων όσων βιώνουμε αυτή τη χρονιά. Μια χρονιά που χάσαμε χιλιάδες συνανθρώπους μας, χιλιάδες συμπολίτες μας παλεύουν για να κερδίσουν τη ζωή και περισσότεροι ακόμη έχασαν κάποιο δικό τους άνθρωπο και οφείλουμε να μην τους ξεχνάμε».

Οι εορταστικές δράσεις, οι φωταγωγήσεις και τα φωτεινά θεάματα  του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιούνται χωρίς την παρουσία κοινού και με όλα τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές και την πολιτεία, για την προστασία της δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *