Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ….

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ1Αν μας έλεγε κανείς, το 2009, ότι τα επόμενα δέκα χρόνια, θα βιώναμε μια διαρκή ύφεση ταυτόχρονα με οικονομική αφαίμαξη με όλους τους τρόπους, ότι η επιχειρηματικότητα και ιδιωτική πρωτοβουλία, θα οδηγούντο στην απόλυτη ανυπαρξία με μια σειρά από απάνθρωπα μέτρα , η δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας, θα άλλαζε βαθμηδόν χέρια και ότι το κληρονομικό μας δικαίωμα στη γη των προγόνων μας, θα αποτελούσε αιτία διωγμού, στον ίδιο μας τον πατρώο τόπο, σίγουρα δεν θα τον πιστεύαμε. Αλλά , ότι θα ελεγχόταν η οικονομία του τόπου, με διασπορά θανατηφόρων ιών, ενώ ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός θα στρεφόταν εναντίον των “ανυπάκουων” πολιτών, που ήδη επιβιώνουν εξουθενωμένοι, αφαιρώντας τους ακόμα και αυτήν , την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, τούτο ξεπερνά κάθε διεστραμμένη φαντασία.

Μικροβιοφοβία. Μεσαίωνας. Κυνήγι μαγισσών. Τρομοκρατία. Υστερία. Ιαβερισμός. Δικτατορία της μετριότητας και δηλητήριο ψυχής. Αποπροσανατολισμός αξιών. Μικροπρέπεια. Καταστολή ψυχικών δυνάμεων. Αλαζονεία. Επιστημονική αμετροέπεια. Κουρελιασμένοι όρκοι και λεκιασμένες ψυχές. Επιλεκτική τύφλωση.  Όλα αυτά με ένα σκοπό: την καταρράκωση του ηθικού των λαών και τη δημιουργία διχόνοιας. “Δεν φταίμε εμείς, που τα τρώγαμε επί  δεκαετίες, σε χρεώναμε εν αγνοία σου και σήμερα το σύστημα υγείας μοιάζει με τρύπια βάρκα, που μπάζει από παντού, φταις εσύ, εγκληματία, που φίλησες το παιδί σου στο μάγουλο αφού πήγες και στην εκκλησία σου να γαληνέψει η ψυχή σου. Έτσι σου λέμε, εμείς, που ποτέ δε σε σεβαστήκαμε,   γιατί  γνωρίζουμε πόσο βλάκας είσαι, αφού την ίδια στιγμή, μπάζουμε στη χώρα από όλες τις τρύπες κορωνοιό, φυματίωση, ηπατίτιδες, ΑIDS, κατασκόπους, τζιχαντιστές και καινά δαιμόνια. Λογοδοτούμε σκύβοντας στον κάθε αλήτη, που βγαίνει και δυσφημεί τη χώρα με πρόσχημα την ένταξη σε οργανώσεις, που δρουν ως κράτος εν κράτει, αντί να τον απελάσουμε άμεσα και φοβόμαστε να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία μας,  αφού παραδώσαμε την εθνική μας κυριαρχία με μνημόνια της συμφοράς, γιατί ξεπουλάμε τα πάντα και σένα μαζί, πολίτη-μηδέν, μαζί με τα δισέγγονα σου  “….

Ψέματα. Αν υπήρχε στοιχειώδης σταγόνα αλήθειας, στις προθέσεις των εκάστοτε κυβερνώντων, τότε θα είχαν τιμωρηθεί ακόμα και τούτη την ύστατη στιγμή, όσοι υπέγραψαν εγκλήματα, όπως το Χρηματιστήριο, τα αφερέγγυα Ομόλογα, το άδειασμα των ασφαλιστικών ταμείων, τα θαλασσοδάνεια ημετέρων και δεν συμμαζεύεται. Ψέματα. Αν υπήρχε έστω και ίχνος διάθεσης να εκφραστούν  αλήθειες, δεν θα διώκονταν αξιωματικοί, που δεν υπέγραφαν για σκάνδαλα στα εξοπλιστικά, η χώρα θα διέθετε υπεροπλία, έναντι της Τουρκίας, που βρυχάται και προκαλεί δηλώνοντας κάθε τόσο ότι της ανήκει η πατρίδα μας, απειλώντας ξεκάθαρα και η έναντι της Ελλάδος, ανήθικη Ευρωπαϊκή Ένωση, που καταστρέφει τους γηγενείς λαούς της, θα είχε επιβάλει κυρώσεις στη γείτονα. Απορεί κάθε σώφρων, πως δεν έχουν εισβάλει ακόμα στα εδάφη μας, οι Τούρκοι. Τι τους συγκρατεί. Ίσως οι γλαφυρές  περιγραφές του Έρνεστ Χέμινγουεϊ (αυτές δεν θα σας τις διαβάσουν στην τηλεόραση), για το φρόνημα των στρατιωτών μας, όταν μετά από προδοσίες, εκκενούτο η Ανατολική Θράκη μας.

Τους πήρε ο πόνος, μην αρρωστήσουμε και φροντίζουν να αυτοκτονήσουμε δίχως να επιβαρύνουμε με το κόστος της νοσηλείας μας, το ξεγυμνωμένο από δικά τους σκάνδαλα σύστημα υγείας. Στοιχειώδη Συνταγματικά δικαιώματα , αφαιρούνται με πρόσχημα την καλή μας υγεία ενώ αποφάσισαν να εισβάλουν και στα σπίτια μας, Χριστουγεννιάτικα, αν χρειαστεί για να μετρήσουν κεφάλια. Που είσαι Βίκτωρ Ουγκώ, να γράψεις για τον νεοελληνικό Ιαβερισμό. Μετά την οικονομία των αριθμών, κινδυνεύουμε από την τρομολαγνεία της ιατρικής των αριθμών . Αλλά η Ιατρική, είναι κράμα επιστήμης και  φιλοσοφίας, διότι το ανθρώπινο σώμα, είναι δοχείο ψυχής.

Η ιστορία της Ιατρικής διδάσκει πολλά περισσότερα από τους τεχνοκράτες, που εισβάλουν καθημερινά σε ένα χώρο, που πρώτα πρέπει να επικρατεί η ηθική. Επιδημίες και βιολογικοί πόλεμοι, υπήρχαν πάντα. Όπως μεταλλάσσονται οι ιοί και τα μικρόβια αποκτούν ανθεκτικά στελέχη, ομοίως κι ο οργανισμός αλλάζει το ανοσολογικό προφίλ του. Και είναι γεγονός, που εμείς οι ιατροί καθημερινά διαπιστώνουμε στην πράξη, ότι η ανοσολογική απάντηση κάθε οργανισμού εξαρτάται από την ψυχική του κατάσταση.

Αλλά κατά πόσο εργάζονται οι σημερινές κυβερνήσεις, προς την ανύψωση του ηθικού των λαών τους και την ψυχική ευρωστία τους;

Τα σαράντα κύματα, πρέπει να περάσει ένας γονιός σήμερα, για να αγοράσει ένα δωράκι για το παιδί του, με πλιτς εγουέι, (το πλιτς παραπέμπει σε ότι ρίχνουν στα μούτρα μας) ….Η ένας παππούς, που δεν χρησιμοποιεί πλαστικό  χρήμα, διότι έτσι έκρινε, σαν ορθολογιστής μιας άλλης εποχής, που απαιτούσε χειροπιαστό αντίκρισμα για τα λεφτά του,   σήμερα δεν μπορεί να δώσει τίποτα, στο εγγόνι του και η μαγεία των ημερών χάνεται. Μήπως αυτός είναι ο σκοπός  ;

Είναι λοιπόν αλήθεια, ότι καταργούνται έμμεσα,  στην πράξη οι θρησκευτικές και εθνικές εορτές;  Για το καλό μας;  Για το εύψυχον μας; Για την πρόοδο μας; Για την υγεία μας;

Κι εκείνη η a la carte, δημοσιογραφία….. Χάλασε ο κόσμος, που πιάστηκαν δυο “μαρίδες”, να κατασκοπεύουν στη Ρόδο…Οι καρχαρίες, που κατέλαβαν τα στρατόπεδα μας και τα έκαναν καμπινέδες για τους απεσταλμένους του κ. Ερντογάν, δεν ενόχλησαν. Τα drones , που αλωνίζουν πάνω από το Αιγαίο, δεν υπάρχουν. Οι αυτοσχιζόμενες και αυτοβυθιζόμενες βάρκες με τους “πρόσφυγες”, που μόνο μέσω Τουρκίας καταφθάνουν στη χώρα μας, δεν προβλημάτισαν. Η συντομότερη οδός, προς τη χώρα μας, από τη Νιγηρία η τη Σομαλία και το Μαρόκο, είναι μέσω Τουρκίας. Μάλιστα. Από σανό χορτάσαμε…..

Αυτά, είναι ολίγα από τα παραλειπόμενα, που προβληματίζουν τη χώρα μας , αλλά και τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη, που πρώτα χρεωκόπησε, κατόπιν δανείστηκε – όλη η ανθρωπότητα από τους ίδιους ευκατάστατους- και τέλος απειλείται από τη διασπορά, θανατηφόρων ιών, που συνεχώς μεταλλάσσονται όπως συμβαίνει πάντα. Και τώρα τι;

Σήμερα θα αρχίσουμε να εμβολιαζόμεθα. Πολύ σωστά ως εδώ. Και η διάρκεια της ανοσίας, πόση θα είναι ; Δυο μήνες; Τρεις μήνες; Και αν το εμβόλιο δεν είναι δραστικό σε λίγο,  έναντι των μεταλλαγμένων ιών; Τι θα συμβεί; Θα γίνουν οι λαοί, εμβολιο- πρεζόνια κλειδωμένα ; Εξαρτώμενοι καθ΄ ολοκληρίαν από συχνούς συνεχείς εμβολιασμούς , που θα απορροφούν εθνικό πλούτο υπέρ των πολυεθνικών φαρμακευτικών βιομηχανιών, που “δεν έχουν συμφέρον” να αρρωσταίνουμε;

Αντί τα μέτρα, να πολεμήσουν παράλληλα την αστυφιλία, τις στείρες υπηρεσίες και τον ανήθικο βιολογικά τρόπο επιβίωσης μας, πολεμούν την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ψυχική μας ισορροπία και τα ήθη κι έθιμα μας. Ταυτόχρονα, Κυβέρνηση, ΜΜΕ και λαός, ασχολούνται ολημερίς με έναν ιό, όταν ο Τούρκος ηγέτης, διότι περί ηγέτου πρόκειται, υπερασπίζεται σθεναρά τα συμφέροντα της χώρας του, αντί να μοιρολατρεί και να μεμψιμοιρεί. Μετέτρεψε σε τζαμί την Αγία Σοφία, όταν εμείς κλείνουμε τις δικές μας  εκκλησίες Χριστούγεννα και Πάσχα . Εξακολουθεί να μας απειλεί ανοικτά, ενώ ταυτόχρονα έχει μεταβάλει τη χώρα του σε εργοτάξιο της Ευρώπης, την οποία αφαιμάσσει και σύντομα, θα έχει υποτάξει στα “μέτρα του”, επιβάλλοντας ακόμα και αυτήν την θρησκεία του Μέχρι τη Βιέννη! Τόσο μακριά έφθασαν κάποτε οι Τούρκοι, γεγονός, που μόνον ο Ουγγρικός λαός ενθυμείται κάπως σήμερα. Μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, η Ευρώπη κινδύνευσε. Σήμερα κινδυνεύει πάλι από τη λιποψυχία και τη διαφθορά μας. Όλων μας. Από εκείνον , που φοβάται μην αρρωστήσει έως εκείνον που φοβάται να πολεμήσει, η εκείνον, που ξεπουλά την ψήφο του, τη συνείδηση του, την ψυχή του στο διάβολο, για λίγα χρήματα, που σύντομα, θα είναι αριθμοί δίχως αντίκρισμα, μέχρι να κλείσουν από πάνω το διακόπτη της ψηφιακής εποχής και να μας βυθίσουν στο σκοτάδι της ανυπαρξίας. Και τότε, ίσως θυμηθούμε, ότι ακριβώς από εκεί, ξεκινά η προσευχή, προς Εκείνον, που υπήρχε πριν από εμάς , που μας απλώνει το χέρι φιλόστοργα και μας οδηγεί προς την έξοδο, από αυτήν την επίγεια κόλαση, που μας ετοίμασαν με σχέδιο , που ολοκληρώνεται επί των ημερών μας. Ο Χριστός γεννήθηκε εκεί, όπου ευρίσκεται η σωτηρία όλων μας. Διαχρονικά. Δίπλα στη γη, που μας τρέφει  και σήμερα περιφρονούμε . . .

Καλά Χριστούγεννα και μη μασάτε. Από τις ασθένειες προφυλασσόμαστε εύκολα. Από την ψυχική δυσοσμία, όχι.

 

Μαρία Μπουκουβάλα – Ιατρός

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *