H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ.ΟΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΟΙ «Γλείφοντας, έρποντας και με τα κέρατά μου»

ΛΑΖΑΡΑΚΟΣΙωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ

Κάποτε, λέγεται, ένας χρυσαετός με πολύ δυνατά φτερουγίσματα έφθασε στην πιο ψηλή κορφή του Ταϋγέτου και κάθισε να ξαποστάσει.

Αγναντεύοντας πολιτείες, χωριά, κάμπους, βουνά και πελάγη. Ξαφνικά κοιτάει στο βράχο που πατούσε και βλέπει ένα γυμνοσάλιαγκα (σαλιγκάρι) λέει: «Ε, εσύ βρε ασήμαντο πως έφθασες εδώ πάνω;».

Και ο γυμνοσάλιαγκας του απαντά: «Γλείφοντας έρποντας και με τα κέρατά μου, βασιλιά μου».

Η παραβολή αυτή είναι πολύ γνωστή και την χρησιμοποιούμε συχνά, αλλά πόσοι στρέφουν τους πνευματικούς οφθαλμούς στο εσωτερικό τους αυτοκριτικά και να διερωτηθούν τι είναι χρυσαετοί ή γυμνοσάλιαγκες; Πολλοί θα πουν πως και ο γυμνοσάλιαγκας έφθασε εκεί που φθάνει ο αετός… Ναι, αλλά ο αετός έφαγε το γυμνοσάλιαγκα, ο οποίος δεν κατάλαβε πως οι αλόγιστοι πόθοι του τον οδήγησαν στο θάνατο!

Έτσι δυστυχώς συμβαίνει και με τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα να πεθαίνουν, ψυχικά και σωματικά, ως δούλοι των επιτηδείων χάρη των επιλογών τους…

Αφού λοιπόν διακρίναμε το αποτέλεσμα, ας διακρίνουμε και την αιτία που τόσο εξευτελίζει και αφανίζει το ανθρώπινο γένος, ακόμη και τους δήθεν πολυδιαβασμένους.

Αιτία είναι το κυνήγι της ηλίθιας δύναμης, η οποία θα γεννήσει την πτωτική και δήθεν κοινωνική αναγνώριση και έτσι θα βρει ικανοποίηση το ένοχο ανθρώπινο ΕΓΩ σαν τον άφρονα πλούσιο που δεν υπολόγισε τα του Θεού και έχασε την ψυχή του εις τον αιώνα. Αυτοί είναι φθονεροί, δόλιοι και επικίνδυνοι. Δεν υπηρετούν τον Χριστό, αλλά ανοίγουν διάπλατα τη λεωφόρο της ανομίας και της αποστασίας για να υποδεχθούν με αλαλαγμούς τον Αντίχριστο, όποτε έρθει, για να αφανίσει αυτούς και τους απογόνους τους!

Είναι άπληστοι και μετατρέπουν τα αφύσικα σε φυσικά, τα ανήθικα σε ηθικά, τα άδικα σε δίκαια και τα αντίχριστα σε χριστιανικά. Είναι κακοτέχνες και όχι καλλιτέχνες και ας φτειάχνουν πανέμορφα έργα, γιατί είναι δουλικά και ορντινάντσες. Οι πραγματικοί καλλιτέχνες είναι ελεύθεροι και φιλοτεχνούν τη θεϊκή ιδιότητα που χάρισε ο Δημιουργός στον άνθρωπο και όχι στους συμπαθείς πιθήκους. Την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Όταν λοιπόν στερούνται αυτής της θείας χάριτος τι θα μας διδάξουν με τις καλλιτεχνίες τους που εξ’ ορισμού είναι κακοτεχνίες;

Από την ίδια οπτική γωνία εξετάζουμε επιστήμονες, δασκάλους, κληρικούς, δημοσιογράφους, ειρηνιστές, ρήτορες, συμβουλάτορες, πολιτικούς κ.λ.π. Έχει αποδειχθεί ιστορικά και κοινωνικά ότι, απ’ όπου ο Χριστός λείπει εκεί δεν κατοικεί το Φως, η Ζωή, η Αλήθεια, η Σοφία, ο Οίκτος, η Δικαιοσύνη, η Ειρήνη, η Εγκράτεια, η Τάξη, η Ηθική, η Ελευθερία και η Αγάπη.

Όλοι αυτοί, οι αξιοθρήνητοι, κάνουν πνεύμα, αλλά πνεύμα δεν έχουν. Γι’ αυτό δεν έχουν και πνευματική ζωή η οποία είναι καρπός της ηθικής ανθρώπινης προσωπικότητας. Εύκολα πιστεύουν το κάθε τι που τους προσφέρουν τεχνηέντως οι σατανικοί παγκοσμιοποιητές για να τους αφανίσουν σωματικά και ψυχικά, αλλά μισούν θανάσιμα τους λέγοντες την Αλήθεια.

Δεν είναι σώφρονες και ευτυχισμένοι γιατί ποθούν τα πάντα, ελπίζουν σε όλα τα ψεύτικα και ζητούν το κάθε τι. Επειδή σπέρνουν πάρα πολλούς πόθους θερίζουν πολύ λιγότερη ευτυχία. Ο Πλούταρχος μας λέγει: «Όταν έχουμε λίγους πόθους έχουμε και λίγες στερήσεις». Ας μου επιτραπεί να πω κι εγώ πως η πληθώρα των αλόγιστων πόθων αφαιρεί την ελευθερία στους ανθρώπους. Δηλαδή τους μετατρέπει σταδιακά σε δούλους. Δικαίως θεωρείται η δουλεία φυλακή της ψυχής. Άρα φυλακισμένη ψυχή αλυσοδεμένος άνθρωπος.

Πατούν σε δύο βάρκες στο Αγαθό και στο πονηρό και Κύριος ο Θεός, Ιησούς Χριστός προειδοποιεί πως θα χαθούν στην άβυσσο της Κολάσεως! Όλοι αυτοί δεν θέλησαν ποτέ να μάθουν τις πνευματικές έννοιες των λέξεων «Παράδεισος» και «Κόλαση». Τις εννοιολογούν με την ανθρώπινη υλική γλώσσα που είναι πεπερασμένη στο χρόνο… Ας μάθουν λοιπόν πως οι πνευματικές έννοιες αποδίδονται εντελώς μερικώς με την ανθρώπινη γλώσσα, ακόμη και από την τελειότερη του κόσμου που είναι η Ελληνική.

Ενώ είναι ήδη δυστυχισμένοι μισούν τη δυστυχία, που είναι το σφυρί που κτυπά στο αμόνι και διαπλάθει χαρακτήρες. Έχουν αυθυποβληθεί πως είναι τρισευτυχισμένοι, αν προσπαθήσεις να τους ξυπνήσεις από αυτόν το μακάβριο ύπνο θα σε μισήσουν.

Αν όλοι αυτοί οι υπνοβάτες του μακάβριου ύπνου βαδίσουν με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ προς τα νεότερα χρόνια τους θα συναντήσουν πάλι αυτά που προσπέρασαν αβασάνιστα και διέγραψαν χωρίς κανέναν ορθολογισμό. Τα προσπερνάμε και τα διαγράφουμε γιατί μας εξαπατούν, προκειμένου να φθάσουν στο ψυχοκτόνο και ανθρωποκτόνο στόχο τουςˑ αυτοί είναι που μεταξύ των άλλων, στο απάνθρωπο σχέδιό τους και στα τέλη του 19ου αιώνα μεταξύ των άλλων έγραψαν: «Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι οι άνθρωποι με κακά ένστικτα είναι πολυαριθμότεροι από όσους έχουν καλά ένστικτα. Επομένως τα καλύτερα αποτελέσματα για τη διακυβέρνησή τους – παγκόσμια διακυβέρνηση – επιτυγχάνονται μέσω της βίας και τρομοκρατίας* και όχι μέσω των ακαδημαϊκών συζητήσεων. Ο κάθε άνθρωπος θέλει να κυβερνά, ο καθένας θέλει να γίνει δικτάτορας, αρκεί μόνο να μπορούσε να το πετύχει, και επί πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί οι οποίοι δεν θα ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν τα αγαθά των άλλων, για να πετύχουν τους δικούς τους σκοπούς…».

 

*Τρομοκρατία= 1.πιβολή δια του τρόμου. 2.Διακυβέρνηση δια βίαιων και σκληρών μέσων/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *