Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Αττικής.Παρουσίαση έργων από τον Πρωθυπουργό

Μητσοτάκης 1 «Σήμερα μπαίνουν οι βάσεις για την υλοποίηση μιας ακόμη μεγάλης αστικής ανάπλασης, υπερ-τοπικής σημασίας και σπουδαιότητας» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0», από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τόσο τον Πρωθυπουργό όσο και τους συναρμόδιους Υπουργούς για την «οραματική παρέμβαση», επισημαίνοντας πως θα συμβάλει καθοριστικά όταν ολοκληρωθεί, στην οικονομική και αισθητική αναζωογόνηση της ευρμητσοτάκης 2ύτερης περιοχής και θα αναβαθμίσει κατακόρυφα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Γλυφάδα παρουσία Υπουργών, Βουλευτών, Δημάρχων του παραλιακού μετώπου και εκπροσώπων φορέων της Αυτοδιοίκησης.

Από την πλευρά της Περιφέρειας παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, ενώ αναλυτικά το σχεδιασμό της αστικής ανάπλασης παρουσίασε ο Γ. Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος Ε. Μπακογιάννης.

«Θα συνεργαστούμε αρμονικά για να φέρουμε σε πέρας αυτό το εμβληματικό έργο»

«Με τη συνεργασία της Κυβέρνησης , της Περιφέρειας Αττικής και των Δήμων, κι αξιοποιώντας τμητσοτάκης 3ους πόρους του Εθνικού Σχεδίου ανασυγκρότησης, μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος Ελλάδα 2.0, θα υλοποιηθεί μιας στρατηγικής σημασίας αστική ανάπλαση» ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε πως προβλέπεται η ενοποίηση του Νότιου Παραλιακού Μετώπου της Αττικής, με τη δημιουργία ενός ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, μήκους 70 περίπου χιλιομέτρων, αλλά και διαμόρφωση πολλών ελεύθερων χώρων πρασίνου και αναψυχής για τους πολίτες.

Το έργο θα ξεκινά από το ΣΕΦ και θα καταλήγει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Είναι μια μεγάλη αστική ανάπλαση, που λειτουργεί συμπληρωματικά κι ενισχύει, τόσο στο εμβληματικό έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που υλοποιεί ήδη η Περιφέρεια Αττικής, όσο και στη μεγάλη ιδιωτική επένδυση του Ελληνικού, που σιγά σιγά αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Πατούλης διαβεβαίωσε πως η αυτοδιοίκηση από την πλευρά της, Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι, θα κάνουν ότι απαιτηθεί ώστε αυτό το σημαντικό έργο , που είναι πολύπλοκο αφού διατρέχει πολλούς δήμους, να τρέξει γρήγορα.

Το παραλιακό μέτωπο από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο θα είναι η εικόνα της νέας «Ελλάδας 2.0», τόνισε από τη Γλυφάδα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξήγγειλε τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από τον Πειραιά μέχρι τη Βούλα και στη συνέχεια μέχρι το Σούνιο, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΓ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου για την «εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, η οποία αποτυπώνεται στην έναρξη αυτού του έργου που θα αποτελέσει τμήμα ενός μεγαλύτερου, πολύ οραματικού σχεδίου, το οποίο θα λειτουργήσει ως γέφυρα που θα οδηγήσει τη χώρα μας όχι μόνο στη μετά-Covid εποχή, αλλά και στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα».

«Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου σήμερα, μια σπουδαία ημέρα για τη Γλυφάδα και για την ευρύτερη περιοχή μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Και πρόσθεσε:

«Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο Δήμο μας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ανακοίνωσε ένα ευρύ δίκτυο ποδηλατοδρόμων, ως κομμάτι της ανάπλασης της λεγόμενης Αττικής Ριβιέρας, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής, Yπουργών, βουλευτών του νοτίου τομέα, Δημάρχων της περιοχής, στελεχών της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *