H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελεύθερη Άποψη..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙΠΟΤΕ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ, Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΝΕΜΟΣ!

ΕΚΚΛΗΣΑΚΙΣήμερα, είναι αδύνατον, να ξεμυτίσει άνθρωπος από την κατοικία του στον Πειραιά, δίχως να αισθανθεί το βάρος και τη δυσοσμία, από το σύννεφο αιθάλης και αιωρούμενων σωματιδίων, που ενέσκηψε από τις πυρκαγιές, που κατακαίουν ακόμα, τις βόρειες περιοχές της Αττικής. Φονικοί ρύποι, στάχτη, αιωρούμενα σωματίδια, έχουν επικαθήσει στους εξωτερικούς χώρους, ενώ η ατμόσφαιρα είναι μουντή, καταθλιπτική και επικίνδυνη, ιδιαίτερα, για όσους έχουν προβλήματα υγείας. Από τις Αχαρνές έως τη Δραπετσώνα, είναι αδύνατον να ανοίξει κανείς παράθυρο, ενώ ακόμα και μέσα στα σπίτια, ο συνδυασμός υψηλής θερμοκρασίας και δυσοσμίας του αέρα, προκαλεί επιβάρυνση της αναπνοής.

Οι κάτοικοι έκλεισαν πόρτες και παράθυρα, ενώ ακόμα και η χρήση των κλιματιστικών περιορίστηκε, δεδομένου ότι εισάγουν μολυσμένο αέρα εντός των οικιών.

Η εισπνοή αέρα, από τα παραπροϊόντα πυρκαγιάς, επιβαρύνει προ υπάρχουσες καρδιοαναπνευστικές παθήσεις, είναι δυνατό να προκαλέσει νέες, αλλά και να εντείνει το φαινόμενο της μετάδοσης αναπνευστικών λοιμώξεων και μάλιστα από τον περίφημο κορωνοϊό και τις παραλλαγές του.

Αντί λοιπόν, οι τηλε-αστέρες διοικητές του ταλαίπωρου αυτού τόπου, να ασχολούνται με ατέρμονες συζητήσεις στα τηλεοπτικά τους παράθυρα, καλό θα ήταν να δώσουν και κανένα βραβείο, στους συχνούς θαμώνες των εκπομπών τους όπως…

Βραβείο υπερβάλλοντος ζήλου, σε όσους επέμεναν, παραμονές θερινής περιόδου και οργίου εμπρησμών, (διότι περί εμπρησμών πρόκειται) να απομακρυνθούν στα μετόπισθεν, οι “ανεμβολίαστοι”, υγιείς κατά τα άλλα, άνδρες της ΕΜΑΚ. Από πότε είναι κριτήριο επαγγελματικής επάρκειας, σε υγιές άτομο, η διενέργεια αντιγριπικού εμβολιασμού; Διότι, όση επάρκεια έχει το κοινό αντιγριπικό εμβόλιο έναντι της κοινώς εννοούμενης γρίπης, παρόμοια πεπερασμένα χρονικά επίπεδα προστασίας παρέχει το περίφημο εμβόλιο για COVID 19, έναντι των λοιμώξεων του κορωνοϊού ΚΑΙ των παραλλαγών του, όπως απέδειξε η διεθνής βιβλιογραφία και τα επιστημονικά δεδομένα, που ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ. Δεδομένου δε, ότι η ανοσολογική απόκριση από οργανισμό σε οργανισμό, διαφέρει και ΔΕΝ επαρκεί ποτέ ένα εμβόλιο, με περιορισμένης επιτυχίας διάρκεια, για να αποτρέψει οιαδήποτε αντίστοιχη νόσο, ο παροπλισμός υγιών ανδρών της ΕΜΑΚ, σε περίοδο θέρους, δεν υπήρξε απαραίτητο μέτρο προστασίας της επάρκειας της υπηρεσίας, όσο οι συχνοί και τακτικοί έλεγχοι και τα γνωστά μέτρα προστασίας.

Τα ΣΊΓΟΥΡΑ μέτρα προστασίας, όπως η μάσκα καλής ποιότητας, σωστά φορεμένη, οι αποστάσεις και ο σωστός εξαερισμός χώρων, σχεδόν εγκαταλείφθηκαν. Οι δε εμβολιασμένοι, άρχισαν να κυκλοφορούν παντού “στην τρελή χαρά, πεπεισμένοι ότι επέστρεφαν στην… κανονικότητα, δια  του σούπερ όπλου”, δίχως συναίσθηση ότι ΕΠΡΕΠΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να εξακολουθήσουν να προστατεύονται και να προστατεύουν ΚΑΙ με τα συμβατικά μέτρα προστασίας.

Βραβείο IQ-ραδικιού, σε όσους επιμένουν επί δεκαετίες, να αναδασώνουν περιοχές χρησιμοποιώντας πεύκα, που είναι τόσο εύφλεκτα, λόγω των ρητινών, που παράγουν. Υπάρχουν δέντρα, που δεν είναι εύφλεκτα όπως τα πεύκα. Οι αρμόδιοι ακούν;

Βραβείο στρουθοκαμηλισμού, σε όσους επιμένουν να θεωρούν ότι, οι φονικές πυρκαγιές οφείλονται ‘‘στη γιαγιά, που έκαιγε χόρτα”, ή τον ηλίθιο, που πέταξε το τσιγάρο του αναμμένο, πάνω στα ξερά… Και βέβαια υπάρχουν αυτά τα λυπηρά φαινόμενα. Αλλά οι εμπρησμοί από επιτήδειους, είναι συχνότεροι από εκείνους που προκάλεσε η γριά, που άναβε το ναργιλέ της και πέταξε το σπίρτο έξω. Είναι πασιφανές, λόγω των οικονομικών συμφερόντων, που υποκινούν εμπρηστές. Επομένως, μόνο εφόσον υπάρξει ΝΟΜΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ, ώστε να μην ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ στις πυρόπληκτες περιοχές, οποιεσδήποτε συνέπειες υπάρξουν από τις φωτιές. Να υποστηρίζονται 100% οι πυρόπληκτοι, ώστε να μην αναγκασθούν να πουλήσουν για ένα κομμάτι ψωμί την περιουσία τους. Διότι αυτό ακριβώς επιχειρούν να επιτύχουν οι εγκληματίες, που προκαλούν πυρκαγιές για να καρπωθούν ολόκληρες περιοχές. Όποιος εθελοτυφλεί, σε αυτήν την αλήθεια, είναι ύποπτος. Όποιος ΔΕΝ βοηθά 100%, τους πυρόπληκτους ολόκληρων περιοχών όπως το τραγικό ΜΑΤΙ, επίσης. Να κατοχυρωθούν θεσμικά, οι περιουσίες των πυρόπληκτων με αδυναμία μεταβίβασης αυτών, σε τιμές κάτω από την αξία του ακινήτου προ της φωτιάς. Αυτό λέγεται έμπρακτη δικαιοσύνη και αποτροπή νέας απάτης, μέσω φονικών εμπρησμών, εις βάρος αθώων πολιτών.

Βραβείο “η κυρία δε με μέλει”, να δίδεται σε όσους επιμένουν να ΜΗΝ δημιουργούν ζώνες πυροπροστασίας, που να αποτρέπουν τη μετάδοση φωτιάς, από τη μια πλευρά του δρόμου, η της λεωφόρου, στην άλλη και γύρω από τις καλωδιώσεις της ΔΕΗ. Στις ζώνες αυτές, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να υπάρχουν εύφλεκτα δέντρα. Αντίθετα, υπάρχουν δέντρα και φυτά, που φτιάχνουν φράχτη έναντι της φωτιάς. Μελέτες, μετά τις πυρκαγιές του 2012, στην Ισπανία, απέδειξαν ότι το κυπαρίσσι, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του φυλλώματος του σε νερό, αποτελεί εξαιρετικό φράχτη εναντίον της μετάδοσης της φωτιάς. Επίσης οι κάκτοι, τούγιες και τα αρμυρίκια.

Προφανώς η λαϊκή σοφία, γνώριζε τις ιδιότητες του κυπαρισσιού και για τούτο ανέκαθεν χρησιμοποιούσαν το περήφανο και πανέμορφο αυτό δέντρο για να διαχωρίζουν ιδιοκτησίες στα χωριά. Σε πιο άγονα μέρη, όπως η Μάνη και οι Κυκλάδες, χρησιμοποιούσαν και τη φραγκοσυκιά.

Αλλά οι σύγχρονοι εξουσιαστές, επί 18 μήνες ασχολούνται ΜΟΝΟ με τον ΚΟΡΟΝΟΙΟ. Απειλώντας και φοβερίζοντας, εξοστρακίζουν κάθε αντίθετη άποψη και κάθε καρποφόρο διάλογο. Η δε αφανής εξουσία των ΜΜΕ, με παρελάσεις αυτόκλητων ειδικών πολιτικής επιστημονικοφάνειας, που κατέχουν το αλάθητο του Πάπα, επιλύουν αναρμοδίως θέματα, μέσα από τηλεοπτικά παράθυρα, εξασφαλίζοντας πάνω στον πόνο του λαού εκλόγιμες θέσεις σε ψηφοδέλτια για ημέτερους υπάκουους.

Ταυτόχρονα, πληρωμένα “καμάκια απόψεων”, κάτι ανάλογο με τους παλαιότερα αποκαλούμενους “χαφιέδες”, κυκλοφορούν διαδικτυακά κι επιτίθενται μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε κάθε άποψη, που εκφράζει αντίθεση με επιχειρήματα, προς αμφιλεγόμενες απόψεις στρατευμένης επιστήμης, μπλοκάροντας λογαριασμούς, στοχοποιώντας κι έμμεσα εκφοβίζοντας ευυπόληπτα πρόσωπα.

Θα ήταν πολύ περισσότερο χρήσιμοι, οι cyber-χαφιέδες, αν προσλαμβάνονταν, ώστε σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ, μέσα από πλατφόρμες παρακολούθησης διαμέσου υλικού από δορυφορικές λήψεις, ανέφεραν εγκαίρως, εστίες φωτιάς μέσα στη χώρα. ΓΙΝΕΤΑΙ. Η έγκαιρη πυρόσβεση, μέσα από έγκαιρη ενημέρωση, όλο το 24ωρο, είναι η μόνη στρατηγική, που θα μπορούσε να παροπλίσει τον περίφημο… στρατηγό άνεμο, που ζει και βασιλεύει και την Ελλάδα καταστρέφει συστηματικά και με σχέδιο… νεκρο-πόλεως.

Το καλοκαίρι έφθασε στην κορύφωση του και για μια ακόμη φορά, οι φωτιές έζωσαν τη χώρα.

Ελπίζοντας ότι θα παραμείνουμε ασφαλείς, αποφεύγοντας τον συνωστισμό, τις άσκοπες μετακινήσεις, την παραμονή σε χώρους με ανεπαρκή εξαερισμό με φρέσκο καθαρό αέρα και επαγρύπνηση, διότι ο κορωνοϊός και υπάρχει και είναι επικίνδυνος και δεν έχει σκοπό να μας αφήσει ακόμα, εύχομαι υγεία, συνετές επιλογές και καλό υπόλοιπο χρυσό καλοκαίρι.

Και ψηλά το κεφάλι και τον πήχη στις επιλογές μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *