Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής. Υπέροχο τουρλού ή μπριάμ

ΤΟΥΡΛΟΥΤο μπριάμ είναι ένα από τα πιο “ευέλικτα” φαγητά. Μπορεί να μαγειρευτεί και στο φούρνο και στην κατσαρόλα, τρώγεται μια χαρά ζεστό αλλά και κρύο την επόμενη ημέρα και φυσικά φτιάχνεται με ό,τι υπάρχει διαθέσιμο σε ζαρζαβατικά.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μελιτζάνες φλάσκες αλλά και τσακώνικες, πατάτες κοινές αλλά και γλυκοπατάτες, κολοκυθάκια σκέτα ή με τους ανθούς τους, διάφορες πιπεριές, ακόμα και φασολάκια

ΥΛΙΚΑ: 2 πατάτες, 1 μελιτζάνα, 2 – 3 πιπεριές (διάφορα χρώματα), 2 κολοκυθάκια, 2 – 3 καρότα, 3 – 4 μανιτάρια, 2 ώριμες ντομάτες, 1 ξερό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο δυόσμος (4-5 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος), ελαιόλαδο αλάτι – πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας με άφθονο νερό και ξύδι. Παίρνουμε ένα ταψί και κόβουμε μέσα όλα τα λαχανικά σε κομμάτια, σε μεγάλους κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον δυόσμο και τα προσθέτουμε στα κομμένα λαχανικά. Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες ή τις κόβουμε κι αυτές σε μικρά καρέ.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να λαδωθούν όλα τα λαχανικά.

Προσθέτουμε λίγο νερό, ένα φλιτζάνι του ελληνικού καφέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα.

Στη συνέχεια, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύουμε προσεκτικά τα λαχανικά για να μην τα λιώσουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 και συνεχίζουμε για 40-50 λεπτά ακόμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *