Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Ο θάνατος νικήθηκε,το αρχαίο κάλλος αναμορφώθηκε

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Λόγω των ημερών της Αγίας και Μεγάλης  Εβδομάδας το παρόν γράφτηκε πολλές μέρες πριν τη δημοσίευσή του και τα γεγονότα τρέχουν με φρενήρη ταχύτητα στο παγκόσμιο πανδαιμόνιο. Κάποια λοιπόν σημεία, κοσμικά, ενδεχομένως να είναι ήδη πεπερασμένα όταν οι αναγνώστες διαβάζουν το παρόν δημοσίευμα, αλλά οι αλήθειες της Αγίας και εξ’ αποκαλύψεως αληθινής Πίστεώς μας πάντοτε ίσχυαν και θα ισχύουν εις τον αιώνα των αιώνων.

«Αινείτε τον Κύριον, πάντα τα έθνη, επαινέσατε αυτόν, πάντες οι λαοί. Ότι εκραταιώθη το έλεος αυτού εφ’ ημάς και η αλήθεια του Κυρίου μένει εις τον αιώνα.» (Ψαλμός 116-ΡΙΣΤ).

Προβληματιζόμαστε για το τι μέλλει γενέσθαι με τη λεγόμενη πανδημία Covid-19 και τις μεταλλάξεις της. Διερωτόμαστε αν αυτό το κακό ήταν τυχαίο ή προσχεδιασμένο από τους παγκοσμιοποιητές Νεοταξίτες ή Νεοεποχίτες και επομένως η ανθρωπότητα δέχεται έναν σκοτεινό και εξοντωτικό βιολογικό πόλεμο, με τις κυβερνήσεις στην καλύτερη περίπτωση να μην μπορούν να αντιδράσουν και να προστατέψουν τους πολίτες τους και στη χειρότερη να είναι συνένοχες.

Η παγκόσμια Οικονομία βρίσκεται στο κόκκινο και η δική μας στο ναδίρ. Αφού αμέσως μετά των επαίσχυντων Μνημονίων, που μας επέβαλαν οι τοκογλύφοι εταίροι και σύμμαχοι, υπό την ανοχή αριστερών και δεξιών κυβερνήσεων (όλοι σωτηρούληδες) ήρθε και η χαριστική βολή, τα ψυχοκτόνα και ανθρωποκτόνα LockDawn – κλεισίματα που καλά κρατούν για δεύτερο χρόνο…

Πέρα όμως απ’ όλα αυτά, ένας αυξανόμενος ζόφος προκαλείται από τις επεκτατικές, πειρατικές και παράλογες, φιλοπολεμικές πρακτικές της Τουρκίας σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου, με τους περισσότερους Ευρωπαίους Εταίρους μας να σφυρίζουν αδιάφορα!

Και την ώρα που όλα αυτά διχάζουν έθνη και λαούς, γινόμαστε μάρτυρες στο αλληλοβρισίδι των δύο Πλανηταρχών, όπως οι κακοποιοί στα χαμαιτυπεία του Σόχο τη δεκαετία του ΄60!

Για τον καλό, ή τον κακό καιρό μας, μας απαγόρεψαν να λατρεύουμε τον Θεό στους Ιερούς Ναούς μας. Μας είπαν ψέματα πέρυσι για να μείνουμε σπίτι κι έτσι του χρόνου, δηλαδή εφέτος, να γιορτάσουμε με ασφάλεια το Άγιο Πάσχα. Ο ιός μεταλλάχθηκε, δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν γύρω μας και έτσι παραμένουμε σπίτι και οι εκκλησιές παραμένουν κλειστές, ενώ όλα δείχνουν πως έχει αρχίσει να κλονίζεται αισθητά η ψυχική υγεία της κοινωνίας. Πολλά βέβαια από όλα αυτά έχουν ειπωθεί από μελετητές και ερευνητές πριν χρόνια ότι θα συμβούν. Αυτό καλό είναι να μην το ξεχνάμε και ο καθένας μας ας χαράξει την πορεία του.

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων βασιλεύς. Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. Ήλοις προσηλώθη ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου. Προσκυνούμεν σου τα Πάθη Χριστέ. Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου Ανάστασιν». (Μ. Πέμπτη Εσπέρας).

Για όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Οικουμένη και στη χώρα μας, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που έχουμε θερμή την Πίστη μας, λυπόμαστε αλλά δεν φοβόμαστε. Υπομένουμε και ελπίζουμε. Καλλιεργούμε την Ειρήνη στις καρδιές μας απομακρυνόμενοι συνεχώς από το σύγχρονο δαιμονικό άγχος, που γεννάει η ασέβεια και ο υλισμός του δήθεν ορθολογισμού. Εμείς με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ κατευθυνόμαστε προς την Ανάσταση, σε αντίθεση με τους περισσότερους που συνεχίζουν την ψυχοκτόνο και ανθρωποκτόνο πορεία τους. Ως ικέτες του ζώντος Θεού Υιού προσευχόμαστε για όλους αυτούς.

Θυσιάστηκε ο Υιός του Θεού για να λυτρωθούμε εμείς από τον αιώνιο θάνατο, στον οποίον ήμασταν καταδικασμένοι. Οφείλουμε λοιπόν να αγωνιζόμαστε για τη σωτηρία μας γιατί αν μείνουμε στην απιστία όπως οι Ιουδαίοι θα δοκιμάσουμε το τι σημαίνει «όψονται εις ον εξεκέντησαν». Γιατί θα δούμε κατά την μεγάλη ημέρα της κρίσεως τον εξουσιαστή Θεό, τον Κύριο Ιησού, να κατέρχεται με την πλευρά λογχισμένη, αλλά σε πλήρη δόξα και δύναμη, για να κρίνει ζώντες και κεκοιμημένους. Μέγας φόβος θα καταλάβει όλους αυτούς που δεν τον πίστεψαν και δεν τον δέχθηκαν ως Θεό και Σωτήρα τους. Τότε θα αντιληφθούν το έγκλημα που διέπραξαν κατά του εαυτού τους να μείνουν μακριά από τη σωτηρία. Τρόμος και φρίκη θα τους καταλάβει, αλλά τότε θα είναι απολύτως αργά. Γι’ αυτό όσο έχουμε καιρό μετανοίας ας προσπέσουμε στο έλεος του Κυρίου και ας τον παρακαλούμε για τη σωτηρία μας. Τότε πράγματι η ζωή μας θα είναι επιτυχημένη και ασφαλής. Διότι χωρίς Χριστό δεν υπάρχει Αγάπη, Δικαιοσύνη, Ειρήνη και Υγεία.

Χρόνια Πολλά. Καλή Ανάσταση.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *