Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η «Δύναμη Ζωής» στην Αίγινα Διασφαλίζεται η ολοκλήρωση μεγάλων έργων

ΔΟΥΡΟΥ1Σημαντικά, για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, έργα της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής στην Αίγινα επισκέφθηκε η Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής, αποτελούμενη από τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Παναγιώτη Χατζηπέρο και Χρήστο Καραμάνο, τέως Αντιπεριφερειάρχες Νήσων και Οικονομικών, αντιστοίχως, καθώς και την Περιφερειακή Σύμβουλο Κατερίνα Λογοθέτη και την πρ. Περιφερειακή Σύμβουλο Βούλα Τουτουντζή. Την αντιπροσωπεία συνάντησαν ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Ζορμπάς και ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μούρτζης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καίτη Σαλπέα (της παράταξης του πρώην Δημάρχου) και Παντελής Μεθενίτης (επικεφαλής της παράταξης “Αλλαγή Πορείας”) καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Στέλιος Θεριανός.

Διαπιστώθηκε καθυστέρηση, επί 18 μήνες της ολοκλήρωσης του αγωγού υδροδότησης του νησιού, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο στις 15 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με τη σχετική Απόφαση της Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας Αττικής (απόφαση υπ᾽ αρ. 1683/2019).

Έτσι και φέτος κάτοικοι και φιλοξενούμενοι του νησιού εξακολουθούν να εξαρτώνται από τους νερουλάδες που στοιχίζουν στο Δημόσιο 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ο αγωγός υδροδότησης της Αίγινας είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό τεχνικά έργο (προϋπολογισμού 32.520.000) που η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής, αφού παρέλαβε σε επίπεδο προμελέτης, χωρίς χρονοτριβή το δημοπράτησε, χρηματοδότησε, ξεκίνησε να υλοποιεί σε αγαστή συνεργασία με την τότε Δημοτική Αρχή. Και παρέδωσε στη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας, έχοντας επιλύσει σοβαρότατες γραφειοκρατικές διαδικασίες και εγκρίσεις.

Τέλος, η αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής επισκέφθηκε και άλλα σημαντικά έργα στο νησί, όπως αυτό της αποκατάστασης του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (πρώην φυλακών) για νέες χρήσεις, (προϋπολογισμού 1.881.647 ευρώ, από το ΠΕΠ Αττικής), την ανακαίνιση του κτιρίου εκκλησιαστικής Λεουσείου Στέγης για τη λειτουργία Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης  για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τρίτης ηλικίας (έργο προϋπολογισμού 3.047.080 ευρώ). Τέλος, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και τα έργα προστασίας των λιμένων Αγίας Μαρίνας και Πέρδικας (έργα προϋπολογισμού 7.400.000 ευρώ).

“Τα αυτονόητα δικαιώματα, όπως εκείνο της πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως στο αγαθό του νερού, είναι αδιαπραγμάτευτα. Η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής δούλεψε σκληρά για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των κατοίκων της Αίγινας. Κάναμε πράξη αυτό που όλοι ήθελαν στα λόγια εδώ και δεκαετίες. Και για αυτό το λόγο αισθανόμαστε δικαίωση και περηφάνια.

Η Δύναμη Ζωής είναι εδώ για να ελέγχει και να διασφαλίσει ότι ο αγωγός, όπως και όλα τα άλλα έργα υποδομής που για πρώτη φορά έγιναν στην Αίγινα αλλά και στα υπόλοιπα νησιά μας, θα ολοκληρωθούν. Γιατί αυτά τα έργα ζωής και ελπίδας δεν μπορεί να είναι το πρόσχημα για πινακίδες αυτοπροβολής. Αλλά η απόδειξη μιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πλευρό των πολλών, που δοκιμάζονται”, παρατήρησε σχετικά η Ρένα Δούρου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *