Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής

Καλοκαιρινό γλυκάκι με ζελέ

 

ΖΕΛΕΥλικά: 2 φακέλους ζελέ ανανά, 1 κομπόστα ανανά, 1 κιλό γιαούρτι, 1 πακέτο πτι μπερ, 130 γραμμάρια βούτυρο.

Εκτέλεση: Τρίβω τα μπισκότα στον μούλτι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια λιώνω το βούτυρο το αφήνω 10 λεπτά να κρυώσει και το ανακατεύω με τα μπισκότα. Ρίχνω ένα φακελάκι ζελέ στο κάθε μπολ και προσθέτω 500 ml ζεστό νερό στο κάθε μπολ ανακατεύω να διαλυθεί το ζελέ τα βάζω για λίγο κατάψυξη να παγώσουν όχι όμως να πήξουν.

Στρώνω σε μια αποσπώμενη φόρμα τα μπισκότα τα πατάω με ένα κουτάλι ή με το χέρι μας να ισιώσει η επιφάνεια. Τα βάζω λιγοστό ψυγείο να παγώσουν. Στο ένα μπολ ρίχνω το σιρόπι από τον ανανά το ανακατεύω και στο άλλο ρίχνω το 1 κιλό γιαούρτι ανακατεύω και το στρώνω στην παγωμένη βάση.

Βάζω επάνω τα φετάκια ανανά, το βάζω για 10 λεπτά στο ψυγείο και προσθέτω το ζελέ από πάνω χωρίς να έχει πήξει αλλά λίγο να έχει παγώσει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *