Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ερευνητικά προγράμματα BlueCycle Υπό την αιγίδα του Ιδρυύματος Λασκαρίδη

ΛΑΣΚΑΡΙΔΗH BlueCycle, η οποία εφαρμόζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας για την ανακύκλωση και αξιοποίηση του πλαστικού αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού στην Ελλάδα, κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Industrial Design, στον διεθνή διαγωνισμό Guiltless Plastic.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος διοργανώνεται από την Rossana Orlandi, στοχεύει στην ανάδειξη καινοτόμων project από όλο τον κόσμο, με στόχο βιώσιμες λύσεις για τον σχεδιασμό νέων προϊόντων και αυτή τη χρονιά κατατέθηκαν 1200 συμμετοχές από 65 χώρες. H BlueCycle συμμετείχε με τη σειρά των 3D printed επίπλων Second Nature, τα οποία κατασκευάζονται από πλαστικό αλιευτικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό που συλλέγεται από όλη την Ελλάδα, σε σχέδια των The New Raw. Τα έπιπλα δημιουργούνται στο μοναδικό εργαστήριο 3D printing μεγάλων διαστάσεων στην Ελλάδα, που λειτουργεί στο BlueCycle Lab, στον Πειραιά.

Τα ερευνητικά προγράμματα της BlueCycle λειτουργούν υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Έδρα Νεοελληνικών Σπουδών “Μαριλένα Λασκαρίδη”, Πανεπιστήμιο Άμστερνταμ

Προκήρυξη Υποτροφιών

Στην προκήρυξη δύο (2) υποτροφιών για επισκέπτες ερευνητές προχώρησε η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών “Μαριλένα Λασκαρίδη”.

Οι υποτροφίες χρηματοδοτούνται από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, με στόχο την προαγωγή της έρευνας στον τομέα των Νεοελληνικών Σπουδών. Για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 προσφέρονται δύο (2) υποτροφίες για περίοδο 5 μηνών, οι οποίες απευθύνονται σε νέους αλλά και πιο έμπειρους ερευνητές

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στην «Πρωτοβουλία 1821-2021»

Ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων με επιστημονικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα υλοποιείται ήδη από το Ίδρυμα, με αφορμή τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων αυτών, υποστηρίχθηκε η έκδοση του έργου της Ευτυχίας Λιάτα «Εκ του υστερήματος αρμάτωσαν… Η φρεγάτα “Τιμολέων” στην Επανάσταση του 1821», από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *