Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η Συνταγή της Φωνής.

Τυρί τύπου Φιλαδέλφεια με δύο υλικά

τυρίΥλικά: 1 λίτρο γάλα, 3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή 3 κ.σ. ξύδι λευκό.

Εκτέλεση: Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει.

Μόλις αρχίζει να σιγοβράζει προσθέτουμε τις 3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή 3 κ.σ. ξύδι λευκό, με 1′ λεπτό διαφορά μεταξύ τους και ανακατεύουμε μέχρι να εμφανιστούν κομματάκια τυριού στην επιφάνεια και το υγρό να είναι πράσινο.

Βάζουμε στο σουρωτήρι μας μια πετσέτα και σουρώνουμε το μείγμα μας. Το αφήνουμε να στραγγίσει 15′ λεπτά.

Βάζουμε το τυρί στο μπλέντερ, προσθέτουμε λίγο ζουμί από αυτό που έβγαλε, λίγο αλάτι, χτυπάμε για περίπου 3′ λεπτά και σερβίρουμε.

Σημείωση: Καλό είναι το γάλα να είναι πλήρες. Μπορούμε να αρωματίσουμε την κρέμα τυρί με ό,τι θέλουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *