Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά Ημερίδα Πανεπιστημίου Πειραιά για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο
Στην ημερίδα που διοργάνωσε, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και με την υποστήριξη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο της «Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης», συμμετείχε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης-Ντόζας.
Η ημερίδα, η οποία διεξήχθη διαδικτυακά, εντάσσεται στη σειρά διαβουλεύσεων και δημόσιων συζητήσεων της «Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης», που πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία των τριών θεσμικών οργάνων που ηγούνται της προσπάθειας, ήτοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π., αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση, ανέφερε στην ομιλία του:
«Σήμερα μας δίνεται η ευκαιρία, με την ημερίδα που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Πειραιώς, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, ως φορέας στήριξης της Μικρομεσαίας επιχείρησης, να μεταφέρουμε «τη φωνή της», για την ανάγκη, να της δοθεί μεγαλύτερος ρόλος στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με θέματα που επηρεάζουν την επιχειρηματικότητα.
Εξάλλου, η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: θα δημιουργήσει ένα νέο δημόσιο φόρουμ για ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς, διαφανή και δομημένη συζήτηση με τους Ευρωπαίους σχετικά με τα ζητήματα που τους αφορούν και επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή.
Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το ότι θα συμμετέχει η νεολαία, η νέα γενιά, καθώς πρόκειται για «την επόμενη γενιά ανθρώπων που θα ηγηθούν της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αυτοί θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο και να διαμορφώσουν το έδαφος πάνω στο οποίο θα δουλέψουν και θα διαπρέψουν».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει, η Ελλάδα μας αλλάζει και είναι πολύ σημαντικό, αλλά και ενθαρρυντικό, ότι χάρη σε αυτή τη νέα πολύγλωσση ψηφιακή πλατφόρμα, πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις απόψεις τους για οποιοδήποτε θέμα θεωρούν σημαντικό για το μέλλον της».