H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ελεύθερη Άποψη

Στα χνάρια του Προκρούση η Κυβέρνηση

 

μπουκουβαλα μαριαΑναστάτωση, προκάλεσε στον Άδη, στην περιοχή “Γαλάζια Καζάνια της Κόλασης”, ο διαπληκτισμός μεταξύ Προκρούστη και αείμνηστου νεοδημοκράτη ανδρός  τον οποίο η στήλη, από σεβασμό στη μνήμη τεθνεώτων, δεν επιθυμεί να αναφέρει ονομαστικά, μήπως και προσβάλλει τίποτα αμετανόητους σφουγκοκωλάριους νεκροζώντανους. Άλλωστε, είναι μεγάλη η παρέα στην Κόλαση και φυσικά, εκεί θα βρείτε από όλα τα κόμματα, διότι ως γνωστόν, είναι αδύνατον να διαπρέψεις στην πολιτική, δίχως να κλείσεις το μάτι σε πολλούς σατανάδες, που όμως κρατούν λογαριασμό και στο τέλος, σου στέλνουν στη γη το εισιτήριο με την ανάλογη θέση…

Το περιστατικό έλαβε χώρα, κατά τους γνωστούς καταιονισμούς (ντουζάκια), όπου οι σατανάδες “δροσίζουν” την πολυπληθή πελατεία τους, με πίσσα και άσφαλτο. Υπήρξε αδύνατο να καταφέρουν να χωρίσουν τον Προκρούστη από τον φιλόδοξο πεθαμένο πολιτικό, που το φυσούσε και δεν κρύωνε, που δεν είχε καταφέρει να δωροδοκήσει το Χάροντα με φακελάκι από τις οφ σορ του, για να μπει στον Παράδεισο… Διαπληκτίζονταν έντονα, διεκδικώντας την πρωτιά για την περίφημη κλίνη του ληστή Προκρούστη. Είναι συνηθισμένα πράγματα, λένε οι σατανάδες, οι φιλονικίες μεταξύ ληστών, ακόμα και στην Κόλαση!

Έχοντας κάθε λόγο, να θεωρείται πρωτοπόρος στην εφεύρεση, ο Προκρούστης, που έως τότε είχε την πατέντα, είχε βγάλει αρχαίες καντήλες από τη ζήλεια του, με τα ευφυή μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διότι μέχρι εκείνη την νύχτα στην Κόλαση, είχε τον τίτλο του πρώτου διδάξαντος σχετικά με την περίφημη εφεύρεση, που ισιώνει ανθρώπους και τους κάνει όλους ίδιους. Ψηλοί, κοντοί, χοντροί και αδύνατοι, “κοιμόντουσαν” στο κρεβάτι του αλήστου μνήμης πολιτικού ανδρός – χωροφύλακα του Χαϊδαρίου και ξυπνούσαν…” πήλινα μπιμπελό”, σαν τα ανθοδοχεία, που πωλούνται στα καταστήματα σουβενίρ, δίπλα στους αρχαιολογικούς τόπους.

-“Εκείνη την εποχή, εγώ δεν δούλευα με επιτροπές, που είχαν το ακαταδίωκτο…”, παραπονιόταν ο Προκρούστης – και με το δίκιο του, διότι τον είχε “κανονίσει” ο Θησέας, που τον έστειλε στον αγύριστο, χωρίς κεφάλι και πόδια, γιατί περίσσευαν από την κρεβάτα, ενώ αν είχε το ακαταδίωκτο σαν τους ειδικόςςςς, θα την είχε γλιτώσει…

Ο Θησέας  ως γνωστόν, συμβολίζει το δίκαιο ηγέτη, που “θέτει τους όρους του”. Το όνομά του, προέρχεται από το ρήμα  “τίθημι”. Είναι εκείνος, που έθεσε τάξη στο χάος, όταν το τέρας Μινώταυρος, ρουφούσε το αίμα των νέων της υποτελούς Αθήνας. Σας θυμίζει τίποτα η εποχή της αρχικαγκατέμας Νέας Πανούκλας; Ο Θησέας, βέβαια, εδώ και δυόμισι χιλιετίες, ευρίσκεται στον παράδεισο και δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος να σώσει την Ελλάδα και ιδιαίτερα τους νέους της, από τους σημερινούς Μινωταυρίζοντες ηγέτες της.

Θα πολεμήσει το νατιβισμό, είχε δηλώσει προεκλογικά, ο κάθε άλλο παρά Θησεύς, κύριος Μητσοτάκης, το είπε και τόκανε. Νατιβισμός, είναι ο σεβασμός στην εγγενή ρίζα μας. Είναι η αγάπη στην πατρίδα, την ιστορία, τους προγόνους μας. Είναι το ρίγος, που σε αφυπνίζει σαν σκέπτεσαι ότι η γη, που πατάς, ανήκε κάποτε στο Λεωνίδα, τον Αλέξανδρο, τη Μπουμπουλίνα, τον Θοδωρή Κολοκοτρώνη. Είναι η ευλογία, να είσαι Έλληνας και να μιλάς όρθιος με το Θεό στην Εκκλησία, αφήνοντας το στασίδι και το εμβόλιο για τους αδύναμους και τους ηλικιωμένους. Γιατί δε φοβάσαι το θάνατο και ξέρεις καλά, να αποφεύγεις τα καρτέρια του. Και τους πονηρούς, που παριστάνουν τους σωτήρες με τη βία. Είναι το νους υγιής εν σώματι υγιεί. Είναι ο Ιπποκράτης ο Κώος, που αν έχεις συνείδηση σέβεσαι τον Όρκο του και δεν τον αλλάζεις με τον “αφηρημένο” όρκο κανενός Μοζέ Μαιμωνίδη, που ήδη έχει αντικαταστήσει τον διαχρονικό Όρκο του Έλληνα Γιατρού, σε πολλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού και μιλά για… ”εξέλιξη”. Οι ηθικές αξίες και η εγκληματολογία, δεν εξελίσσονται, όμως… Και ο Όρκος, όπως τον δώσαμε μερικοί, δεν επιδέχεται αλλαγών ως προς το ηθικό κάτοπτρο, που ορκιστήκαμε να μας οδηγεί.

Αλλά ας συνεχίσουμε τον περίπατο στην Κόλαση, όπου δυστυχώς, δεν θα μας κάνει παρέα ο Ιπποκράτης. Εκεί θα δείτε να καίγονται και αμέτρητοι φακελάκηδες, που κατονομάζουν με το λίαν επιστημονικό επιχείρημα, “ψέκια”, ψεκασμένους δηλαδή, όσους θέλουν ακόμα, να σκέπτονται με τετράγωνη λογική… Όχι τον περίφημο Κώο Ιατρό, όμως!

Πάρα δίπλα, νάσου κι ο Νέρωνας, η ντροπή της γενιάς του Ιούλιου Καίσαρα, να κλαίει απαρηγόρητος, τρώγοντας τις χρυσές δάφνες, που πήρε μαζί του στην τελευταία του κατοικία!

Άλλος ένας κολασμένος, που είχε λησμονηθεί, χάρη στα κατορθώματα των κυβερνητικών νάνων, των τελευταίων δεκαετιών, που κατόρθωσαν να κάψουν την Ελλάδα, συνολικά επτά φορές επί την έκταση της, μέσα στα τελευταία 50 χρόνια. Που απέλυσαν υγιείς πυροσβέστες γιατί ήταν τάχα ανεμβολίαστοι…

Αλλά και η δικαιοσύνη, προσωρινά, δέχτηκε, ότι μπορεί να γίνει υποχρεωτικό, ένα εμβόλιο, που σύμφωνα με τον FDA, μπορεί να παρουσιάσει συγκεκριμένες σοβαρές παρενέργειες. Ότι είναι ίδιο με τα εμβόλια, που γίνονται στα βρέφη και τα παιδιά, άρα, με την αρχή της ισότητας, μια διαφορετική τεχνολογία τεχνητής επαγόμενης ανοσίας, θεωρήθηκε χωρίς να είναι, όμοια με μια άλλη, με άλλο τρόπο δράσης αμφιλεγόμενο, που δεν έχει καταξιωθεί – ελεγχθεί  με το πέρασμα του χρόνου, όταν ο χρόνος, είναι ο μοναδικός τρόπος να αξιολογήσει κανείς παρενέργειες. Η δε έγκριση από τον FDA, ουδεμία σχέση έχει με υποχρεωτικότητα.

Τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό λοιπόν, ξεπέρασαν κάθε σατανική φαντασία, ομολογούσαν κάτι διαβολάκια, που πασπάλιζαν με καύτρες και περιττώματα, μερικούς καπνιστές -λίαν αμετανόητα ντουμάνια-, που είχαν επιβαρύνει το σύστημα υγείας της χώρας τους, με τους καρκίνους και τις καρδιοπάθειες τους και λάμβαναν μισθό στον άλλο κόσμο! Τώρα, έκλεβαν τη δόξα  του Λούσιφερ, κάποιοι θνητοί κυβερνητικοί στην Αθήνα, που αποφασίζουν να εμβολιάσουν και τα πτώματα, αρκεί να μη φανεί ότι τόσον καιρό, τα χρήματα για την υγεία, πήγαιναν στον Πίθο των Δαναΐδων και λοιπές βαθιές τσέπες, που διόριζαν για διοικητές νοσοκομείων, ακόμα και συνταξιούχους υδραυλικούς, για να βουλώνουν με στουπιά τις τρύπες της πολιτικής κακοδιοίκησης….

-”Απαράδεκτο”! Αναφώνησε ο αρχιδιάβολος της ομάδας. “Αν αφήσουμε κι άλλο επάνω το Μητσοτάκη, δε θα έχουμε πλέον λόγο ύπαρξης! Αυτοί θα καταργήσουν την Κόλαση και θα μας στείλουν στο Ταμείο Ανεργίας, μετά από δισεκατομμύρια χρόνια”!

-”Τέτοιον εξευτελισμό, δε θα τον αντέξουμε, πολυχρονεμένε μάστορα, αρχισατανεμένε αρχηγέ μας…”, ακούστηκαν μέσα σε λυγμούς, κάτι θερμαστές, πιο κάτω στα καζάνια, που έβραζαν μονάχα βουλευτές, που είχαν πεθάνει εν ενεργεία, σκάσει στην κυριολεξία,  από τα πρησμένα από το φαΐ, συκώτια τους.

Ακριβώς δίπλα, ήταν οι πισίνες με τα σκ…τά, όπου έκαναν θεραπεία, αμαρτωλοί μεγαλόσχημοι. Ένας πρώην  πρωθυπουργός της Ευρωπαϊκής Ταλιμπανλάνδης, έκανε πατητή, σε ένα μητροπολίτη  του ναού του Άμμωνα Ρα, ενώ δύο εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εποχής Λουδοβίκων, έπαιζαν σκύβαλα – φρίσμπυ μαζί με δύο προέδρους μη κυβερνητικών οργανώσεων για τα δικαιώματα της πολικής αρκούδας… Πάρα δίπλα, λουζόντουσαν δύο καθηγητές πανεπιστημίου, αμετανόητοι φακελάκηδες, που είχαν κάνει λάθος διάγνωση για την ποδάγρα του Ροβεσπιέρου και είχαν φθάσει στην κόλαση με την κεφαλή στο χέρι… Αλλά και ο Ροβεσπιέρος, που έκανε τον έξυπνο και σκότωνε πολιτικούς του αντιπάλους, είχε καταλήξει, επιθανάτιο προσωπείο στο Μουσείο της Μαντάμ Tussaud. Τα πάντα ρει και και ζωή, τιμωρεί, όπως αντιλαμβάνεσθε…

Στην Κόλαση λοιπόν, έλεγαν ότι τα μέτρα -δήθεν- για τον κορωνοϊό, της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που θα μείνει στην ιστορία, γιατί έκαψε την Ελλάδα, είναι παράλογα, ανειλικρινή, χαοτικά και αμελέτητα. Ότι θυμίζουν την κλίνη του Προκρούστη, γιατί εξισώνουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού προ εξαμήνου, δίχως εξέταση αντισωμάτων, με έναν νοσήσαντα, που διαθέτει αντισώματα, αλλά νόσησε πριν έξι μήνες και μία ημέρα. Διότι δίνουν την αίσθηση στον 70 χρονο μπουφέ μου, που έβγαλε ποδαράκια από το πάχος και καπνίζει πέντε πακέτα την ημέρα, τρώει αναισθήτως αλλά κάνει ινσουλίνη και καταπίνει στατίνες για να καταβροχθίζει κοψίδια, να θεωρείται υγιέστερος από τον Τσιτσιπά και να κυκλοφορεί στην τρελή χαρά παντού, επειδή έχει κάνει το περίφημο εμβόλιο-πανάκεια.

Εν όψει ενός νέου ναυάγιου του Τιτανικού, η χώρα πρέπει να ανταποκριθεί στο τεράστιο κόστος της καθολικής κάλυψης όλου του πληθυσμού με εμβόλια. Με τη βοήθεια των χειρίστης υποστάθμης τηλεοπτικών καναλιών, αναμασώνται κι ένα σωρό αηδίες για επίτευξη της περίφημης ανοσίας αγέλης. Ανοσία αγέλης,  με εμβόλιο βέβαια, είναι γνωστό, ότι γίνεται μόνο στα κοπάδια, που εμβολιάζονται όλα τα ζώα, την ίδια ημέρα. Αλλιώς δεν μπορεί να υπάρξει.

Ταυτόχρονα, η ίδια κυβέρνηση, σαμποτάρει το ορθολογικό εμβολιαστικό πρόγραμμα, που αφορά ευπαθείς ομάδες, ανέκαθεν αυτή ήταν η λογική των εμβολίων, να προστατεύονται πρώτα οι ευπαθέστεροι. Εξαναγκάζοντας ανεμβολίαστους υγειονομικούς να διαδηλώσουν την εξατομικευμένη προσωπική αντίθεσή τους προς την προσωπική χρήση του  εμβολίου του κορωνοϊού, δημιουργεί κύμα καχυποψίας, έναντι όσων είχαν διάθεση να εμβολιαστούν. Θυμηθείτε τον Καποδίστρια και τις πατάτες. Αυτή η κυβέρνηση, προωθεί τα εμβόλια, με πατάτες μέτρων, που είτε εξοργίζουν, ή παραπλανούν…

Αλλά η σημερινή κυβέρνηση, που αν δεν υπήρχε η ακόμα περισσότερο ανίκανη αντιπολίτευση, θα είχε τελειώσει προ πολλού,  εξακολουθεί να επιμένει σε μέτρα, που παραπέμπουν σε τρικυμία εν κρανίω. Με συνεχή αστυνόμευση στα Μέσα Επικοινωνιών και κοινωνικής δικτύωσης, θυμίζει έναν απελπισμένο Προκρούστη και αδυνατεί να κατανοήσει, ότι αστυνομία σκέψης και λογικής, δεν μπορεί να υπάρξει. Αντίθετα, επιτίθεται με ανηλεή ψυχολογικό πόλεμο στους πολίτες, που μέρα νύχτα ακούνε από την τηλεόραση ότι οπωσδήποτε θα… πεθάνουν από τον κορωνοϊό…

Θυμίζει την διακυβέρνηση του Γιωργάκη Παπανδρέου, που διέλυσε το ΠΑΣΟΚ και το συρρίκνωσε σε ΚΙΝΑΛάκι, σ’ ένα μικρό μπουκαλάκι, με αλλαγμένο ΑΦΜ, γιατί υπήρχαν χρέη…

Άκρον άωτον παπατοκαλλιέργειας, το μέτρο, που ΔΕΝ χορηγεί δωρεάν τεστς σε ανεμβολίαστους. Με τον τρόπο αυτό, η κυβέρνηση παραδέχεται έμμεσα, ότι ο εμβολιασμένος έχει μεγαλύτερη ανάγκη να ελέγχεται αν είναι θετικός η αρνητικός στον κορωνοϊό, εφόσον δίνει μόνο σε εμβολιασμένους δωρεάν τεστς. Άρα, θεωρεί ότι ο ανεμβολίαστος κινδυνεύει λιγότερο από τον εμβολιασμένο!

Έτσι είναι. Οι ωραίοι, έχουν χρέη και κάποιοι πολιτεύονται με αυτά… Προσωρινά διασώζονται με άναρθρες κορώνες… Μόνο, που κάποια στιγμή, θα κληθούν να πληρώσουν, διότι η οργή του λαού γίνεται λίγο-λίγο, ωκεανός και θα πνίξει πολλούς κολυμβητές, που κολυμπούν με κομματικά μπρατσάκια και με τίποτα δε θα γίνουν ποτέ Τσιτσιπάδες, αλλά θα παραμείνουν απλά… Ξετσίπωτοι. Κανένα σύστημα εξουσιών, δεν είναι άρρηκτο, αντίθετα συνήθως κόβει πρώτα τα πιο ψηλά κεφάλια. Είπαμε… Λέγε με Προκρούστη…

ΥΓ. Λέμε ΝΑΙ στα εμβόλια, υπό προϋποθέσεις, αλλά ΟΧΙ στον ΒΙΑΙΟ, ΥΠΟΠΤΟ εξαναγκασμό σε εμβολιασμό. Στο κάτω κάτω, αν επέλεξες να εμβολιασθείς, γιατί ανησυχείς για τον διπλανό σου, που δεν εμβολιάσθηκε; Αφού λες, πως είσαι 100% ασφαλής. Στο είπε η κυβέρνηση και γυρίζεις παντού ελεύθερα… τι φοβάσαι;

Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *