Σε κίνδυνο ο πολιτισμός και η κουλτούρα της Ευρώπης
“Στη σημερινή Ευρώπη, χώρες όπως η Γαλλία, η Αυστρία, ακόμα και η Ολλανδία κατανοούν, όλο και περισσότερο τη σοβαρότητα της απειλής που συνιστά η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ όλοι γνωρίζουμε πως η Γερμανία εθελοτυφλεί, κατ’ εξοχήν λόγω των οικονομικών της συμφερόντων.
Οι Γερμανοί πάντοτε σκέφτονται εγωιστικά –όπως όλες οι μεγάλες δυνάμεις–, αλλά και κοντόφθαλμα. Αυτό το κράμα αλαζονείας και μικρόνοιας οδήγησε στην καταστροφή της Ευρώπης με τους δύο παγκοσμίους πολέμους και κινδυνεύει σήμερα να οδηγήσει σε μια νέα, ίσως τελεσίδικη καταστροφή της.
Πολλοί, ανιστόρητοι συνήθως, εκλαμβάνουν την κριτική στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης ως μια ρατσιστικού τύπου αντίδραση απέναντι στην πληθυσμιακή και πολυπολιτισμική αλλαγή που σταδιακώς εδραιώνεται στην Ευρώπη. Μάλιστα ο ελληνισμός είναι ο πρώτος που αντιμετωπίζει αυτή την απειλή, που σε μας αποκτά υπαρξιακό χαρακτήρα, όπως είχε συμβεί και το 1453. Και θεωρούν πως οι πληθυσμιακές μετακινήσεις αποτελούν ένα φυσιολογικό φαινόμενο στην Ιστορία!
Δεν λένε όμως ότι εδώ δεν πρόκειται απλώς για τη μετακίνηση «ανθρώπων», αλλά ενός πολιτισμού όχι απλώς διαφορετικού, αλλά ανταγωνιστικού προς τον δικό μας. Εάν λοιπόν τα πράγματα αφεθούν να συνεχιστούν έτσι, ο παλιός ευρωπαϊκός και κατεξοχήν ο ελληνικός πολιτισμός θα εξαφανιστεί.”