Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο Νικόλαος Σούτας, Επιχειρηματίας, Πολιτευτής στην Β΄ Περιφέρεια Πειραιά με την Ελληνική Λύση, Α΄ Επιλαχών  Βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, σε συνέντευξη που  παραχώρησε στην ΦΩΝΗ, ανοίγει την καρδιά του και μιλά για  τα σχέδιά του.

σούτας 5Ποιος είναι ο Νικόλαος Σούτας; Πείτε μας για εσάς και την μέχρι τώρα πορεία σας για να σας γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος του Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με σπουδές στην Δημόσια Διοίκηση, ΣΟΥΤΑΣ2 γεννημένος στην Αθήνα το 1974. Παντρεμένος εδώ και δεκαπέντε χρόνια με την αγαπημένη μου σύζυγο, Ευαγγελία Γιανναράκου, έχουμε αποκτήσει μαζί μία κόρη πέντε ετών.  Επαγγελματικά, διαθέτω μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες εισαγωγών συσσωρευτών αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Με τηΣΟΥΤΑΣ3ν εμπειρία των τελευταίων τριάντα ετών στον χώρο του εμπορίου, έχω επιτύχει η εταιρεία μου να δραστηριοποιείται και πέραν των Ελληνικών συνόρων (στην Βουλγαρία και στην Κύπρο).

Η ενασχΣΟΥΤΑΣ4όλησή μου με την πολιτική ξεκίνησε το 2018, όταν συστρατεύτηκα με το κόμμα της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου ψυχή τε και σώματι. Όμως, και πριν από αυτό το σημαντικό ορόσημο της ζωής μου, υπήρξα και εξακολουθώ να υπάρχω ενεργό μέλος της τοπικής κοινωνίας του Πειραιά που μεγάλωσα συνδράμοντας και στηρίζοντας τους συμπολίτες μου.

 

Έχετε δείξει έντονο ενδιαφέρον και πολιτεύεστε στην Β’ Πειραιά. Τι πρεσβεύει ο Πειραιάς για εσάς;

Ο Πειραιάς, αν και η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας μας, μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, παραμένει στον ίσκιο των Αθηνών και είναι διαρκώς εγκαταλελειμμένος από όλες τις κυβερνήσεις του παρελθόντος. Ο Πειραιάς είναι το σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου με τεράστια εμπορική κίνηση, έχει μακρά ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων, όμως απαρτίζεται από πολλές φτωχές και παραμελημένες συνοικίες. Είμαι γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης, έχω μεγαλώσει σε αυτή την πόλη και πονάω τον τόπο μου. Αυτός είναι ο λόγος που τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για τον Πειραιά και πολιτεύομαι στην Β’ Πειραιά για να αγωνιστώ για αυτόν.

 

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, ο Πειραιάς έχει αρκετά προβλήματα σε πολλούς τομείς. Πώς πιστεύετε ότι θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σύμφωνα πάντα με την πολιτική σκέψη της Ελληνικής Λύσης.

Η Ελληνική Λύση, στα λίγα έτη της παρουσίας της στην πολιτική ζωή του τόπου μας, έχει προσφέρει πάρα πολλά. Πολύ περισσότερα, μάλιστα από παραδοσιακά πολιτικά κόμματα που φιγουράρουν στα έδρανα της Ελληνικής Βουλής δεκαετίες τώρα, αλλά αδιαφορούν πραγματικά για την χώρα μας και τους πολίτες της. Οι βουλευτές και οι άνθρωποι της Ελληνικής Λύσης είναι διαρκώς δίπλα στους ανθρώπους της καθημερινότητας και του μόχθου που βιώνουν τις ελλείψεις και τα προβλήματα στις υποδομές της χώρας μας. Είμαστε δίπλα στον πολίτη και αφουγκραζόμαστε τον παλμό και μεταφέρουμε τα προβλήματά τους με την φωνή μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πασχίζοντας και απαιτώντας για λύσεις. Ο πρόεδρός μας, κ. Κυριάκος Βελόπουλος έχει τις περισσότερες εμφανίσεις ως ομιλητής στην Ολομέλεια της Βουλής επί των περισσοτέρων νομοσχεδίων προς ψήφιση (111 ως και την 6/7/2021 με τις αντίστοιχες εμφανίσεις των άλλων πολιτικών αρχηγών να είναι κατά πολύ λιγότερες). Η Ελληνική Λύση έχει ασχοληθεί με τα καθημερινά προβλήματα της Ελληνικής Περιφέρειας περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό κόμμα.

 

Τι πρεσβεύει η Ελληνική Λύση;

Το όραμα και το πνεύμα της Ελληνικής Λύσης συγκεντρώνεται σε τρεις μόνον λέξεις: Πατρίδα, Ορθοδοξία, Οικογένεια. Το κόμμα της Ελληνικής Λύσης είναι το μοναδικό κόμμα στην Βουλή που έχει τυπωμένο και βιβλιοδετημένο το πολιτικό της πρόγραμμα με σαφείς θέσεις ανά τομέα διακυβέρνησης σε 490 ολόκληρες σελίδες! Η Ελληνική Λύση σκοπεύει να εστιάσει στην δικαιοσύνη και στην αξιοκρατία. Κάποτε έλεγαν (και κάποιοι εξακολουθούν να λένε) ότι στην Ελλάδα δεν χρειάζεται να έχει κάποιος διπλώματα, αλλά γνωστούς. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί. Ο κάθε πολίτης θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και αξιοκρατικά ως ξεχωριστό μέλος της κοινωνίας μας.

 

Πολλοί λένε ότι η Ελληνική Λύση είναι αφενός ένα αρχηγικό κόμμα και αφετέρου άκρα εθνικιστικό και αντιευρωπαϊκό. Τι απαντάτε;

Η αγάπη για την πατρίδα, η αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες έχει αποτελέσει αντικείμενο δυσφήμισης και λασπολογίας (ειδικά από την προηγούμενη ισοπεδωτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και εντελώς λανθασμένα ως δείγμα εθνικισμού. Υπήρξε μία καλά στημένη προπαγάνδα εναντίον στο κόμμα της Ελληνικής Λύσης που όμως αποδείχθηκε περίτρανα πόσο σαθρά ήταν τα θεμέλιά της. Ο κόσμος πλέον γνωρίζει πολύ καλά ότι η Ελληνική Λύση υπερασπίζεται πρωτίστως τα συμφέροντα της χώρας μας (όπως άλλωστε πράττουν όλες οι χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου για τους πολίτες τους). Το σύνθημά μας είναι «Πρώτα η Ελλάδα, πρώτα οι Έλληνες!». Η Ελληνική Λύση είναι ένα ευρωπαϊκό κόμμα που επιθυμεί η θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. να είναι αυτή που αξίζει στην μακρά ιστορία της. Θέλουμε να είμαστε οι πρωτοπόροι της Ευρώπης και όχι οι ουραγοί που μας κατάντησαν οι προκάτοχοί μας.

 

Ως Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελληνικής Λύσης, ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι βασικοί πυλώνες ανάπτυξης του Πειραιά; Πού θα πρέπει να στηριχθεί για να έχει ένα καλύτερο μέλλον;

Όπως ήδη αναφέρατε, τα προβλήματα του Πειραιά είναι πολλά και συσσωρευμένα επί σειράς ετών. Ο Πειραιάς αντιμετωπίζει πληθώρα προβλημάτων που πρέπει να επιλυθούν, προκειμένου να επιτευχθεί η ανέλιξη της πόλης. Η Ελληνική Λύση εστιάζει σε τρεις βασικούς πυλώνες: την αστική ανάπλαση του Πειραιά, την οικονομική ανάπτυξη του λιμανιού και την διαχείριση και αξιοποίηση του περιβάλλοντος. Ο Πειραιάς ασφυκτιά από ένα τεράστιο αριθμό παλαιών εγκαταστάσεων και εγκαταλελειμμένων δομών που κακοποιούν το περιβάλλον και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης στον επισκέπτη. Κάθε καλοκαίρι, χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την χώρα μας και μέσω του Πειραιά καταλήγουν στα νησιά μας. Ο Πειραιάς δεν μπορεί να είναι απλώς ένα λιμάνι. Έχει πολιτισμό και μακρά ιστορία να αναδείξει, και όλα αυτά είναι ακόμα θαμμένα κάτω από τα ερείπια του παρελθόντος. Γνωρίζουμε τα προβλήματα. Έχουμε, όμως και τις λύσεις.

 

Συνήθως οι πολιτικοί υπόσχονται πολλά και στην συνέχεια τα ξεχνούν. Θα είναι κοντά στον Πειραιά ο Νικόλαος Σούτας και σαν μέλος του κοινοβουλίου;

Δεν είμαι άνθρωπος των υποσχέσεων. Είμαι άνθρωπος των πράξεων. Τα λόγια εύκολα λέγονται και εύκολα ξεχνιούνται. Οι πράξεις είναι εκείνες που μένουν. Τα έργα κρίνουν τον καθένα μας. Βρίσκομαι δίπλα στον Πειραιά για να μείνω και να συνδράμω ως αρωγός στα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων μου από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθώ. Προπάντων, για να αγωνιστώ για την ανάπτυξη αυτού του τόπου σαν να ήταν το δικό μου σπίτι και η δική μου επιχείρηση.

Είμαι και θα παραμείνω διαθέσιμος σε οποιονδήποτε πολίτη του Πειραιά, είτε εκλεγώ βουλευτής είτε όχι. Εγώ, αλλά και το ίδιο το κόμμα της Ελληνικής Λύσης είμαστε πάντοτε παρόντες όταν σβήνουν τα φώτα·όχι μόνον στις προεκλογικές καμπάνιες. Δεν είμαστε εποχιακό κατάστημα. Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη όχι για την ψήφο του, αλλά για τα καθημερινά του προβλήματα. Αυτός είναι ο λόγος που σκοπεύουμε να τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας όχι με λόγια, αλλά με έργα και πράξεις. Και να τους αποδείξουμε ότι είχαν δίκιο που μας εμπιστεύτηκαν.

 

Ανεξαρτήτως κόμματος με ποια βασικά κριτήρια πιστεύετε ότι πρέπει ο λαός να εκλέγει τους αντιπροσώπους του;

Οι πολίτες οφείλουν να εκλέγουν τους αντιπροσώπους τους αξιοκρατικά. Οφείλουν να επιλέγουν ανθρώπους που έχουν επιτύχει σε προσωπικό επίπεδο· που έχουν εργαστεί σκληρά στο παρελθόν και έχουν αποδείξει την αξία τους. Πώς είναι δυνατόν κάποιος να εκλέγεται για να διαχειριστεί τα κοινά, όταν δεν έχει διαχειριστεί με επιτυχία το δικό του σπίτι, την δική του επιχείρηση;

 

Τι θα ήθελε ο Νικόλαος Σούτας να πει από καρδιάς στους κατοίκους του Πειραιά;

Όπως είπα και πριν, η Ελληνική Λύση και εγώ θα είμαστε δίπλα στους πολίτες του Πειραιά, όταν θα σβήσουν τα φώτα των προεκλογικών εκδηλώσεων. Θα αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες σας, θα αποτυπώνουμε τους προβληματισμούς σας και θα αγωνιζόμαστε με έργα και πράξεις για τα καθημερινά σας προβλήματα. Σκοπός μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας και θα το αποδείξουμε αυτό με τα έργα μας. Δεν φέρουμε το αλάθητο του Πάπα. Είμαστε ανοικτοί στην κριτική. Οι πολίτες θέλουμε να μας κρίνουν όχι μόνον με την ψήφο τους, αλλά με τις παρατηρήσεις και την παρουσία τους καθημερινά στους χώρους και τα πολιτικά μας γραφεία. Είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα και θα παραμείνουμε.

Ευχαριστούμε πολύ κ. Σούτα. Ευχόμαστε Υγεία και επιτυχία στους αγώνες.

Και γω ευχαριστώ πολύ κ. Κανατσέλη. Τα καλύτερα στην έγκριτη εφημερίδα σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *