Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.Βαδίζουμε ήδη την οδό της Γενικής Αποστασίας;

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣΙωάννης Σπ. ΛαζαράκοςΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.gr

Αποστασία με την εκκλησιαστική ερμηνεία σημαίνει: Απάρνηση του Θεού ή της χριστιανικής Πίστεως. Ορισμένοι μελετητές και ερευνητές ισχυρίζονται σε συγγράμματά τους πως το τελευταίο σπουδαίο, ιστορικό γεγονός, του ενιαίου Αγιοπνευματικού προφητικού λόγου που φανερώνει την πλήρη εκπλήρωσή του, είναι η πτώση του υπαρκτού Σοσιαλισμού. Βέβαια, η πτώση του καθεστώτος της αθεΐας έχει προφητευθεί αιώνες πριν συμβεί, αλλά μπορεί να αποτελεί ένα εσχατολογικό σημείο, όπως και η αναγνώριση και η ίδρυση του κράτους του Ισραήλ στα όρια της παλιάς του κοιτίδας, πατρώας γης το 1948. (…και η Ιερουσαλήμ έσται πατουμένη υπό εθνών άχρι πληρωθώσι καιροί εθνών. Ερμηνεία υπό Παν. Ν. Τρεμπέλα:… Και η Ιερουσαλήμ θα καταπατείται συνεχώς από εθνικούς, μέχρι να συμπληρωθούν τα χρόνια της οργής του Θεού εναντίον του Ισραήλ, στη διάρκεια των οποίων τα έθνη θα κατέχουν αποκλειστικά τα προνόμια του Ισραήλ… Λουκ. κα΄24).

Ο ενιαίος Αγιοπνευματικός προφητικός λόγος που προφήτευσαν οι Άγιοι Προφήτες, προ και μετά Χριστόν, αλλά και ο ίδιος ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός θα έχει εκπληρωθεί πλήρως με την ένδοξη Δευτέρα παρουσία Του, στον έσχατο καιρό της συντέλειας του κόσμου. Τα έσχατα είναι παρόντα και ερχόμενα. Παρόντα για τον κάθε ζώντα άνθρωπο και ερχόμενα για ζώντες και κεκοιμημένους όπου θα κριθούν και το γνωστό σύμπαν θα παρέλθει.

Όλα αυτά ανήκουν στην τελευταία πράξη της ανθρωπότητας και του σύμπαντος κόσμου που έχει τον τίτλο «ΕΣΧΑΤΑ», που σημαίνει: ο τελευταίος καιρός (επ’ εσχάτων καιρών).Οι προφητείες με τον τρόπο που είναι διατυπωμένες και με τη θεοπνευστία που είναι περιβεβλημένες μιλούν κατ’ ευθείαν στην καρδιά του Χριστιανού, ευαισθητοποιούν τις κατάλληλες χορδές της ψυχής μας και αφυπνίζουν τον άνθρωπο από την πνευματική νάρκωση που τον υποβάλλουν τα τεχνηέντως σερβιριζόμενα υποπροϊόντα των προπομπών του Αντίχριστου.

Ο ζώντας και αληθινός Θεός, Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα, Με τον Θεόπνευστο προφητικό Του λόγο μας ενημερώνει για τον ερχομό του πλάνου και υιού της απώλεια. Αυτό αποτελεί μέρος του Σχεδίου Του για τη σωτηρία των ανθρώπων. Όσοι κατάλαβαν – κατάλαβαν, κληρικοί και λαϊκοί γιατί και ο Άρειος και τόσοι άλλοι πλανεμένοι κληρικοί ήταν…

Ένα χαρακτηριστικό σημείο, προειδοποιητικό για τον ερχομό του πλάνου, είναι η γενική αποστασία των ανθρώπων από τον Θεό, όπως μας διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ο Απόστολος Παύλος. «μη τις υμάς εξαπατήσει κατά μηδένα τρόπο· ότι εάν μη έλθει η αποστασία πρώτον και αποκαλυφθεί ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απωλείας.» (Β΄ Θεσσαλ. Κεφ.2, εδάφ. 3). Όταν ο κόσμος αποστατήσει από τον Θεό, τότε θα έρθει ο Αντίχριστος, θα εμφανιστεί δηλαδή μέσα σε κλίμα αναρχικό, αμαρτωλό και άθεο,

Μετά από λίγο χρονικό διάστημα της παρουσίας του πλάνου θα επέλθει η ένδοξη Δευτέρα παρουσία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, όπου θα κατατροπώσει τον άνομο και όσους θα τον έχουν προσκυνήσει λαμβάνοντας το χάραγμά του. Άρα λοιπόν λίγος θα είναι ο χρόνος της αντίχριστης εξουσίας. Μέχρι σήμερα κανείς άνθρωπος δεν γνωρίζει το χρόνο το μήνα και την ημέρα που θα εμφανιστεί ο Αντίχριστος. Αυτό είναι η απόφαση του Θεού, καθώς επίσης και κανείς, ακόμη και οι Άγγελοι του Κυρίου, δεν γνωρίζει τον ακριβή χρόνο της Δευτέρας παρουσίας του Σωτήρα Χριστού μας.

Ανησυχητικό πράγματι είναι πως μέρα με τη μέρα, τις τελευταίες δεκαετίες, όλο και απομακρυνόμαστε από τον αληθινό Θεό. Σημεία που μας το διαβεβαιώνουν αυτό είναι: οι άνθρωποι αν και γνώρισαν τη χριστιανική διδασκαλία επιμένουν στην πλάνη, γιατί βολεύονται με το υλικό τους φρόνημα. Προχωρούν σε συνειδητή ηθική ανταρσία, δημιουργούν πολέμους, εκφυλίζονται, ανατρέπουν τη φυσική και ηθική τάξη και αποποιούνται την αιδώ. Εμπαίζουν τον Θεό και γίνονται θεομάχοι. Ο σύγχρονος «πολιτισμένος» άνθρωπος αρνείται με ελαφριά συνείδηση τον Χριστό και συντάσσεται με τον επερχόμενο Αντίχριστο, νοιώθει μάλιστα γι’ αυτό ικανοποίηση, διότι ξεφεύγει από το κατεστημένο, από τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, όπως αποκαλούν τη Χριστιανική Πίστη. Πιστεύει πως γίνεται αυτόνομος, χωρίς Θεό, χωρίς συνείδηση. Ενώ αλυσοδένεται με τα αιώνια δεσμά της σατανικής σκλαβιάς ψυχή και σώματι.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας ποτέ δεν είχαν συμβεί στο παρελθόν. Σήμερα συμβαίνουν οργανωμένα, επιτήδεια σχεδιασμένα και σε πολύ μεγάλη έκταση. Σήμερα η ΑΝΟΜΙΑ νομιμοποιείται, η πνευματική και ηθική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εξατμίζεται. Σήμερα γίνεται απόλυτα κατανοητό πως η ανθρωπότητα με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ, ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται από τον Πανάγαθο Θεό και Δημιουργό του και βαδίζει προς συνάντηση και δόξα του προαιώνιου εχθρού του. Του μισάνθρωπου Σατανά. Κύριε Ιησού Χριστέ συγχώρησον, φώτισον και ελέησον ημάς. Χριστός Ανέστη την τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *