Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ένωση Κεντρώων.Η Ευρώπη να αναδείξει την αλληλεγγύη Πάνω από προσωπικά συμφέροντα

ΛεβέντηςΟ κ. Πρωθυπουργός δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ότι τώρα θα φανεί η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για όσες αποφάσεις, σχετικά με την Τουρκία, έχουν ληφθεί στις προηγούμενες συνόδους κορυφής. Ως γνωστόν σε προηγούμενη σύνοδο κορυφής είχε αποφασιστεί να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, αν αυτή συνέχιζε την παραβατική της συμπεριφορά, τις παράνομες έρευνες σε ελληνικά και κυπριακά ύδατα και τις κάθε είδους απειλές για χρήση βίας. Η πλέον βασική κύρωση είναι η διακοπή πώλησης ευρωπαϊκών όπλων στην Τουρκία, όπλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά κρατών μελών της Ευρώπης.

Ναι μεν η δήλωση κρίνεται ικανοποιητική, όμως υπάρχει η ζωηρή ανησυχία σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό, ότι πολλά ευρωπαϊκά κράτη καθοδηγούνται εσφαλμένα από στενώς νοούμενα συμφέροντα, προτάσσουν δηλαδή οικονομικές συμφωνίες με την Τουρκία και θέτουν έτσι τις ευρωπαϊκές αξίες και την ίδια τη συνοχή της Ευρώπης σε δεύτερη μοίρα. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο και όφειλε η ελληνική κυβέρνηση, αφού το εγνώριζε, να αγωνιστεί να αλλάξει η στάση αυτή πολλών κρατών.

Η αλλαγή αυτή μπορούσε να γίνει με πρωτοβουλίες της Ελλάδας, με απευθείας επαφές με όλες τις κυβερνήσεις και με εκστρατεία ενημέρωσης όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Στην Ένωση Κεντρώων φοβούμεθα, ότι ο χρόνος από την προηγούμενη σύνοδο κορυφής παρήλθε άκαρπος, με αποτέλεσμα η Τουρκία να έχει τώρα τη στήριξη πολλών κρατών της Ευρώπης και αυτό θα είναι πολύ εξευτελιστικό για την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το ότι κράτη όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ισπανία, κοιτάζουν τα ναυπηγεία τους και τα εργοστάσιά τους και όχι τις ευρωπαϊκές αξίες και την οφειλόμενη εταιρική αλληλεγγύη, δηλώνει την αποτυχία της κυβερνητικής μας τακτικής.

Η Ελλάδα τούτη την ώρα δεν χρειάζεται απλά μία κυβέρνηση, χρειάζεται κυβέρνηση που να πείσει στην Ευρώπη. Η σημερινή κυβέρνηση, όταν ψηφίστηκε στις 7 Ιουλίου του 2019 υπερίσχυσε με το αιτιολογικό να φύγει η προηγούμενη.

Ήταν ψήφος καταδίκης για τα όσα είχε διαπράξει, με το κόψιμο του ΕΚΑΣ, με την υποθήκη για 99 χρόνια της δημόσιας περιουσίας μας και με τη μειοδοσία στο σκοπιανό. Η Ελλάδα το 2019 καταδίκασε την τότε κυβέρνηση, τώρα όμως έχει μια άλλη ηγεσία, που αδυνατεί να πείσει στην Ευρώπη και που οδηγεί μοιραία τη χώρα μας σε αδιανόητες παραχωρήσεις προς την Τουρκία και τελικά στην συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και αυτό μαζί με τις δύο νωρίτερες τραγωδίες, της Κύπρου, των Σκοπίων, θα είναι η ταφόπετρα των δικαίων και των οραμάτων του λαού μας.

Η έλλειψη στρατηγικής και σοβαρής διπλωματίας στην Ελλάδα, θα μας κοστίσει τώρα ακριβά. Ο ελληνικός λαός δεν άκουσε τη φωνή του Βασίλη Λεβέντη που από το βήμα της Βουλής ζητούσε επίμονα, συναίνεση και κυβερνητικό οικουμενικό σχήμα, καθώς και εκστρατεία για τον εξοπλισμό των ενόπλων μας δυνάμεων. Έτσι η ψήφος του Ιουλίου 2019 έγινε με κριτήρια εκδίκησης και υποσχέσεων για ρουσφέτια και διορισμούς και ο λαός παγιδεύτηκε στις κοντόφθαλμες ανάγκες του, παραβλέποντας τα δύσκολα και ανυπέρβλητα που τώρα αντιμετωπίζουμε.

Τα κανάλια κατάφεραν η Ένωση Κεντρώων να μην είναι στη βουλή και να απουσιάζει η φωνή της λογικής και του μέτρου. Πάντως για εμάς η Κυβέρνηση, εφόσον δεν κατορθώσει να επιτύχει την αλληλεγγύη της Ευρώπης προς την Ελλάδα, πρέπει να φύγει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *