Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το 2021 η ΕΛ.ΑΣ: χωρίς πιστόλι, χημικά, συνδικαλισμό

ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣΈχουμε την αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη με χιλιάδες διαδηλώσεις κάθε χρόνο. Ανυπολόγιστο κόστος για την ανθρώπινη ζωή, σε περιουσίες και απώλεια εκατ. ωρών εργασίας. Μετά τα πρόσφατα επεισόδια, επισημαίνω τα εξής: Στην καινούρια χρονιά ευελπιστώ να υιοθετηθεί νέο αστυνομικό μοντέλο: Ως γνωστόν σε μια από τις καλύτερες αστυνομίες του κόσμου, Scotland Yard (Λονδίνο), δεν φέρουν πιστόλι. Λόγω της τεχνολογίας μπορούν να κινηθούν αστραπιαία και καταρρίπτουν ρεκόρ ταχύτητας στην πάταξη του εγκλήματος.

Εάν ίσχυε αυτό στο Ελλαδιστάν θα είχε αποσοβηθεί η δολοφονία Γρηγορόπουλου κ.α., η απώλεια ανθρωπίνων ζωών από εξοστρακισμούς στο σπίτι κλπ και η καταστροφή της Αθήνας. Είναι καιρός η ΕΛ.ΑΣ να μιμηθεί τη γαλλική αστυνομία και αντί να δίνεται εικόνα διαρκούς χημικού πολέμου από τα Μ.Α.Τ, να χρησιμοποιούνται οχήματα καταιονισμού. Μετά από 50 χρόνια καταστροφών στα Α.Ε.Ι. (παγκόσμια πρωτοτυπία) αποφασίστηκε επιτέλους να υπάρχει αστυνομική ομάδα προστασίας στα πρότυπα του Κέιμπριτζ και των ιδρυμάτων του Καναδά.

Εκφωνητής ειδήσεων είπε πως οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ είναι στα τηλεπαράθυρα αντί να κυνηγούν τα ναρκωτικά και το έγκλημα. Είναι γνωστό πως η λούφα έχει τρομακτικές επιπτώσεις γιατί έχει σαν αποτέλεσμα τις εκατόμβες νεκρών. Η παρέλαση των συνδικαλιστών συνεχώς στην TV με σπατάλη ανεκτίμητων ωρών αποτελεί πρόκληση, αφού είναι χείριστο παράδειγμα λούφας. Μόνος αρμόδιος για ενημέρωση είναι ο κατά πάντα άξιος εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ και ουδείς άλλος. Ο συνδικαλισμός στον σκληρό πυρήνα της Αστυνομίας πρέπει να απαγορευτεί διότι βλάπτει το κύρος της αποστολής τηςους

Σε αναλογία πληθυσμού έπρεπε να είχαμε 5.500 και έχουμε 55.000. Ο πυρήνας της εθνικής κυριαρχίας (αστυνομία) δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τους διορισμούς χιλιάδων αστυνομικών για τα ψηφουλάκια. Λόγω της υπερπληθώρας των αστυνομικών υπάρχουν χιλιάδες αδρανείς αστυνομικοί σε υπηρεσίες… ξεχασμένες και που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας με λογική… ωχαδερφισμού και αλληλοκάλυψη συναδέλφων στα θέματα της λούφας.

Ο πολίτης απαιτεί εντατικοποίηση των περιπολιών για μηδενισμό του εγκλήματος (κλοπών, διαρρήξεων κλπ). Πολλοί χρειάζονται εντατική εκπαίδευση ώστε να έχουν αποτέλεσμα στις καταδιώξεις των κακοποιών και να μην τους φεύγουν μέσα από τα χέρια τους.

Γιώργος Τρανταλίδης- Δικηγόρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *