Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Αττικής.Έργα Φαληρικού Όρμου Ενημέρωση Προέδρου ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά

ΦΑΛΗΡΚΟ4Την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά υποδέχθηκε στο εργοτάξιο του Φαληρικού Μετώπου ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης προκειμένου να την ενημερώσει για την πορεία των υπό εξέλιξη έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Ειδικότερα στο επίκεντρο της ενημέρωσης βρέθηκαν τα έργα της Α’ Φάσης ανάπλασης, προϋπολογισμού 150 εκ. ευρώ, τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συγκοινωνιακά οδικά, τεχνικά έργα, έργα αποστράγγισης οδοστρωμάτων, αντιπλημμυρικά έργα, έργα αποχέτευσης ομβρίων, έργα αποκατάστασης και μετακίνησης δικτύων ΟΚΩ (αγωγοί φυσικού αερίου, ύδρευσης κλπ.) καθώς και ορισμένα υδραυλικά έργα εκτός περιοχής, όπως αντλιοστάσια και αγωγοί για τη μόχλευση των νερών του Κηφισού ποταμού, το Κέντρο Ανάκτησης Νερού στον Ελαιώνα, για την άρδευση του μελλοντικού Πάρκου.

Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης το έργο προχωρά με ταχείς ρυθμούς και αναμένεται το Φθινόπωρο του 2021 να έχει ολοκληρωθεί η Α’ Φάση ανάπλασης, ενώ σχετικά με τη Β΄ Φάση υπογράμμισε πως μετά από συντονισμένες κινήσεις της Περιφέρειας διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 και αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση της Β’ και Γ’ Φάσης, τέλη καλοκαιριού του τρέχοντος έτους.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην εντατικοποίηση των ρυθμών υλοποίησης του έργου, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα έργο-όνειρο ζωής για τους παραλιακούς Δήμους. Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των έργων εξέφρασε και ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δ. Κάρναβος. 

Αναλυτική παρουσίαση της πορείας του έργου έκανε ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν επίσης ο πρώην υπουργός – μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής Χρήστος Πρωτόπαππας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και πρώην βουλευτής Τόνια Αντωνίου, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και οι Δήμαρχοι Καλλιθέας Δ. Κάρναβος και Μοσχάτου-Ταύρου Α. Ευθυμίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *