Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το παραμυθάκι της φωνής

Μπούζα ΖωήΝα κάνουμε ότι μπορούμε

”Δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα από την πράξη” ψιθύρισε η Μανόλα η μάνα στο νεογέννητο πουλάκι της κι εκείνο κατάπινε το σποράκι που του έφερε για πρωϊνό.

Σε λίγη ώρα μια μεγάλη φωτιά έπιασε στ’ όμορφο δάσος.

Όλα τα ζώα έτρεξαν μακριά, βγήκαν  από τις φωλιές τους και προσπάθησαν να σωθούν.

Η Μανόλα δε δίστασε ούτε στιγμή «Θα κάνω κάτι για τη φωτιά!» Είπε δυναμικά. Έτσι πέταξε στο πλησιέστερο ρέμα και πήρε μια σταγόνα νερό.

Με όλη της τη δύναμη την πήγε πάνω από τη φωτιά την έριξε γρήγορα και ξανακατέβηκε  και ξαναανέβηκε με τη σταγόνα έτοιμη για να σώσει το δάσος!

Στο μεταξύ όλα τα’ άλλα ζώα, πολύ μεγαλύτερα από τη Μανόλα όπως ο Ερμής ο ελέφαντας περίμεναν ακίνητα και κοίταζαν τη φωτιά.

Κάποια στιγμή μια μεγάλη αρκούδα της φώναξε «Τι νομίζεις πως μπορείς να κάνεις; Είσαι πολύ μικρή. Αυτή η φωτιά είναι πολύ μεγάλη. Τα φτερά σου είναι πολύ λεπτά και το ράμφος σου πολύ αδύναμο Τι μπορεί να κάνει μια μικρή σταγόνα νερό; H Mανόλα γύρισε το όμορφο κι αποφασισμένο πρόσωπό της κι είπε “Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ”.

Ζωή Μπούζα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *