Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά΄.Με μεγάλη επιτυχία η 1η Γιορτή Ανακύκλωσης στον Πειραιά

ÐÅÉÑÁÉÁÓ ÐËÁÔÅÉÁ ÊÁÍÁÑÇ 1ç ÃÉÏÑÔÇ ÁÍÁÊÕÊËÙÓÇÓ (EUROKINISSI. ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)) Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Ανακύκλωσης από τον Δήμο Πειραιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η πλατεία Κανάρη στο Πασαλιμάνι, μετατράπηκε στις 5 και 6 Ιουνίου, σε ένα μεγάλο «πάρκο ανακύκλωσης», γεμίζοντας από χαρούμενες φωνές και παιδικά χαμόγελα!

Μικροί και μεγάλοι ανακάλυψαν τα μυστικά της ανακύκλωσης μέσα από διαδραστικά παιχνίδια,άνακύκλωση 2 εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μεγάλους διαγωνισμούς με δώρα και πολλές εκπλήξεις και συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μια διαφορετική λάμψη στην 1η Γιορτή Ανακύκλωσης έδωσαν η γνωστή παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά και η νικήτρια του Your Face Sounds Familiar Τάνια Μπρεάζου. οι οποίες μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Ρέππα  αντίστοιχα, κλήρωσαν πλούσια δώρα για τους μικρούς μας φίλους, όπως κινητά τηλέφωνα, ποδήλατα, scooter, παιχνιδοπισίνες, επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια κ.α.

Στην δράση συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά από τις Ακαδημίες ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ και υγρού στίβου του Πειραιά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των δημοτών στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά να φέρουν μαζί τους ανακυκλώσιμο υλικό, γεγονός που δείχνει ότι οι πολίτες έχουν εντάξει στην καθημερινότητά τους την ανακύκλωση, συμμετέχοντας όλο και περισσότερο σε περιβαλλοντικές δράσεις. Επιπλέον όλοι όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Κανάρη, είχαν την ευκαιρία να εκτυπώνουν δωρεάν τις αγαπημένες τους φωτογραφίες από το ειδικά διαμορφωμένο photobooth!

Παρευρέθηκαν: Ο Βουλευτής κ. Γιάννης Μελάς, οι Αντιδήμαρχοι: κ.κ. Παναγιώτης Ρέππας, Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Δημήτρης Καρύδης, κ. Γρηγόρης Καψοκόλης, Δημήτρης Αράπης, Κυριακή Μπουρδάκου, Αντωνία Καρακατσάνη, οι κ.κ. Πρόεδροι του Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ Βουράκης, της Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών Παύλος Ραβάνης, Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά κ. Ηλίας Σαλπέας.

Ο κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η διήμερη γιορτή ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021», ήταν μια σημαντική ευκαιρία να αναλογιστούμε όλοι τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατέψουμε το περιβάλλον καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά σε θέματα περιβάλλοντος. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την προώθηση της ανακύκλωσης στον Πειραιά, προκειμένου να γίνει τρόπος ζωής και μέρος της καθημερινότητας των Πειραιωτών».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, υπογράμμισε:

«Γίνεται μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια στην πόλη το τελευταίο διάστημα, ώστε να διευρύνουμε και να προάγουμε την ανακύκλωση. Ενδεικτικά, αξίζει να αναφέρουμε ότι τον τελευταίο χρόνο από το 2019 έως το 2020 έχουμε διπλασιασμό του ποσοστού της ανακύκλωσης στην πόλη μας, ενώ για το 2021 αναμένουμε και νέα μεγάλη περαιτέρω αύξηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *