Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Τήνος όλων μας

τήνος 1 Η Τήνος έχει χαρακτηριστεί «το χειροποίητο νησί, η Μούσα του Αιγαίου» και ποιος μπορεί να το αρνηθεί; Το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων είναι προικισμένο με άψογη ομορφιά.

Κρυστάλλινα νερά, σπάνια είδη λίθων, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, πολλά γοητευτικά χωριά με σοκάκια και μπουκαμβίλιες, περιστεριές και το τέλειο περιβάλλον για την τόνωση κάθε καλλιτεχνικής κλίσης. Το νησί του Αιόλου τα έχει όλα!

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φτάσετε – Η Τήνος είναι ένα από τα πιο ιερά μέρη της Ελλάδας. Διαθέτει πάνω από 700 εκκλησίες, παρεκκλήσια και μοναστήρια, χριστιανικά ορθότήνος 2δοξα και καθολικά, κατασκευασμένα από μάρμαρο. Πολλοί τύποι μαρμάρου βρίσκονται στην Τήνο (το πράσινο είναι το πιο διάσημο από όλα) και χρησιμοποιούνται σε όλο το νησί.

Η Τήνος έχει περισσότερα από 60 χωριά και περισσότερες από 70 παραλίες.

Κάθε χρόνο, στις 15 Αυγούστου, χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν στην Τήνο για να λαττήνος 3ρεύουν την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Η Τήνος είναι ένα από τα πιο άνετα νησιά στην Ελλάδα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ισχυρούς θαλάσσιους ανέμους και κύματα σε συγκεκριμένες περιόδους του έτους. Γι ‘αυτό είναι παιδική χαρά για τους λάτρεις του σερφ.

Φτάνοντας εκεί – η Τήνος είναι προσβάσιμη τόσο από τα λιμάνια του Πειραιά όσο και από τη Ραφήνα.

Πού να μείνετε – Στη Χώρα, αν θέλετε να είστε στην καρδιά όλων και κοντά στη νυχτερινή ζωή του νησιού. Τα χωριά Τριαντάρος και Τριπόταμος είναι επίσης πολύ καλές επιλογές επειδή είναι κοντά στη Χώρα και ταυτόχρονα σας προσφέρουν την αίσθηση του τοπικού χωριού. Για μια πιο οικονομική θέση διαμονής επιλέξτε Άγιος Σώστης, Άγιος Ιωάννης Πόρτο και Κιόνια.

Συμβουλές για να μετακινηθείτε – Ένα αυτοκίνητο είναι απαραίτητο για την Τήνο. Υπάρχουν τόσα πολλά χωριά και παραλίες για να δείτε και να εξερευνήσετε. Εάν δεν έχετε αυτοκίνητο, λάβετε υπόψη ότι μεταξύ Μαΐου και Σεπτεμβρίου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ΚΤΕΛ της Τήνου (Ο σταθμός λεωφορείων της Χώρα βρίσκεται στο λιμάνι κοντά στο λιμάνι / εισιτήρια επί του σκάφους). Έχει τουλάχιστον δύο λεωφορεία την ημέρα (περισσότερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) από τη Χώρα προς τα κοντινά Κιόνια και Πάνορμο μέσω Κάμπου και Πύργου. Διαδρομές και χρονοδιαγράμματα στο www.kteltinou.gr.

Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε κράτηση ταξί καλώντας έναν από τους ακόλουθους αριθμούς τηλεφώνου: 22830 26000, 22830 22470 ή 22830 31332.

Καλύτερη ώρα για επίσκεψη – Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σίγουρα, πριν από τη μελαιμία (Αύγουστος). Αν θέλετε να εξερευνήσετε τις παραλίες χωρίς τα πλήθη, ο Σεπτέμβριος είναι η καλύτερη επιλογή, όταν οι άνεμοι δεν είναι τόσο δυνατοί και η θερμοκρασία της θάλασσας είναι ακόμα υψηλή. Είναι επίσης τέλειο την άνοιξη, καθώς μπορείτε να ανακαλύψετε τα μονοπάτια μέσα από το γεμάτο λουλούδια τοπίο.

Ιδανικός χρόνος για να περάσετε εδώ; Χρειάζεστε τουλάχιστον 5 – 7 ημέρες για να απολαύσετε πραγματικά το μέρος και να επισκεφθείτε τα χωριά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *