Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής.

ΒΛΗΤΑΒλήτα με κολοκύθια και πατάτες

Υλικά: 2 κιλά βλήτα, 2 πατάτες χοντροκομμένες, 3 μικρά κολοκυθάκια χοντροκομμένα, 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα, 3 κρεμμυδάκια χλωρά σε ροδέλες, 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 καρότο σε ροδέλες, ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 100 γραμ. φέτα σε κύβους, 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, 1 φλυτζ. τσαγιού νερό, αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση: Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Καθαρίζουμε καλά, κόβοντας τα κοτσάνια και τις μύτες και πλένουμε τα βλήτα μας.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα καρότα, για 4′ – 5′, να γυαλίσουν λίγο. Έπειτα προσθέτουμε το νερό, το μαϊντανό, τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και βράζουμε για 10′.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα βλήτα, ανακατεύουμε προσεκτικά, σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να βράσουν για 10′ – 15′, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και να μείνουν με λίγο ζουμί.

Όταν ετοιμαστεί το φαγητό μας, προσθέτουμε τη φέτα, ανακατεύουμε ελαφρά, το αφήνουμε για 1′ ακόμη και το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και το συνοδεύουμε αν θέλουμε, με φρέσκο ψωμί.

Αν θέλουμε μπορούμε να μην βάλουμε φέτα και να το απολαύσουμε νηστίσιμο.

Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *