Η συνταγή της Φωνής
Μπακαλιάρος με κόκκινες ψητές πιπεριές
Υλικά: 1κ. μπακαλιάρος φρέσκο, φιλέτο (4 – 5 τμχ.), 500 γρ. Κόκκινες Ψητές Πιπεριές, κομμένες σε μέτρια καρέ, 30 γρ. Ελιές Καλαμών, 200 γρ. Πράσινες Πιπεριές κομμένες σε μέτρια καρέ, 200 γρ, μελιτζάνες αποφλοιωμένες, κομμένες σε μέτρια καρέ, 150 γρ. ντομάτα κονκασέ, 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο, 20 γρ. κάπαρη, 20 γρ. μαντζουράνα, ψιλοκομμένη, 20 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, 250 γρ. ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι, Σάλτσα ψητής πιπεριάς (για το σερβίρισμα).
Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους στους 150°C. Παράλληλα, αλατίζουμε τα φιλέτα του φρέσκου μπακαλιάρου και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε το τηγάνι μας σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 50 γρ. φρέσκο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι από την πλευρά του δέρματος και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο μας στους 150°C, μέχρι να ψηθούν τα φιλέτα μας.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε 100 γρ. ελαιόλαδο. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι, στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις αλατίζουμε.
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πράσινες πιπεριές Κωστόπουλος. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις μελιτζάνες, τις πιπεριές το μείγμα του κρεμμυδιού, την ντομάτα, τις ελιές Καλαμών, την κάπαρη και τα βότανα.
Σερβίρουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου με μία έξτρα δόση αλατιού, πιπεριού και προσθέτουμε σάλτσα ψητής πιπεριάς.
Σημείωση: Ο φρέσκος μπακαλιάρος μπορεί να αντικατασταθεί από παστό, αφού πρώτα τον έχουμε ξαρμυρίσει. Μπορούμε επίσης να τον αντικαταστήσουμε με φρέσκο τόνο.