Η συνταγή της Φωνής
Λεμονόπιτα
Υλικά: 4 αυγά χωρισμένα κρόκους και ασπράδια, 1 πρέζα αλάτι, 270 γραμ. ζάχαρη άχνη, 180 γραμ. ηλιέλαιο ή 130 ελαιόλαδο, 130 γραμ. 170 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες, 220 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 85 γραμ. Κορν φλαουρ, 100 γραμ. χυμό λεμόνι, ξύσμα από δύο λεμόνια, 2 βανίλιες, 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ.
Για το σιρόπι: 450 γραμ. ζάχαρη, 350 γραμ. νερό, ξύσμα από δύο λεμόνια, 2 stick κανέλας.
Για το γλάσο λεμονιού: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, 110 γραμ. χυμό λεμόνι, ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα.
Εκτέλεση: Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους Την ζάχαρη άχνη το ηλιέλαιο.
Όταν τα υλικά μας αφρατέψουν τότε προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι αργά αργά.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι το Κορν φλαουρ (Το οποίο καλό θα είναι να κρατήσουμε λίγο από το γάλα της συνταγής μας και να το ανακατέψουμε). Το μπέικιν πάουντερ Τις βανίλιες. Το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά
Αφού μας έχουν ανακατευτεί τότε προσθέτουμε μία μικρή ποσότητα από την μαρέγκα μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί
Συνεχίζουμε την διαδικασία προσθέτοντας όλη την μαρέγκα στο μείγμα μας.
Σε ένα πυρέξ ή μία φόρμα 22Χ22 εκ. αδειάζουμε το μείγμα μας και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά στον αέρα.
Στη συνέχεια ετοιμάζομε το γλάσο μας. Σε ένα Μπολ προσθέτουμε μαζί 110 γραμ. χυμό λεμόνι και ένα ζαχαρούχο γάλα ανακατεύουμε με σύρμα χειρός και το αφήνουμε στο ψυγείο
Για το σιρόπι: βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα και το αφήνουμε 5 λεπτά από την ώρα που ξεκινάει ο βρασμός.
Όταν το μείγμα μας είναι κρύο τρυπάμε στην επιφάνεια και περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι (κρύο μείγμα ζεστό σιρόπι). Το αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι. Όταν κρυώσει προσθέτουμε στην επιφάνεια το γλάσο μας. Κόβουμε σε ίσα κομμάτια και σερβίρουμε.