Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανοιχτή επιστολή.ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓ. ΣΠΥΡΑΚΗΣ τ. Αντιδήμαρχος Πειραιά

Προς

Τον κ. Κων/νο Καραμανλή

Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

ΑΘΗΝΑ

Θάψτε το Τραμ. Δεν χωρά στον Πειραιά

τραμΚύριε Υπουργέ,

Η βάρβαρη κατεδάφιση του κινηματογράφου Χάι-Λάιφ ήλθε να συμπληρώσει την τραγική εικόνα στην οποία έχει περιέλθει το κέντρο της πόλης του Πειραιά. Ένα απέραντο γιαπί που αρχίζει από το στοιχειωμένο σκελετό της Ραλλείου Σχολής, συνεχίζεται με τις χαώδεις τρύπες του Μετρό στην κεντρική μας πλατεία Κοραή και στον Σταθμό του ΗΣΑΠ, με το κερασάκι στην τούρτα, το ακατανόητο, άχρηστο, καταστροφικό έργο που ακούει στο όνομα «ΤΡΑΜ».

Επί σειρά ετών αγωνιστήκαμε να πείσουμε ότι το ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟ δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει στο ήδη συμφορημένο κέντρο της πόλης του Πειραιά. Σας θυμίζουμε ότι ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε προβλέψει, το έτος 1961, ότι το ΤΡΑΜ δεν μπορεί να συνυπάρξει στην ανάπτυξη και λειτουργία της πόλης και του λιμανιού και το κατάργησε.

Η μείωση των λωρίδων των Λεωφόρων Γρ. Λαμπράκη και Βασιλέως Γεωργίου προκάλεσε αμέσως στραγγαλισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων σε ολόκληρη την πόλη και η διαδρομή από την είσοδο της πόλης προς το λιμάνι, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες έγινε εφιάλτης.

Κανείς δεν μας άκουσε!

Για λόγους που κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί, επέμειναν σε ένα άχρηστο έργο που διχοτομεί το κέντρο του Πειραιά με τσιμέντο και σίδερα, κατακρεουργώντας νύχτα 147 δένδρα για να ανοίξει η σιδηρόφρακτη διαδρομή του ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟΥ.

Και τί έγινε; Επί οκτώ χρόνια ο Πειραιάς δεν έχει ούτε Λεωφόρους, ούτε ΤΡΑΜ. Πρόκειται για ρεκόρ παγκόσμιο!

Είμαστε η μόνη πόλη στον κόσμο που έφτιαξαν «κοίτη» μέσα στην οποία κυλούν οι γραμμές του ΤΡΑΜ, αλλά το όχημα αγνοείται. Και έρχεστε εσείς τώρα πάλι και μας λέτε θα ότι θα ξαναρχίσουν… δοκιμαστικές διαδρομές για 3η φορά!

Κύριε Υπουργέ,

Η λύσις είναι μια. ΘΑΨΤΕ αυτό το καταστροφικό κατασκεύασμα, ΘΑΨΤΕ όπως έθαψαν οι εργολάβοι τα υπέροχα ευρήματα, αρχαία και βυζαντινά, που αποκάλυψαν τα έργα του ΤΡΑΜ μπροστά στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, του Πειραιά.

ΘΑΨΤΕ το έργο τους αυτό για να μην ταφεί οριστικά το ιστορικό Κέντρο του Πειραιά, αλλά και να μην θρηνήσουμε θύματα στις 16 αφύλακτες διαβάσεις του ΤΡΑΜ-ΤΡΑΙΝΟΥ.

Ο λαός λέει «το πάθημα γίνεται μάθημα». Αρκετά πάθαμε, καιρός να μάθουμε. Αποκαταστείστε τον Πειραιά μας στην προτέρα του μορφή και αποδώστε τον στους πολίτες του, στους οποίους ανήκει.

Κοιν. κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας, κ.κ. Βουλευτές Πειραιά, κ. Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, κ. Δήμαρχο Πειραιά, Δημοτικές παρατάξεις, Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *