Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.«Κολυμπάμε για τη ζωή» – Οι Ημέρες Θάλασσας για τον Όμιλο «ΑγκαλιάΖΩ»

κολύμβηση 1 Με το σύνθημα «Κολυμπάμε για τη ζωή» ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν., πραγματοποίησαν για 2η συνεχή χρονιά σκυταλοδρομία κολύμβησης, στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, με σκοπό  την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Η σκυταλοδρομία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2021».

Πρέσβειρες της φετινής διοργάνωσης ήταν τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και Πρωταθλήτριες Ευρώπης, με τις κυρίες Ελευθερία Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου και Μαργαρίτα Πλευρίτου να δίνουν το «παρών» στο δημοτικό κολυμβητήριο, για να στηρίξουν τον κοινωνικό σκοπό της δράσης. Για 2η συνεχόμενη χρονιάκολύμβηση 2 συμμετείχε και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, καθώς και διακεκριμένοι αθλητές του υγρού στίβου.

Στη σκυταλοδρομία συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τα παιδιά του, ο Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΝ. κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς-Πόλη Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος. Επίσης, οι κολυμβητικές ομάδες του Ολυμπιακού και του Εθνικού, αθλητές από τον Α.Ο. Καλαμακίου, μέλη του Εμπορικού  και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, πολίτες κ.α..

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε η δυνατότητα συνεισφοράς, με όποιο ποσό επιθυμούσε ο καθένας, στο έργο του Ομίλου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η σκυταλοδρομία κολύμβησης που διοργανώνουμε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο τη στήριξη του «ΑγκαλιάΖΩ», ενός Ομίλου που επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο. Πρόκειται για μια ιδέα του Βασίλη Τοκάκη, του συμβούλου επικοινωνίας μου, ο οποίος έχει νοσήσει από την ασθένεια και σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να περάσουμε ένα μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι λοιπόν σημαντικό όχι μόνο να αναγνωρίζουμε τον αγώνα όσων έχουν νοσήσει από καρκίνο, αλλά να συμπαραστεκόμαστε σε όποια ενέργεια μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον σκοπό».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Φέτος, που είναι η  2η χρόνια της σκυταλοδρομίας  στις Ημέρες Θάλασσας, καταφέραμε να έχουμε  περισσότερες από 250 συμμετοχές, προκειμένου να στηρίξουμε το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ κα Αναστασία Πασακοπούλου, δήλωσε:

«Σήμερα, πρώτη Κυριακή του Ιουνίου τυχαίνει να είναι και η Παγκόσμια Ημέρα των Επιβιωσάντων. Είναι μια ημέρα νίκης για τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη και βγήκαν ζωντανοί. Είναι επίσης και μια ημέρα μνήμης για εκείνους που έχουν χάσει αυτήν τη μάχη. Ωστόσο, είναι μια ημέρα αγώνα και  πάλης για τους  ανθρώπους που δίνουν τώρα  τον δικό τους αγώνα».

 

Στην δράση παρευρέθηκαν: η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης και οι Σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης και Παναγιώτης Κυρίμης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *