Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ..Επιβάλλεται ο Πυροσβεστικός Σταθμός στο Χωσιάρι

ΠΡΟΣΕΞΤΕ! ΤΗ ΜΑΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ

Το προτεινόμενο οίκημα για Πυροσβεστικό Σταθμό και έγγραφα των τοπικών Προέδρων. (Φωτό – Manispace.gr).
Το προτεινόμενο οίκημα για Πυροσβεστικό Σταθμό και έγγραφα των τοπικών Προέδρων. (Φωτό – Manispace.gr).

Πρόσφατο δημοσίευμα στο διαδικτυακό ιστότοπο Manispace δημιουργεί μείζονος σημασίας ερωτηματικά και τα οποία χρήζουν απαντήσεων, αφού έχουν να κάνουν με την πυρασφάλεια της κατακαμένης Ανατολικής Μάνης.

Πιο συγκεκριμένα διαβάσαμε στο Manispace δημοσίευμα (ανάρτηση), με υπογραφή Πέτρος Καπερναράκος 2021-04-14 τα εξής: «Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Χωσιάρι του δήμου Ανατολικής Μάνης! Ποιος σαμποτάρει την ίδρυση και λειτουργία του;

 

Προς κ. Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης, κ.κ. Δημοτικούς συμβούλους δήμου Ανατολικής Μάνης

Ανοικτή επιστολή

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες

Πριν ακόμα ξεπλυθεί η μαυρίλα από την καμένη γη της Μάνης, εξ’ αιτίας της φωτιάς του Αυγούστου, οι κ.κ. Πρόεδροι οκτώ τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ανατολικής Μάνης, σας κατέθεσαν αίτημα, το οποίο αναφέρεται στο παρακάτω έγγραφο, κατατεθειμένο στις 14/10/2020 και με αριθ. πρωτ. 12145/14-10-2020.

Με το παρόν έγγραφό τους ζητούν την παραχώρηση του οικήματος του δημοτικού σχολείου Χωσιαρίου, ώστε εκεί να ιδρυθεί και τεθεί σε λειτουργία Εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο για την πυροπροστασία και την άμεση πρόσβαση και πυρόσβεση όταν χρειαστεί, στις περιγραφόμενες περιοχές! Με το ίδιο έγγραφο σας επισυνάπτουν υπογραφές προέδρων, πολιτών, επιχειρηματιών των παραπάνω περιοχών, οι οποίοι υποστηρίζουν το αίτημα των προέδρων. (Αν δεν το έχετε, ευχαρίστως να σας το παραχωρήσουμε).

Ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση

  1. Κύριε Δήμαρχε είστε γνώστης αυτού του αιτήματος των προέδρων και των πολιτών των οχτώ κοινοτήτων που προαναφέρονται; Τι έχετε κάνει γι αυτό;
  2. Κύριοι αρχηγοί των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης γνωρίζετε το αίτημα των πολιτών; Τι έχετε κάνει γι αυτό;
  3. Κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, γνωρίζετε εσείς κάτι γι’ αυτό το αίτημα; τι έχετε κάνει γι’ αυτό;
  4. Ερώτημα προς όλους: Αν κύριε Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί Σύμβουλοι δεν έχετε λάβει γνώση του παραπάνω αιτήματος από την 14ην Οκτωβρίου 2020, ΠΡΕΠΕΙ να βρείτε τον υπεύθυνο-η που απέκρυψε το τόσο βαρύνουσας σημασίας έγγραφο -αίτημα προέδρων και πολιτών, και να τον- την στείλετε στον Εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος!

5.Αγαπητοί κύριοι θα περιμένουμε εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, με κοινή ανακοίνωση όλων των παρατάξεων, να μας υποδείξετε ΠΟΙΟΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ το τόσο σοβαρό αίτημα των πολιτών των παραπάνω κοινοτήτων. Και το λέω αυτό με κάθε ευθύνη των λόγων μου, καθώς στην προχθεσινή φωτιά της Δίχοβας, είδα την κατά μεγάλο ποσοστό απουσία της Πολιτικής Προστασίας, και μάλιστα σε πυρκαγιά που εκτυλίχθηκε απέναντι ακριβώς από την οικία αντιδημάρχου της συμπολίτευσης!

Η απόφασή σας υπέρ της παραχώρησης, ίσως αποτρέψει στο μέλλον ένα νέο Μάτι…».

Ο δημοσιογράφος κ. Πέτρος Καπερναράκος συνεχίζοντας αναλύει εύλογα τις πιθανότητες, ω μη γένοιτο, να ξαναζήσουμε μια νέα τραγωδία σε περιοχές του Λακωνικού Κόλπου που αυτοδιοικητικά ανήκουν στο Δήμο Ανατολικής Μάνης και έχουν αρκετές γεωμορφολογικές ομοιότητες με το Μάτι Αττικής.

Με το θέμα θα ασχοληθούμε διότι αφορά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Πειραιωτών που είναι Μανιάτες. Πιστεύουμε με την όλη υπόθεση πρέπει να ασχοληθεί και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και τα αρμόδια Υπουργεία της Κυβέρνησης. {Περισσότερα Manispace.gr).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *