Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η ΠΙΚΡΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ1…Είναι η Μαρία Μπουκουβάλα, της Φωνής των Πειραιωτών και δεν χαρίζεται πουθενά!

ΟΥΔΕΜΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΟΠΟΥ ΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΣΠΙΡΤΑ

Οι άστεγοι στην περιοχή του λιμανιού, στα Βοτσαλάκια και τους δρόμους της πόλης μας, είναι τουλάχιστον 150-200 άτομα και δυστυχώς, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για εξαθλιωμένους Έλληνες, εφόσον μόνον οι αλλοδαποί, σε τούτη την χώρα επιδοτούνται και στηρίζονται οικονομικά ποικιλοτρόπως.

Κάποτε, ως μέλος του Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, είχα δηλώσει σε έναν ανερχόμενο-τότε- Υπουργό, ότι ντρέπομαι, να ασκώ ιατρική, σε μια χώρα, που πετά στα σκουπίδια, όσους πλήρωναν μεν για χρόνια εισφορές, αλλά βρέθηκαν ξαφνικά στη δεινή θέση, να μην μπορούν ούτε καν να νοσηλευτούν σε δημόσια νοσοκομεία, για τον καρκίνο τους και πεθαίνουν αβοήθητοι! Ήμουν έτοιμη να “κάψω” το πτυχίο μου μπροστά του, τόσο άχρηστη αισθανόμουν μπρος σε τόση κρατική αναλγησία…”Δεν πληρώνω εγώ, εισφορές, για να μένουν δίχως φροντίδα οι αδύναμοι συμπολίτες μου”, του είχα τονίσει, κοιτάζοντας τον στα μάτια. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με άκουσε με προσοχή και προς τιμήν του, φρόντισε τότε, με διατάξεις σε Προεδρικό Διάταγμα να δώσει συνετή λύση στο θέμα, αν και οριστικά, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε Νόμο, που έδινε δικαίωμα φροντίδας στις δημόσιες δομές της χώρας, σε όλους όσους κατοικούν στη χώρα μας.

Με την ίδια λογική, της φροντίδας, προς όλους όσους κατοικούν στον Πειραιά, θα συμβούλευα τη σημερινή δημοτική ηγεσία, της πόλης μας, να αντιγράψει τουλάχιστον τα μέτρα του Δήμου Αθηναίων, εφόσον, όπως ακούγεται, έχει αφήσει σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ, το έργο της παροχής υπηρεσιών αλληλεγγύης, σε άστεγους συνανθρώπους μας.

Ο Πειραιάς επίσης, παρουσίαζε διαχρονικά πολλές στρεβλές “ιδιορρυθμίες”, ως προς την πρόσβαση των άστεγων συνανθρώπων σε δομές φιλοξενίας. Η υποχρεωτική εξέταση για νοσήματα όπως ηπατίτιδες και ΑIDS, αποτελούσε ανέκαθεν εμπόδιο και είναι στα αλήθεια χρονοβόρος και αστεία προϋπόθεση, που αντιβαίνει στα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων αυτών. Η προσωρινή παροχή στέγης και θέρμανσης, δεν εμπεριέχει ευθύνες του Δήμου σε περίπτωση, που οι φιλοξενούμενοι μοιραστούν ξυραφάκια ή συνουσιαστούν εντός του χώρου φιλοξενίας! Εν τέλει, η υπογραφή μιας υπεύθυνης δήλωσης, συνταγμένης από τις νομικές υπηρεσίες του δήμου, ότι ο αποδέκτης των υπηρεσιών κατανοεί τους κινδύνους, που απορρέουν από την συμβίωση στον ίδιο χώρο με άλλα άτομα, θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα. Αντίθετα, η παροχή καθαρού ρουχισμού και κλιβανισμός των αντικειμένων των αστέγων με συσκευές uv-c, που ήδη κυκλοφορούν στο εμπόριο, είναι επιβεβλημένη. Αλλά και ο έλεγχος για παρασιτώσεις του εντέρου, ψώρα , φθειρίαση, ψύλλους και κοριούς, που υπάρχουν στους χώρους αυτούς εξ αιτίας πλημμελούς ελέγχου κι έλλειψης υποδομών, θα έπρεπε να προβληματίσουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Όταν τα έξοδα κοπής πιττών κι άλλων εκδηλώσεων στοιχίζουν όσο μια ντουζιέρα σε δομή αστέγων καλό θα ήταν να ελέγχουμε που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ από τα δημοτικά τέλη μας. Επίσης, οι πρώτοι, που έπρεπε να εμβολιαστούν γενικά και για όλα, είναι οι άστεγοι συμπολίτες μας.

Στην Αθήνα, οι άστεγοι οδηγούνται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, του Πολυδύναμου Χώρου της οδού Αχαρνών, όπου λειτουργεί και υπνωτήριο και είναι ανοικτά επί 24ώρου βάσεως, ώστε να παραμένουν και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λειτουργούν και άλλοι χώροι, αλλά το σημαντικότερο είναι, ότι έχουν δημιουργηθεί ομάδες εργασίας, στους δρόμους της Αθήνας, που περιφέρονται και παρέχουν ζεστό φαγητό, κουβέρτες και γενικότερα ανακούφιση σε όσους έχουν ανάγκη. Επίσης, λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο 24 ώρες, που δέχεται τις κλήσεις των πολιτών, που ενημερώνουν για την παρουσία αστέγων, στις περιοχές της Αθήνας, ώστε να συνδράμουν γρήγορα, οι υπηρεσίες του Δήμου.

Στον Πειραιά, δεν φαίνεται να έχει ποτέ ασχοληθεί κανείς επαρκώς, με το θέμα των αστέγων, μη εξαιρουμένης και της Εκκλησίας, που επίσης, διαθέτει χώρους, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Εν πάσει περιπτώσει επαναλαμβάνω, εφόσον δεν υπάρχει πρωτοτυπία, σε σχεδιασμό, μπορούν να αντιγραφούν πρωτοβουλίες του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Όσα φωτάκια κι αν κρεμαστούν στην πόλη μας, όσοι μουσαμάδες κι αν καλύψουν κτήρια φαντάσματα, όσες φιέστες κι αν οργανώθηκαν την προ του Covid 19 εποχή, όσο κι αν ευλογούμε τα γένια μας μεταξύ μας κι όλοι μαζί της κινέζικης think -στοάς σκέψης και πράξης του Πειραιά, που ως και τον Τάφο ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, εκείνο του Θεμιστοκλέους επιθυμεί να μπαζώσει, η αντιμετώπιση των ενδεών, αποτελεί το κύριο και σημαντικότερο δείγμα πολιτισμού και κουλτούρας, των δημοτικών αρχόντων.

ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

(Μέγας όστις, δεν την “εψώνισεν επιστημονίζων-επιστημονευόμενος”…)

Εκτός από τηλεδικαστές και αμ-φορείς της τηλεοπτικής γαϊδούρας, που όψιμα διαπομπεύει κατά βούληση καταστρέφοντας υπολήψεις, έχουμε με τις τηλεοπτικές επιτομές της επιστήμης, που ασχολούνται με χορηγό το θράσος της άγνοιας, με τον πόνο, των ανθρώπων, που υπέστησαν φερόμενες ως επιπλοκές του περίφημου κι αμφιλεγόμενου εμβολίου κατά του τέρατος-κορωνοιού. Αν επρόκειτο για τα παιδιά, τη μάνα σας, ή τον αδελφό σας, με τον ίδιο τρόπο θα αντιμετωπίζατε τη γυναίκα, ή τον ιατρό, που παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό; Ως φυσιολογικό φαινόμενο; Όλοι και όλες, τασσόμενοι υπέρ των φαρμακευτικών εταιρειών, που αποποιούνται πασών των ευθυνών;

Ελπίζω η άτυχη νοσηλεύτρια, που παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό της, να προσλάβει ικανότατο νομικό σύμβουλο και πραγματογνώμονα.

Και μία “παράλυση”, ισούται με πιθανή και υπό διερεύνηση παρενέργεια, κύριοι πανεπιστήμονες.

Η ιατρική επιστήμη, δεν επιτρέπει παράπλευρες απώλειες, δεν παίζει με ανθρώπινες ζωές, δεν υποτιμά την ευημερία και ευεξία του ενός. Έστω και ενός.

Σε εποχές, που ο Όρκος του Ιπποκράτους έχει ξεπουληθεί και αντικαθίσταται με τον Όρκο του Μαιμωνίδου (1138-1204), καλό θα είναι να σκεπτόμαστε πριν χαρακτηρίσουμε ελαφρά τη καρδία, ως ακίνδυνο οτιδήποτε πιθανώς καταστρέφει ανθρώπινες υπάρξεις. Ειδικά, όταν επηρεάζουμε την κοινή γνώμη, εκφράζοντας ως στατιστικά αποδεκτό ή, “φυσιολογικό” φαινόμενο, την αιφνίδια εκδήλωση συνδρόμου Guillain Barre, αμέσως μετά από εμβολιασμό για τον covid 19, παραβιάζοντας βασικούς κανόνες της Ιατρικής Στατιστικής, ωσάν να ταυτίζεται ο γενικός πληθυσμός, με τον πληθυσμό, που δέχτηκε το περίφημο εμβόλιο.

Το γεγονός μάλιστα ότι υπήρξε και δεύτερο περιστατικό στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα, πρέπει να οδηγήσει στη δέσμευση, διατήρηση και έλεγχο της παρτίδας, που χρησιμοποιήθηκε και την φύλαξη ακόμα και των φιαλιδίων, που χρησιμοποιήθηκαν, σε ειδικό χώρο, για περίοδο ετών μελέτης και διερεύνησης.

ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΒΑΑΛ- ολέ….

ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΝ ΥΠΟΓΕΙΟ ΚΑΜΠΙΝΕ;

Ακούστηκε κι αυτό… Χρειαζόμαστε βέβαια και λίγο γέλιο, αλλά παραπήγε το αστείο…

Λοιπόν, καλοί μου αναγνώστες. Κυκλοφορεί μια φήμη, που διαδίδεται κυρίως μέσω διαδικτύου, από κάποιες “εκπομπές”, ότι στα υπόγεια “λαγούμια” της Βουλής των Ελλήνων, υπάρχει ένα “τέρας’, ένας δράκος, που διατηρείται μέσα σε… άζωτο, τον λένε μάλιστα Βάαλ και τη φροντίδα του έχουν αναλάβει “συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα”…. Προφανώς, δεν έχουμε μασήσει αρκετό κουτόχορτο, επί δεκαετίες, διασπάθισης δημόσιου χρήματος, ώστε ξαποληθήκαν και τα τελευταία “πρακτόρια”, να μας “ενημερώσουν”, ότι δράκοι, γοργόνες κι εξωγήινοι κι όχι απατεώνες με διδακτορικά στην νομιμοφανή κλοπή, μας έφαγαν το δημόσιο πλούτο της χώρας και τον ταξιδεύουν σε άλλη γη κι άλλα μέρη. Από την άλλη, τέτοιος λαός, που ακούει και τρέφεται με επιδόματα και παραμύθια, που ούτε η Χαλιμά, δεν θα τολμούσε να ξεστομίσει στο σουλτάνο με τη χατζάρα, καλά να πάθει και πολύ καλά του τα κάνουν. Και πάλι θυμάμαι τον σοφό πατέρα μου, που με συμβούλευε, να μην φοβάμαι ούτε τέρατα, ούτε πεθαμένους αλλά τους ζωντανούς απατεώνες, που δεν έχουν κέρατα στο κεφάλι αλλά χάνονται στο πλήθος…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙ-COVID-19,

ΚΛΑΝΙΟΛΕΣ, ΚΟΝΤΟΒΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΣΩΒΡΑΚΑ…

Επιτέλους θα τιμωρηθεί κι ο πρωτακουστής… κι ο πρωτοκλ@στής. Αρκετά παίδεψε την όσφρηση μας!

Απεφάνθησαν οι επιστήμονες εκ του φαινομένου της Βουχάν ορμώμενοι, ότι ο επικίνδυνος κορωνοιός μεταφέρεται και με τις πορδές. Γνωρίζαμε για τα λύματα, τα οποία -τι περίεργο αλήθεια- μεταφέρουν μικρόβια και λοιπά λοιμωξιογόνα αίτια (κι εγώ, που ετοιμαζόμουν να κάνω πίτες με αυτά, τώρα θορυβήθηκα…). Επόμενο ήταν, να ακολουθήσουν και οι αέριες καταστάσεις κι αφού ενοχοποιήθηκε η ανθρώπινη εκπνοή, δε μπορούσε να μην ακολουθήσει, η ενοχοποίηση της φύσας (με περισπωμένη). Ένεκα τούτου, πολλές κινεζικές αεροπορικές εταιρείες, σύστησαν στο προσωπικό των αεροσκαφών, να μην χρησιμοποιεί τις τουαλέτες των, αλλά να φορούν πάνες ακράτειας. Επίσης -που αλλού;- στην Κίνα, σχεδιάστηκαν σώβρακα με φύλλα επιστρώσεων άνθρακα, ώστε να δεσμεύεται το αέριον και να μην κινδυνεύετε ειδικά, από όσους αφήνουν ύπουλες, επιδημιολογικά επικίνδυνες αέριες ροές, που απειλούν τη δημόσια υγεία, αναιρώντας το περίφημο και παλαιωμένο “κ@λος κλ@σμένος, γιατρός χ@νος”… Αλλά η επιστήμη προχωρά και οι μπίζνες επίσης. Σύντομα κι εσώρουχα μιας χρήσης, εναντίον του κορωνοϊού, στη διάθεσή σας, χαρά στο πορτοφόλι επιτήδειων σχεδιαστών της προόδου. Οι κορωνο-επιχειρηματίες, μπορείτε να επισκεφθείτε βασιλικές, ή παλιές αρχοντικές επτανησιακές κατοικίες, όπου μπορείτε να αντιγράψετε την περίφημη “κλανιόλα” de chambre και να κάνετε μπίζνες, τώρα, που είναι η κατάλληλη εποχή.

Αποβαρίδι στη Νέα Συγκυβέρνηση ο Τράγκας!

Καραβάνια οι μεταγραφές στο κόμμα του κ. Τράγκα, όπως ακούγεται από τη διαδικτυακή εκπομπή του… Από όλους τους χώρους, οι “πατριώτες”, τρέχουν να γραφτούν, στους “Ελεύθερους Ανθρώπους”. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να ψάξετε κι από μόνοι σας, που ευρίσκεται και το τέρας και ο δράκος. Που το τυρί και που ακριβώς η φάκα. Τέρμα οι ΑΝΕΛ, τέλος ο Βελόπουλος και άκρη ο Λεβέντης, που τα έλεγε εδώ και δεκαετίες. Καινούργιο αποβαρίδι σχηματίζεται ώστε να συντελέσει σε νέα συγκυβέρνηση; Ίδωμεν.

Εκεί θα εκτονωθείτε, οι αντιδραστικοί, ώστε να συνεχίσει η φαρσοκωμωδία, της υποτιθέμενης δημοκρατίας, ΔΥΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ, στην Ελλάδα, που χάνεται, δια προσχεδιασμένου χάους.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ:

ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ- ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΕΘΑ ΑΣΚΟΠΑ, ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *