Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

Εντυπωσιακά πολλές οι νέες επιχειρήσεις Πέντε νέες γράφονται και μία παλιά φεύγει

κορκίδηςΓενναία άνοδο στο άνοιγμα νέων επιχειρήσεων καταγράφουν τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου για την Περιφέρεια Αττικής, το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ζήτησε το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Αττικής από τη Κ.Ε.Ε.Ε., το εννεάμηνο του έτους συστάθηκαν 13.984 νέες επιχειρήσεις και διέκοψαν 2.684 τη λειτουργία τους. Δηλαδή, η αναλογία εγγράφων – διαγραφών επιχειρήσεων στα έξι Επιμελητήρια του Λεκανοπεδίου είναι πέντε προς μία.

Αναλυτικότερα, ενεγράφησαν 13.984 επιχειρήσεις με διαφορετικούς ΚΑΔ. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται, πρώτες σε αριθμό, οι 1.833 επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, 1.175 της εστίασης, 1.150 του χονδρικού εμπορίου, 1.079 διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, 788 παροχής συμβουλών διαχείρισης, 552 παροχών ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και κλιματισμού 522 εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες, 537 κατασκευές κτιρίων, 469 προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών & παροχής συμβουλών και 402 παροχής προσωπικών υπηρεσιών.

Αντίστοιχα, διεγράφησαν 2.684 επιχειρήσεις διαφόρων δραστηριοτήτων. με πρώτες σε αριθμό να βρίσκονται οι 398 επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, 329 χονδρικού εμπορίου, 94 παροχής προσωπικών υπηρεσιών, 91 παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και κλιματισμού, 87 κατασκευής κτιρίων, 77 παροχής συμβουλών διαχείρισης, 74 εκπαίδευσης, 72 διαχείρισης ακίνητης περιουσίας και 70 χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών.

Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε στο Δ.Σ. του Π.Ε.Σ.Α., ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π & Π.Ε.Σ.Α., κ. Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι «εν μέσω πανδημίας, οι Έλληνες επιχειρηματίες προχωρούν στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με δεδομένη την σημαντική αύξηση των νέων επιχειρήσεων που δημιουργούνται, είναι βέβαιο ότι θα κλείσει η χρονιά με θετικό πρόσημο για την επιχειρηματικότητα στην Αττική».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *