Δήμος Νίκαιας – Ρέντη.«Οθέλλος» στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας
Το ερωτικό δράμα του Σαίξπηρ, «Οθέλλος», σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια με τον Γιάννη Μπέζο στον ομώνυμο ρόλο φιλοξενεί το Κατράκειο θεάτρο Νίκαιας την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ.
Στον «Οθέλλο» ο Σαίξπηρ μιλάει για τον παράφορο έρωτα που αντιβαίνει σε φυλετικές, ηλικιακές και κοινωνικές διαφορές. Είναι μια τραγωδία για τη ζήλια, την προδομένη εμπιστοσύνη και το φόβο για οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό. Ο έρωτας του έμπειρου και γενναίου Μαυριτανού στρατηγού με τη νεαρή και ευγενικής καταγωγής Βενετσιάνα καταρρίπτει τα στερεότυπα της εποχής, αλλά, αντί να γεφυρώσει τις διαφορές, κλονίζει τις βεβαιότητες και διαταράσσει τις κοινωνικές ισορροπίες.
Η μετάφραση είναι του Διονύση Καψάλη και η πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Γιάννης Μπέζος (Οθέλλος), ο Αιμίλιος Χειλάκης (Ιάγος) και η Μυρτώ Αλικάκη (Αιμιλία). Βραβάντιος ο Κώστας Κορωναίος, Κάσσιος ο Αλέξανδρος Βάρθης και Δυσδαιμόνα, η Μάιρα Γραβάνη. Συμπρωταγωνιστούν οι: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Κρις Ραντάνοφ, Μανώλης Δούνιας, Ελευθερία Κοντογεώργη, Νίκος Τσιμάρας.
Τιμή εισιτηρίου:20€ κανονικό &15€ μειωμένο (φοιτητές, και θεατές άνω των 65 ετών)