H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Πειραιά.Σκηνή «Ωμέγα», η νέα σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ2Το εμβληματικό μνημείο της πόλης μας, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα όχι μόνο της πόλης, αλλά ολόκληρης της χώρας, διαθέτει πλέον μια νέα σκηνή, τη Σκηνή «Ωμέγα»!

Νέο απόκτημα για το ΔΘΠ, η Σκηνή «Ωμέγα»,  χωρητικότητας 120 θέσεων στην καρδιά του θεατρικού οικοδομήματος, σύγχρονη και εξοπλιΔΗΜΟΤΙΚΟ4σμένη τεχνικά με όλα τα μέσα, φιλοδοξεί να εμπλουτίσει το πρόγραμμα του θεάτρου. Φέτος η Σκηνή «Ωμέγα» θα φιλοξενήσει έργα από την ελληνική δραματουργία σε όλη τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου.

Τα εγκαίνια της νέας σκηνής πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη. Μετά την τελετή των εγκαινίων, την οποία μουσικά συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την παράσταση του έργου του Δημητρίου Βικέλα Λουκής Λάρας, σε σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΘΠ Λευτέρη Γιοβανίδη, με τον Μανώλη Μαυροματάκη στον ομώνυμο ρόλο. Επίσης είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση «Ο πολυταξιδεμένος Δημήτριος Βικέλας (1835-1908)» η οποία φιλοξενείται στον ίδιο χώρο και διοργανώνεται από τη Βιβλιοθήκη της Βουλής, σε  συνεργασία με την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού Ειρήνη Στ. Νταϊφά, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης,  ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Θ.Π. Λευτέρης Γιοβανίδης κ.ά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάσαμε τη Σκηνή «Ωμέγα», μια δεύτερη σκηνή στο ιστορικό κτήριο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Με τη νέα αυτή σκηνή, χωρητικότητας 120 θέσεων φιλοδοξούμε το θέατρό μας να προσφέρει μια μεγαλύτερη επιλογή παραστάσεων στο κοινό και να μπορεί να φιλοξενεί περισσότερες, αλλά και εναλλακτικές παραγωγές.

Από αυτόν τον νέο χώρο ξεκίνησε το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου για τη σεζόν 2021 -2022, με την παράσταση Λουκής Λάρας, μια εναλλακτική πρόταση για τον εορτασμό της Επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού κα Ειρήνη Στ. Νταϊφά υπογράμμισε ότι η Σκηνή «Ωμέγα» έρχεται να υποστηρίξει τη δυναμική και έντονη, τα τελευταία χρόνια, παρουσία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στο θεατρικό, αλλά και στο εν γένει πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου. «Η σύγχρονη και πλήρως εξοπλισμένη νέα αίθουσα των 120 θέσεων, που δημιουργήθηκε στον χώρο που μέχρι τώρα χρησιμοποιείτο ως αίθουσα δοκιμών, έχει ως στόχο να φιλοξενεί εναλλακτικές παραστάσεις, ενισχύοντας έτσι την προσπάθεια όλων όσοι ασχολούμαστε με τον πολιτισμό στον Πειραιά».

Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης σημείωσε: «Όταν δημιουργείται μία νέα θεατρική σκηνή είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, πόσο μάλλον όταν δημιουργείται  μία θεατρική σκηνή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στον φάρο του πολιτισμού όλης της χώρας. Ως Δημοτικό Θέατρο και ως Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας έχουμε δείξει πριν, εν μέσω καραντίνας και μετά, ότι πρωταρχικός μας σκοπός και στόχος ήταν να διατηρήσουμε τον πολιτισμό ζωντανό».

Στην τελετή εγκαινίων της Σκηνής «Ωμέγα» έδωσαν το «παρών»: ο Βουλευτής κ. Νίκος Μανωλάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καρύδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *