Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΣ 300 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Χατζηγιάννης - Σκούμπελος ΑντώνιοςΚύριοι. Το 1821 οί Έλληνες μονιασμένοι μόνοι τους χωρίς καμιά βοήθεια από κανέναν πολέμησαν και νίκησαν για να μην πώ τι στην πραγματικότητα κάμανε και μπρούμητα κι ανάσκελα και μισιπλαγιαστα… αλλά φρανσία όχι μία αλλά πέντε Αυτοκρατορίες και όμως το ξενόδουλο και υποτελές Ελληνικό κράτος φρόντισε να κοσμήσει με τα ονόματά τους και τους ανδριάντες τους, τους κεντρικότερους δρόμους και πλατείες της πρωτεύουσας και των άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδος όλων εκείνων ντόπιων και ξένων πού υποτίθεται ότι λεφτέρωσαν την Ελλάδα από τους τούρκους αλλά καί την βοήθησαν στον μετέπειτα εθνικό βίο πού στην πραγματικότητα δεν ήταν παρά άσπονδοι εχθροί της Ελληνικής Ανεξαρτησίας φανατικοί μισέλληνες και φανατικοί τουρκόφιλοι

Αυτή την ιστορία διδάχτηκαν και διδάσκονται οί Έλληνες  200 χρόνια τώρα

Είναι ντροπή πιά το 2021 οί Έλληνες να πιστεύουν ως πατριώτες, Εθνάρχες και ήρωες, προδότες ταγματασφαλίτες, και κάθε κατακάθι της πατρίδας συνεργάτη του εχθρού ντόπιο και ξένο από το 21α ίσαμε σήμερα.

Αρχίζω από το 21 πολύ συνοπτικά

Είναι γνωστός ο μύθος που έχει πλάσει και συντηρεί η κρατούσα Ιδεολογία και η επίσημη ιστοριογραφία ότι η ορθόδοξη εκκλησία συνέβαλε πάρα πολύ στον απελευθερωτικό αγώνα του υπόδουλου έθνους. Όμως εκκλησία και Πατριαρχείο αφόρισε όχι μία αλλά πλείστες φορές κάθε απελευθερωτική προσπάθεια των Ελλήνων ενώ κυνήγησαν ανηλεώς κάθε διαφωτιστή που προσπαθούσε να φέρει φώτα της Αναγέννησης στο ζοφερό από την τούρκικη και εκκλησιαστική σκλαβιά τόπο. Έχουμε αφορισμούς κλεφτών, αφορισμό του Ρήγα, αφορισμούς Σουλιωτών και τον Πατροκοσμά, Αιτωλό έχει αφορίσει ο επίσκοπος Ιωαννίνων επειδή έλεγε στους ραγιάδες να μάθουν γράμματα Ελληνικά για να μπορέσουν να ελευθερωθούν.

Ο αφορισμός της Επανάστασης του 21 από τον Γρηγόριο Ε, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Πολύκαρπο, συνυπογραφόντων των 21 μητροπολιτών της Ιεράς Συνόδου διαβάστηκε σ΄ όλες τις εκκλησίες της οθωμανικής αυτοκρατορίας βρίζουνε σκαιότατα τους επαναστάτες. Και δεν σταμάτησαν εδώ αλλά ο κλήρος με όλα τα υποκείμενα προσπάθησαν σκληρά να σταματήσουν την επανάσταση μέχρι και στα 1826 ο νέος Πατριάρχης ενώ ο Ιμπραήμ ερήμωνε το Μοριά έστειλε Μητροπολίτες πού προπαγάνδιζαν την υποταγή στο Σουλτάνο και στόν Καποδίστρια πήγαν στο Πόρο και τούδωσαν το γράμμα του Πατριάρχη – Συνόδου πού μ΄ αυτό οί παλιάνθρωποι τούγραφαν στο όνομα του θεού να ξαναγίνουμε σκλάβοι, και ο Καποδίστριας φυσικά τους έστειλε στο διάολο και τον τουρκόφιλο παλιάνθρωπο προδότη του γένους πατριάρχη  στόλισε κανονικά. Από πού ν΄ αρχίσω και πού να τελειώσω τέρατα και σημεία έχουν κάνει όλοι αυτοί.

Και ας αρχίσουμε από την αγία Λαύρα. Εκεί όχι μονάχα δεν ύψωσαν λάβαρο ο Π. Πατρών και οί άλλοι Κοτσαμπάσηδες Μά εκεί εκδηλώθηκε ο φόβος τους για την επανάσταση και η απελπισμένη τους προσπάθεια να τη ματαιώσουν.

Πώς οί πρώτοι προσκυνημένοι  μετά την επανάσταση ήταν οι άρχοντες με την εκκλησία, αυτοί σκότωσαν  τον Οικονόμου  και το Γκίκα πού είχαν επαναστατήσει την Ύδρα, τον Βασιλείου  πού επαναστάτησε την Αθήνα τον Καρατζά πού επαναστάτησε την Πάτρα καί ηθικός αυτουργός ο Π.Π. Γερμανός τον άρχοντα Κρεβατά γιατί βοήθησε υλικά τον Κολοκοτρώνη κ,α.

Οί κυβερνήτες Κουντουργιωταίοι, Μαυροκορδάτος πού καταχρέωσαν την πατρίδα στους Εγγλέζους συνάπτοντας εκείνα τά δάνεια τά οποία στη συνέχεια τάφαγαν και ότι περίσσεψε το κατασπατάλησαν στους εμφυλίους και το Μεσολόγγι έπεσε γιατί οί πολιορκημένοι δεν είχαν γρόσι να αγοράσουν ψωμί, ΌΛΟΙ αυτοί σαμποτάρανε την απελευθέρωση της Στερεάς γιατί έτσι το ήθελαν οί Εγγλέζοι.

Πώς αυτοί οί Ακροδεξιοί κάμανε τον πρώτο και δεύτερο εμφύλιο 1824 –1825. Τον πρώτο μεγάλο διχασμό του Ελληνικού λαού. Αυτοί φυλακίσανε τον Κολοκοτρώνη και θέλανε να τον ξεκάμουν, σκοτώσανε τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και βγάλανε προδότες όλους τους τίμιους Έλληνες, Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Νικηταρά, Μακρυγιάννη, πώς αυτοί ξέκαμαν τον Καποδίστρια που ήθελε να φκιάσει πατρίδα να ανήκει στους Έλληνες. Πώς στη συνέλευση της Τροιζίνας 29/3/1827 ένας απατεώνας διεθνούς ολκής ανακηρύχτηκε πρώτος στόλαρχος και γενικός αρχηγός όλων των Ελληνικών ναυτικών δυνάμεων ο αλήτης ο ναύαρχος ΚΟΧΡΑΝ, και τον άλλον αλήτη εγκληματία, ψευτοστρατηγό ΤΣΩΡΤΣ τουρκόφιλο τον έκαμαν αρχιστράτηγο του Ελληνικού στρατού, για να πουλήσουν τον αγώνα στους τούρκους.

Πώς οι περίφημοι φιλέλληνες που υμνολογούνται και δοξολογούνται μέχρι σήμερα δεν ήταν παρά τυχοδιώκτες αγύρτες μισθοφόροι, επικίνδυνα και αντικοινωνικά στοιχεία θεσιθήρες που ήρθαν στην Ελλάδα Όχι για να πολεμήσουν αλλά για να πλουτίσουν, ήταν κατάσκοποι των ευρωπαϊκών Δυνάμεων για να αναμειχθούν στην Ελληνική υπόθεση πρός εξυπηρέτηση τών συμφερόντων των. Τα φιλελληνικά κομιτάτα ήταν προωθημένα κέντρα κατασκοπείας των κρατών που τα είχαν ιδρύσει Πως όλοι αυτοί οι μεγάλοι φιλέλληνες ήταν στην πραγματικότητα φανατικοί εχθροί της Ελλάδας

Πολιτικός φιλελληνισμός με την έννοια που του δίνουνε σήμερα δεν υπήρξε ποτέ. οί Λαοί της Ευρώπης στάθηκαν στο πλευρό των Ελλήνων Οι κυβερνήσεις ήταν όλες εχθρικές Τουρκόφιλες.

Κορυφαίος όλων ο λόρδος ΒΥΡΩΝ τον τίμησε και τον τιμά η Ελλάδα τόσο όσο δεν τίμησε κανένα από τά άξια τέκνα της. Στις 24/12/1823 ήρθε στο Μεσολόγγι στις 7/4/1824 κάνοντας μια βόλτα με τη συνοδεία του τους έπιασε βροχή, πήρε πνευμονία και πέθανε. Είχε έρθει στην Ελλάδα με σκοπό να συγκεντρώσει πληροφορίες για την Ελληνική κατάσταση για λογαριασμό των τραπεζιτών, πού θάδιναν τά δάνεια. Δεν ήταν φιλέλληνας ο λόρδος Βύρων o woodhouse στο βιβλίο του Φιλλέλληνες αναφέρει. πώς η Αγγλία και ο Βύρων βλάψανε την Ελλάδα τό ίδιο.

Και ο Νικόλαος Σπηλιάδης, Φωτάκος κ.α. αγωνιστές μάς λένε για τον διασπαστικό ρόλο του Βύρωνα.

Από εκείνη τη στιγμή χάθηκε η Εθνική ομοψυχία. Οί Έλληνες πού χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια ως την άφιξη του Βύρωνα και το Αγγλικό δάνειο είχαν διαλύσει τρεις στρατιές Οθωμανών και όλες τις αρμάδες τους δεν θα κερδίσουν πια καμία αποφασιστικής σημασίας μάχη. Ο Βύρων έχει προκαλέσει κι άλλες συμφορές. Τίς αναφέρουν πολλοί αγωνιστές στα απομνημονεύματά τους δυστυχώς δεν μας παίρνει ο χώρος για να επεκταθούμε λίγο περισσότερο.

Δυστυχώς το ίδιο πράγμα ήταν και ο υπουργός των Εξωτερικών της Αγγλίας Κάνιγκ. πολιτικές σκοπιμότητες σκοτεινές διασυνδέσεις και κυρίως ξενοκίνητες φατρίες ανακήρυξαν φιλέλληνες και εθνικούς ευεργέτες πολλούς άσπονδους εχθρούς του απελευθερωτικού αγώνα οι ανδριάντες και οι προτομές οι ονομασίες οδών και άλλες τιμές και διακρίσεις επιβάλλονταν από τους ξένους ή προσφέρονταν από αρχολίπαρους Έλληνες πολιτικούς με αντάλλαγμα την εύνοια τους όπως παραδείγματος χάριν οι τιμές στον Υπουργό των εξωτερικών και Πρωθυπουργό της Αγγλίας στα κρίσιμα χρόνια του αγώνα Γεώργιο Κάνιγκ. Δέν υπήρξε φιλέλληνας ο Κάνιγκ, όλες οι πρωτοβουλίες του και οι διπλωματικοί του χειρισμοί που αφορούσαν την Επανάσταση και το μέλλον του Ελληνισμού τα βρετανικά συμφέροντα αποκλειστικά και πάντοτε εξυπηρετούσαν. Η στάση του Κάνιγκ σε όλη την κυβερνητική θητεία υπήρξε αταλάντευτα ανθελληνική. Ακόμα δε σ΄ αυτόν οφείλεται και το αχυρένιο κρατίδιο πού προέκυψε ύστερα από 9α χρόνια σκληρού αιματηρού Αγώνα,

Στο Ναυαρίνο δεν ναυμάχησαν για την Ελλάδα οί τρείς στόλοι. Την πατρίδα μας την λευτέρωσαν οί ΄Ελληνες  πατέρες μας, ούτε οί Άγγλοι, Γάλλοι, Γερμανοί, ή εισαγόμενοι πράκτορες. Όλοι αυτοί και προπαντός οί Εγγλέζοι νάτανε τρόπος να μας φάνε όλους Ζωντανούς και να μην μείνει Ζωντανός ούτε ένας από μας για δείγμα. Αυτοί  σκηνοθέτησαν τη δίκη του Κολοκοτρώνη και την καταδίκη του σε θάνατο και θέλανε με μανία να του πάρουν το κεφάλι πώς ο ελληνικός λαός πλήρωνε πανάκριβα τους αλήτες που μας κουβάλησαν οι Βαβαροί για στρατό και, οι αντιβασιλιάδες και λοιποί απατεώνες που μας κουβάλησαν οι Εγγλέζοι ήρθαν πάμφτωχοι και έφυγαν από την Ελλάδα Ζάπλουτοι καθώς και οι Έλληνες φίλοι τους πολιτικάντηδες που τους βοήθησαν για να ληστέψουν με την άνεσή τους τό φτωχό και ταλαίπωρο λαό αλλά και στην προσπάθειά τους να κάνουν την Ελλάδα επαρχία της Βαυαρίας γιατί αυτός ήταν ο απώτερος σκοπός των Βαυαρών. Η Ελλάδα ποτέ δεν πήρε καί δεν οφείλει σε κανέναν τίποτα, οι άλλοι τα πάντα οφείλουν στην Ελλάδα.

Και μετά το διώξιμο του Όθωνα πάλι τα υποκείμενα κάμανε τά ΙΟΥΝΙΑΚΑ τον εμφύλιο σπαραγμό.

Οί κυβερνήσεις του Βούλγαρη συνεργαζόμενοι με τον κανούργιο Βασιλιά Γλυξμπούργο, καταπατώντας το σύνταγμα, συμβάλλοντας στην οπισθοδρόμηση του τόπου, πολλά κακά υπέστη η πατρίδα από το Βασιλιά Γλυξμπούργο.

Τελικά συνοπτικά για να τελειώνουμε, όλα τα δεινά που υπέστη η Ελλάδα τον 19ο και τον 20οαιώνα και πολλά από εκείνα που θα αντιμετωπίσει και στον 21ο αιώνα στο μισελληνισμό των Γλυξμπούργων και στην Γερμανόφιλη συμμορία του τά χρεωστάμε. Πτώχευση της Ελλάδος το 1893, ο εικονικός ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897, ο διεθνής οικονομικός έλεγχος και ο διεθνής κατεξευτελισμός της Ελλάδας ο μεγάλος διχασμός του 1916. Η παράδοση του Ρούπελ και της ανατολικής Μακεδονίας στους Βούλγαρους και της Καβάλας με τεράστιο πολεμικό υλικό και άλλα πολύτιμα τεράστια υλικά και η παράδοση τού 4ου Σώματος Στρατού αιχμάλωτο στους Γερμανούς και φυσικά τους ελληνικούς πληθυσμούς στο μαχαίρι των Βουλγάρων. Η Μικρασιατική καταστροφή, η δικτατορία του 1936 ο διχασμός της κατοχής και το κίνημα του 1944 και η φρικτή διετία 1944 1946 και ο εμφύλιος και τα νησιά της εξορίας και το Μακρόνησο και η καταραμένη μετανάστευση και τα ιουλιανά του 1966 και 21η Απριλίου 1967 καί το Πολυτεχνείο και το ολοκαύτωμα της Κύπρου και οι τουρκικές απειλές και Διεκδικήσεις, και όσα μας περιμένουν δεινά, τη ρίζα τους και τα κλαδιά τους και τους ανθούς τους και τους καρπούς τους στό μισελληνισμό τών Γλυξμπούργκ και της βασιλικογερμανόφιλης συμμορίας τους τα χρωστάμε.

Κανένας δεν μίσησε την Ελλάδα και τους Έλληνες περισσότερο από τούς Γλυξμπούργκους καί την Γερμανόφιλη συμμορία τους (Μεταξάς, Στρέιτ, Θεοτόκης, Γούναρης, Δούσμανης) ούτε και αυτός ο εβραίος Κλήμης Μέτερνιχ μήτε και αυτός ο Κίσινγκερ.

Γιαυτό λοιπόν ανασκουμπωθείτε και φροντίστε να μάθει ο Ελληνικός λαός την πραγματική νεώτερη ιστορία του. Ξηλώστε και πετάξτε όλες τις πινακίδες με τά ονόματα αυτών και από τά βάθρα τους ανδριάντες και τις προτομές των μισελλήνων, και βάλτε τιμημένα Ελληνικά ονόματα και αγάλματα, Είναι ντροπή πιά νάχουμε τον εγγλέζο μισέλληνα Κάνιγκ στο κέντρο της Αθήνας να καμαρώνει και τον Καραϊσκάκη να τον έχουμε βάλει σ΄ ένα σοκάκι.

«ΤΟ Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί Εθνικό ότι είναι Αληθές» ΣΟΛΩΜΟΣ

«Μόνο οί λαοί πού γνωρίζουν την ιστορία τους αποφεύγουν Εθνικές συμφορές». ΚΩΝΣΤ. ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αντώνης Ευθ. Χατζηγιάννης – Σκούμπελος

Πλοίαρχος Ε,Ν, Ιστορικός- ερευνητής

 

Βιβλιογραφία

Σιμόπουλος «Μισελληνισμός και υποτέλεια»

Χατζηγιάννης-Σκούμπελος «ΗΕλλάδα του 1821-1981 1ος τόμος»

Κ. Διακογιάννη. «Πωλείται Πατρίς»

Απομνημονεύματα αγωνιστών

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *