Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ανέκδοτο της Φωνής

Το αίνιγμα

ΑΣΤΕΙΑΈνας φοιτητής της Νομικής είχε περάσει όλα τα μαθήματα της σχολής του αλλά σε ένα μάθημα ο καθηγητής τον έκοβε συνέχεια και δεν μπορούσε να πάρει πτυχίο.

Αγανακτισμένος πηγαίνει στο γραφείο του καθηγητή, τον βρίσκει και του διαμαρτύρεται.

-Επειδή ξέρω ότι με αντιπαθείτε και επειδή κουράστηκα να δίνω το μάθημά σας συνέχεια και να με κόβετε, ενώ είμαι καλός φοιτητής, θα σας υποβάλλω 3 νομικές ερωτήσεις κι αν μου τις απαντήσετε σας υπόσχομαι ότι θα παρατήσω την σχολή, θα φύγω και δεν θα με ξαναδείτε, αλλά αν δεν μπορέσετε να μου απαντήσετε θέλω να με περάσετε και μάλιστα με 10!

-Εντάξει του λέει ο καθηγητής, πες μου τις ερωτήσεις σου.

1)Τι είναι παράλογο αλλά δεν είναι παράνομο.

2)Τι είναι παράνομο αλλά δεν είναι παράλογο.

3)Τι είναι και παράνομο και παράλογο.

Φεύγει ο φοιτητής και ο καθηγητής ασχολείται με την λύση των ερωτήσεων.

Δεν μπορεί να βγάλει άκρη. Ρωτάει συναδέλφους κατεβάζει βιβλία διαβάζει συγγράμματα, τηλεφωνά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού αλά τίποτα, καμία λύση. Ξενύχτησε βράδια ολόκληρα αλλά αποτέλεσμα δεν έβγαλε.

Τι να κάνει… έβαλε 10 στον φοιτητή του και σερνόταν κάθε μέρα σαν πεθαμένος με την καζούρα που έπαθε.

Ένα πρωΐ πηγαίνει στο κυλικείο της σχολής για καφέ και καθώς τον βλέπει σ’ αυτά τα χάλια ο καφετζής τον ρωτά τι έχει και αυτός κάθεται και του εξιστορεί το όλο θέμα, οπότε ο καφετζής σκάει στα γέλια και του λέει.

Κύριε καθηγητά την λύση την γνωρίζουμε όλοι μέσα στην σχολή. Το ότι εσύ στα 65 παντρεύτηκες μια φοιτήτριά σου των 25, δεν είναι παράνομο, αλλά είναι παράλογο. Το ότι αυτός ο φοιτητής τα έφτιαξε με την γυναίκα σου, δεν είναι παράλογο, αλλά είναι παράνομο. Το ότι εσύ του έβαλες 10 είναι και παράνομο και παράλογο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *