Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Γηράσκομεν αεί διδασκόμενοι

ντέϊβιντ μπάουϊ σοφία λόρεν γουόρεν μπάφετΣε κάποιο βαθμό, η γήρανση είναι μια κατάσταση του μυαλού. Αντί να θρηνούμε την απώλεια της νιότης, μπορούμε να γιορτάζουμε κάθε επιπλέον χρόνο και να είμαστε ευγνώμονες που μεγαλώσαμε. Πολλά μεγάλα μυαλά και διασημότητες έχουν πει το ίδιο, και τα ακόλουθα αποσπάσματα μπορεί απλά να αλλάξουν τον τρόπο που σκεφτόμαστε για τα γηρατειά.

-Τίποτα δεν είναι εγγενώς και ανίκητα νέο εκτός από το πνεύμα. Και το πνεύμα μπορεί να εισέλθει σε ένα ανθρώπινο ον ίσως καλύτερα στην ησυχία των γηρατειών και να εγκατασταθεί εκεί πιο ανενόχλητο από ό, τι στην αναταραχή της περιπέτειας.

Γιώργος Σαντιγιάνα Φιλόσοφος και συγγραφέας

 

-Όσο μεγαλώνω, τόσο μεγαλύτερη δύναμη έχω για να βοηθήσω τον κόσμο. Είμαι σαν χιονόμπαλα – όσο περισσότερο κυλάω τόσο περισσότερο μεγαλώνω.

Σούζαν Β. Αντώνη

 

Ένας άνθρωπος σίγουρα δεν θα έφτανε να είναι 70 ή 80 ετών αν αυτή η μακροζωία δεν είχε νόημα για το είδος στο οποίο ανήκει. Το απόγευμα της ανθρώπινης ζωής πρέπει επίσης να έχει τη δική του σημασία και δεν μπορεί να είναι απλώς ένα θλιβερό επακόλουθο στο πρωινό της ζωής.

– Καρλ Τζουνγκ Ελβετός ψυχίατρος

 

-Όποιος σταματήσει να μαθαίνει είναι γέρος, είτε στα είκοσι είτε στα ογδόντα. Όποιος μαθαίνει συνέχεια, μένει νέος. Το καλύτερο πράγμα στη ζωή είναι να κρατάς το μυαλό σου νέο.

Χένρι Φορντ

 

-Κανείς δεν γερνάει απλά ζώντας αρκετά χρόνια. Γερνάμε εγκαταλείποντας τα ιδανικά μας. Τα χρόνια μπορεί να τσαλακώνουν το δέρμα, αλλά η εγκατάλειψη του ενθουσιασμού τσαλακώνει την ψυχή.

Φρανκ Κρέιν Υπουργός και αρθρογράφος

 

-Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό της ζωής κάποιου προορίζεται να είναι καλύτερο από το πρώτο ημίχρονο. Το πρώτο ημίχρονο είναι να μάθεις πώς το κάνεις. Και το δεύτερο ημίχρονο το απολαμβάνεις.

Φράνσις Ληρ Ακτιβίστρια και συγγραφέας

 

-Οι όμορφοι νέοι είναι ευτυχήματα της φύσης, αλλά οι όμορφοι ηλικιωμένοι είναι έργα τέχνης.

Έλενορ Ρούσβελτ

 

-Η πλήρης ζωή, το τέλειο μοτίβο, περιλαμβάνει τα γηρατειά καθώς και τη νεολαία και την ωριμότητα. Η ομορφιά του πρωινού και η λάμψη του μεσημεριανού είναι καλές, αλλά θα ήταν πολύ ανόητο για ένα άτομο που τράβηξε τις κουρτίνες και άναψε το φως για να αποκλείσει την ηρεμία της βραδιάς. Τα γηρατειά έχουν τις απολαύσεις τους, οι οποίες, αν και διαφορετικές, δεν είναι λιγότερες από τις απολαύσεις της νεολαίας.

  1. Σόμερσετ Μάουγκαμ Άγγλος συγγραφέας

 

-Το καλό με το να γηράσκεις είναι ότι δεν χάνεις όλες τις άλλες ηλικίες που ήσουν.

Μαντλέν Λ’ Ενγκλ Συγγραφέας

 

-Υπάρχει μια πηγή νεότητας: Είναι το μυαλό σας, τα ταλέντα σας, η δημιουργικότητα που φέρνετε στη ζωή σας και στις ζωές των ανθρώπων που αγαπάτε. Όταν μάθεις να αντλείς από αυτή την πηγή, θα έχεις πραγματικά νικήσει την ηλικία.

Σοφία Λόρεν

 

-Αν αναπολείς την νεότητα, τότε νομίζω ότι παράγεις έναν στερεοτυπικό γέρο επειδή ζεις μόνο στη μνήμη, ζεις σε ένα μέρος που δεν υπάρχει. Νομίζω ότι η γήρανση είναι μια εξαιρετική διαδικασία με την οποία γίνεσαι το άτομο που θα έπρεπε πάντα να είσαι.

Ντέιβιντ Μπάουι

 

-Όταν φτάσεις στην ηλικία μου, θα μετρήσεις την επιτυχία σου στη ζωή με το πόσοι από τους ανθρώπους που θέλεις να σε αγαπούν, σε αγαπούν πραγματικά. Αν φτάσεις στην ηλικία μου στη ζωή και κανείς δεν σε σκέφτεται με αγάπη, δεν με νοιάζει πόσο μεγάλος είναι ο τραπεζικός σου λογαριασμός, η ζωή σου είναι καταστροφή.

Γουόρεν Μπάφετ

 

-Σήμερα, είμαι 64 χρονών. Ακόμα δείχνω μια χαρά. Εκτιμώ και απολαμβάνω την ηλικία μου… Πολλοί άνθρωποι αντιστέκονται στη μετάβαση και επομένως ποτέ δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να απολαμβάνουν αυτό που είναι. Αγκαλιάστε την αλλαγή, ό,τι κι αν είναι. Μόλις το κάνεις, μπορείς να μάθεις για την νέα περίοδο στην οποία είσαι και να την εκμεταλλευτείς. Φέρνεις μαζί σου όλες τις προηγούμενες εμπειρίες σου, και ανεβαίνεις σε άλλο να επίπεδο. Είναι εντελώς απελευθερωτικό.

Νίκι Τζιοβάνι Ποιήτρια και ακτιβίστρια

Μαρίκα Τουτουντζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *