Ελεύθερη άποψη.Η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
Ο θόρυβος των γνωστών και μη εξαιρετέων, παπαγάλων της μετριότητας, κατάντησε εκκωφαντικός!
Αρκεί μια ακριβή γραβάτα και λίγη μπριγιαντίνη στα καλοχτενισμένα μαλλιά, που ενδεχομένως έχουν υποστεί εμφύτευση, η ένα σινιέ ταγιεράκι και άψογο μακιγιάζ με εμφανή ενθέματα σιλικόνης, προκειμένου να δώσουν ατσαλάκωτη όψη, σε κάθε χαλκευμένη αλήθεια.
Τηλε-δικαστές, τηλε- επιστήμονες, τηλε- παρουσιαστές, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη είτε προχωρώντας σε ρεπορτάζ, είτε αδιαφορώντας, μπρος σε γεγονότα. Δοκιμάστε να καταγγείλετε οποιαδήποτε αδικία. Αν το θέμα σας δεν εμπεριέχει σκάνδαλο η πολιτικό κόστος, δύσκολα θα ακουστεί η φωνή σας στα μεγάλα κανάλια.
Να καταγγείλει κανείς ένα βιασμό, μετά από είκοσι και πλέον χρόνια, θέλει πολύ κουράγιο και μεγάλες, αθλητικές πλάτες. Σίγουρα, απαιτεί επίσης και νομική υποστήριξη, έναντι του υποτιθέμενου δράστη, ο οποίος θα επικαλεστεί το τεκμήριο της αθωότητας του. Οπωσδήποτε όμως και πάλι διαπιστώσαμε κατά τη διαχείριση της καταγγελίας από τα ΜΜΕ, ότι τα τηλεδικαστήρια, λειτουργούν ανεξέλεγκτα και παράνομα και προσπαθούν να επηρεάσουν τη δικαιοσύνη, ακόμα χειρότερα, να επιβάλουν το δικό τους πόρισμα στις υπηρεσίες της, τη λειτουργία και αρμοδιότητα των οποίων περιφρονούν στην πράξη. Η αλήθεια είναι όμως, ότι μια απλή γυναίκα, ανώνυμη, ανυπεράσπιστη και ανίσχυρη, δύσκολα θα επιτύχει δικαίωση, καταγγέλλοντας την προσβολή, που υπέστη. Ζούμε σε ανδροκρατούμενη κοινωνία και αν ο σεβασμός στη γυναίκα, δεν περάσει στην παιδεία της κοινωνίας μας, στο κύτταρο όλων μας, το πρώην ασθενές φύλο, θα παραμείνει ανυπεράσπιστο σε κάθε κακοήθη, αγενή, ανήθικο και τέλος εγκληματία.
Δε θα σταθούμε στο περιστατικό, που συγκλόνισε τα καναλάκια, τη στιγμή, που ακούγεται ότι σε λίγο, οι κρατικοί μας εκπρόσωποι, θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για κατοχυρωμένα κυριαρχικά μας δικαιώματα, 200 χρόνια μετά την Εθνεγερσία του 1821.
Κλέφτης και ιδιοκτήτης να μοιράζουν κλοπιμαία! Γίνεται; Και όμως η διπλωματία το επιτρέπει και το διεθνές δίκαιο το επικροτεί, το είδαμε άλλωστε και στην περίπτωση του ΑΤΤΙΛΑ, το 1974.
Θα αναρωτηθούμε εύλογα, τις ημέρες που ασχολούμαστε με ένα βιασμό, που έγινε προ 20 και πλέον ετών, ποιος και γιατί εγκαθιστά πίσω από τις πλάτες των συνοριοφυλάκων μας στον Έβρο, πάνω από 1000 παράνομους εισβολείς στη χώρα μας, στο ΚΥΤ Έβρου, που δυνητικά, σε περίπτωση επίθεσης από την Τουρκία, θα χτυπήσουν πισώπλατα τους υπερασπιστές της χώρας μας.
Υπάρχει δικαιολογία, για το λόγο, που τα ένδοξα στρατόπεδα μας, κατάντησαν ξενοδοχειακή υποστήριξη απρόσκλητων αλλοδαπών, με παγιωμένη ξένη κι ενδεχομένως εχθρική εθνική συνείδηση, που δεν αφομοιώνονται και ποιος έχει συμφέρον να συγκεντρώνει αλλοεθνείς, σε μια χώρα, που ο αυτόχθων πληθυσμός τελεί υπό εξαφάνιση, φόβο, τρόμο και υποχρεωτικό εγκλεισμό.
Γιατί δεν απασχολεί κανέναν, ότι το Ελληνικό έθνος αφανίζεται μετά από οικονομικό πόλεμο δέκα και πλέον ετών, εξοντώνεται στην κυριολεξία με καθημερινό ορυμαγδό μέτρων, που κάθε άλλο παρά ευνοούν τον γηγενή πληθυσμό μας, την αριθμητική αύξηση των γεννήσεων και οικονομική ευημερία του.
Συγκριτικά θα αναφέρω τη σχέση κατώτατου μισθού (μεικτά, σύμφωνα με τη EUROSTAT) και πρόστιμου, για τα περίφημα υγειονομικά μέτρα του κορωνοϊού, σε Ευρωπαϊκές χώρες, όπου διαφαίνεται καθαρά, η βαρβαρότητα, που υφίσταται ο σημερινός Έλληνας πολίτης σε σχέση με τους λοιπούς Ευρωπαίους :
Στην Γερμανία, κατώτατος μισθός 1580 ευρώ και πρόστιμο 150!
Στην Μ. Βρετανία, κατώτατος μισθός 1560 ευρώ και πρόστιμο 225 ευρώ!
Στην Ελλάδα, πρόστιμο 500 ευρώ με κατώτατο μισθό 650 ευρώ!
Στη Γαλλία , κατώτατος μισθός 1740 και πρόστιμα 135 ευρώ!
Αν αυτή η τιμωρητική πολιτική, ευνοεί τον Έλληνα πολίτη, τότε κι ο Προκρούστης υπήρξε εθνικός ήρωας της αρχαιότητας και καλό θα ήταν να στηθεί ανδριάντας του έξω από το Κοινοβούλιο.
Κατά τα άλλα, το θέμα μας, είναι η προβολή της γυναικείας αξιοπρέπειας, που είναι μεν αδιαπραγμάτευτη, αλλά σε τούτη τη χώρα, επιτελείται τα τελευταία 30 χρόνια, από το ίδιο το Κράτος, η μεγαλύτερη κακοποίηση εναντίον των γυναικών με έναν και μοναδικό τρόπο: Την έμμεση άρνηση του θείου δώρου της μητρότητας, στο γυναικείο πληθυσμό, που υποφέρει από, κενά στη νομοθεσία και έλλειψη ευαισθησίας, ως προς την υποστήριξη στη μάνα, το παιδί και την οικογένεια, σε μια χώρα, που η Βουλή είναι και παραμένει ανδροκρατούμενη και οι επιλογές εκπροσώπων του ασθενούς φύλου, ανέκαθεν εκ του ισχυρού εκπορεύονται.
Με άναρθρες κραυγές για το γεγονός της προσβολής της γυναίκας, που στην Ελλάδα αποτελεί εθνικό σπορ, δεν ευνοείται η πληθυσμιακή ανάπτυξη της χώρας, που μετρά συνεχώς θανάτους ηλικιωμένων και αντιστρόφως ανάλογες γεννήσεις Ελλήνων.
Το τι αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνίδα, στο εργασιακό αλλά και οικογενειακό της περιβάλλον, απαιτεί πολυσχιδή μελέτη, που λίγοι θα τολμούσαν να εκπονήσουν.
Είναι σύνηθες να ασχολούμεθα με βιασμούς, εγκλήματα και λοιπές αμαρτίες ή εκβιασμούς. Είναι όμως σπανιότερο κι αδύνατο, να ασχοληθούμε με όσες “κυρίες” υπέκυψαν στον πειρασμό και πάτησαν επί κεφαλών και ομφαλών, των κυριών, που διατήρησαν την αξιοπρέπεια τους.
Είναι σύνηθες να επαινούμε την χειραφέτηση της γυναίκας, αλλά ποτέ δεν επαινούμε το άξιο έργο της πολύτεκνης μητέρας. Η ανατροφή κάθε παιδιού, αποτελεί ένα πτυχίο και κάθε εργαζόμενη μητέρα, σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα, που πληθυσμιακά ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ, όπου έπρεπε- αν η Κυβέρνηση αγαπούσε τους Έλληνες, που δεν το πιστεύω- να χαρίζει πέντε συντάξιμα έτη για κάθε παιδί, που γεννιέται και ανατρέφεται. Έπρεπε να ευνοεί τη σταθερότητα στην οικογένεια, την προστασία των τέκνων και την ανατροφή τους σε ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον.
Συνηθίσαμε τα εκτροφεία παιδιών και την απόσυρση των ηλικιωμένων σε ιδρυματικές δομές.
Μάθαμε να καταψύχουμε ωάρια γυναικών, να πωλούνται ωάρια πτωχών γυναικών σε ευκατάστατες, να αποκαλούμε δωρεές γενετικού υλικού, κανονικές υιοθεσίες και να γεννιούνται παιδιά, από υπερήλικες, παραβιάζοντας τη φύση, σαν να ήταν οπωροκηπευτικά προϊόντα.
Κλέβοντας το έργο της δημιουργίας οικογένειας, από τους νεότερους, που εξαναγκάζονται να ημι- απασχολούνται, ή να επιβιώνουν με επιδόματα, αδυνατώντας να δημιουργήσουν οικογένεια, σε τι ωφελείται η χώρα;
Μαρία Μπουκουβάλα
Ιατρός