H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ…Στις 14 Οκτωβρίου 1940 η Ελλάς πλησιάζει το πεπρωμένο της

  ΛΑΖΑΡΑΚΟΣ                 Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος

E-mail: jlazarakosdim@yahoo.grαναποδα βηματα

 

Στις 14 Οκτωβρίου 1940, πριν 81 ακριβώς χρόνια,  η Ελλάς πλησιάζει το πεπρωμένο της για μία ακόμη φορά και αυτό είναι το γνωστό «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», σε κάθε έναν που ακόμη παραμένει Ρωμιός. Άγνωστο σε κάθε εκφυλισμένο ανδρείκελο και γύναιο, σε κάθε κύμβαλο αλαλάζων αριστερόστροφο ή δεξιόστροφο. Σε κάθε ψευτοσωτήρα αυτής της Πατρίδας, αυτού του Έθνους, αυτού του Λαού που σήμερα απολαμβάνει τιμές, δόξες, εξουσίες και πλούτη χάρη στο αιώνιο ελληνικό Μολών Λαβέ.

Πριν την ημέρα της 28ης   Οκτωβρίου 1940, ημέρα του Πεπρωμένου της Ελλάδας, συμβαίνουν, προ μηνών, διάφορα μείζονος σημασίας διεθνή προπολεμικά γεγονότα. Αυτά είναι πολλά και διαψεύδουν τους μαύρους προπαγανδιστές που ως συνήθως μιλούν για συνωμοσιολόγους, αποκρύπτοντας έτσι τη ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ του Ναζισμού και Φασισμού από τα μάτια της κοινωνικής μάζας. Αυτό δυστυχώς για άλλα αίτια επαναλαμβάνεται και σήμερα αλλοιώνοντας τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στρεβλώνοντας τη Συνταγματική Ζυγαριά…

Στις 22 Μαΐου 1939 υπογράφεται το «Χαλύβδινο Σύμφωνο». Πρόκειται για το Σύμφωνο Φιλίας και Συμμαχίας μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας. Μετά από 15 μήνες περίπου, στις 27 Σεπτεμβρίου 1940, υπογράφεται το «Τριμερές Σύμφωνο». Η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία υπογράφουν στρατιωτική συμμαχία, η οποία είναι γνωστή ως «Τριμερές Σύμφωνο». Οι τρεις χώρες γίνονται σύμμαχοι στον πόλεμο και αποτελούν τις «Δυνάμεις του Άξονα».

Η Συνωμοσία κατά της ανθρωπότητας έχει πλέον αποκαλυφθεί, ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος είναι σε εξέλιξη με τους συμμάχους Γάλλους και Βρετανούς να πολεμούν εναντίον του Άξονα στην Ευρώπη. Τα φερέφωνα της μαύρης προπαγάνδας έχουν βγάλει το σκασμό και δεν θυμούνται τι έλεγαν και τι έγραφαν, όπως συνήθως γίνεται και οι «επικατάρατοι» δήθεν συνωμοσιολόγοι δικαιώνονται ιστορικά. Οι Έλληνες όμως μυαλό δεν βάζουν και πάντα διατηρούν στην απόλυτη επικαιρότητα το στίχο του Εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού που έγραψε: «Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε. Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε».

Δεν σας κουνώ το δάκτυλο άμυαλοι συμπατριώτες μου γιατί θα σας φλογίσω, επειδή ακούσια προσηλυτισθήκατε  στην επώαση του αυγού του φιδιού, οι προσύλητοι συνήθως γίνονται φανατικοί, γενίτσαροι.  Μέσα από την πλάνη σας, αν και δημοκράτες, σας χρησιμοποιεί ο χειρότερος φασισμός που μόλις άρχισε να γνωρίζει, αργά – αργά και μαζικά η ανθρωπότητα. Άραγε θα προλάβει να αντισταθεί και να σωθεί από τον γενικό όλεθρο;

Στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η ανθρωπότητα κατόρθωσε και κατατρόπωσε το Ναζισμό-Φασισμό και σώθηκε! Με τη Νυρεμβέργη τελειοποίησε τη δικαίωσή της. Σήμερα ζούμε στιγμές προ Νυρεμβέργης.

Πολλοί λένε πως η ιστορία επαναλαμβάνεται, όντως επαναλαμβάνεται; Πρόκειται για ένα δαιδαλώδες ερώτημα που εμείς δεν μπορούμε σήμερα να το απαντήσουμε. Για το λόγο αυτό αναφέρουμε ορισμένα γεγονότα και τις πηγές τους, που έγιναν λίγο πριν της 28ης   Οκτωβρίου 1940 προς οποιαδήποτε χρήση του αναγνώστη.

«Ήδη από τις 15 Οκτωβρίου στην Ιταλία έχει αποφασιστεί από το Ιταλικό Πολεμικό Συμβούλιο, προεξάρχοντος του Μπενίτο Μουσολίνι, η επέμβαση στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων της 27ης Οκτωβρίου μεταφέρουν το κλίμα. Σχεδόν όλες έχουν πρώτο θέμα τις προβοκάτσιες των ιταλικών δυνάμεων για δήθεν επίθεση των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Σε περίοπτη θέση, οι παραστάσεις στα θέατρα και οι κινηματογραφικές προβολές. Ξεχωρίζει ο «Έμπορος της Βενετίας» στο Βασιλικό Θέατρο –την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ως είθισται, έχει μάλιστα διπλή παράσταση στις 5 το απόγευμα και στις 9 το βράδυ– και η «Κυρία Μποβαρύ» στο Θέατρο Κοτοπούλη.

Ξημερώματα 27ης Οκτωβρίου 1940: Ο Ιταλός πρέσβης στην Αθήνα, Εμμανουέλε Γκράτσι, έχει λάβει το τελεσίγραφο πολέμου από τη γειτονική χώρα και σε μερικές ώρες πρόκειται να το επιδώσει στον Ιωάννη Μεταξά ώστε να ακούσει την τελική του απόφαση». (Πηγή: ΕΘΝΟΣ).

Η μικρή Ελλάδα ως χώρα και κράτος, αλλά μία από τις δύο μοναδικές, ισόβιες πνευματικές Αυτοκρατορίες διαχειρίζεται, εκείνη την εποχή, μεταξύ των άλλων και τα εξής:

Την ανασυγκρότησή της πνευματικά, οικονομικά, διπλωματικά και αμυντικά κάτω από τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον εθνικό διχασμό που έφερε την Μικρασιατική Καταστροφή. Επίσης την Παγκόσμια Οικονομική Ύφεση.

«Η παγκόσμια οικονομική ύφεση του 1929 ήταν μια κατάσταση διεθνούς οικονομικής ύφεσης που διήρκεσε από ένα μέχρι δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες του κόσμου. Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη οικονομική ύφεση της σύγχρονης ιστορίας και χρησιμοποιείται στον 21ο αιώνα ως παράδειγμα για το πόσο οδυνηρή μπορεί να είναι μια οικονομική καταστροφή». (Πηγή Βικιπαίδεια).

Μετά τον άνανδρο τορπιλισμό της Έλλης δεν χωρούσε καμία αμφιβολία πως ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος ήταν αποφασισμένος από τους Φασίστες και Ναζιστές. Ο Ελληνικός λαός γύρισε πλάτη σε κάθε εθνικό διχασμό και υπό τον καθόλου φασίστα Πρωθυπουργό του, Ιωάννη Μεταξά πορεύθηκε στο πεπρωμένο του γράφοντας το ΕΠΟΣ του ’40! Αναφέρουμε το γνωστό «… Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Μετά από 81 χρόνια οι τότε Σύμμαχοι της Ελλάδας της γύρισαν την πλάτη και με ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ απομακρύνονται προς χάρη του Νεοταξικού αντίχριστου Φασισμού από την κοιτίδα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Την ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι Παγκοσμιοποιητές βρίσκουν συνοδοιπόρους και Έλληνες. Αυτό είναι ολέθριο για τον Ελληνισμό και την Ανθρωπότητα, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. ΖΗΤΩ Η 28η  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *