H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου..Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Δήμος Μοσχάτου - ΤαύρουΤο Δημοτικό Συμβούλιο Μοσχάτου – Ταύρου που συνήλθε εκτάκτως την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 με αφορμή τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά  εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου–Ταύρου αποχαιρετά, με θλίψη και ιδιαίτερη συγκίνηση την Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «έφυγε» από τη ζωή χθες το μεσημέρι σε ηλικία 57 ετών, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” αφήνοντας ως παρακαταθήκη ένα παράδειγμα μαχητικότητας και πίστης, θάρρους και αξιοπρέπειας, γενναιότητας και ήθους.

Η Φώφη Γεννηματά ανήκε στα πολιτικά πρόσωπα που είχαν μόνο συμπάθειες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων. Υπηρέτησε την παράταξή της και τον δημόσιο βίο με υψηλό δημοκρατικό ήθος αλλά και με θαυμαστή αυταπάρνηση καθώς υπήρξε μία μαχήτρια της ζωής με μια σπάνια ευγένεια ψυχής. Σε όλη την πολιτική διαδρομή της, ξεχώριζε για το ήθος, την ακεραιότητα και την ευγένειά της.

Για την μάχη της που έδινε με την υγεία της είχε αναφερθεί ως εξής: «Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου. Εγώ δεν έζησα ποτέ έτσι. Μία είναι η ζωή, δεν επιστρέφει, κάθε στιγμή είναι μοναδική. Θέλει πάρα πολλή αγάπη, πολλή δύναμη να μη σε πάρει από κάτω, να μη ζεις συνέχεια μέσα στην αγωνία». Ο πατέρας της είπε κάτι που δεν το ξέχασε ποτέ «θα παλέψω να κάνω πόρτα τη χαραμάδα της ελπίδας».

Η Φώφη Γεννηματά εκτός από την κεντρική πολιτική σκηνή που πρωταγωνίστησε, τίμησε και υπηρέτησε τη Αυτοδιοίκηση ως αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, γεγονός που της έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίσει σε βάθος τα προβλήματα των Δήμων. Επίσης, η Φώφη Γεννηματά ήταν η πρώτη γυναίκα υπερνομάρχης της Αθήνας – Πειραιά και Πρόεδρος της ‘Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (2003 – 2007) ενώ ορίστηκε μέλος της 12μελούς Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της ΕΕ.

Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε το Δήμο μας και ήταν παρούσα σε όλες τις διεκδικήσεις που είχαμε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας της από διάφορες θέσεις. Η πιο σημαντική της συνεισφορά ήταν και παραμένει η μαχητική της στάση στο θέμα της ανάπλασης του Φαληρικού μετώπου. Από τις αρχές του 2000 με τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» που επεδίωκαν την κερδοσκοπική αξιοποίηση του Φαληρικού μετώπου και μέχρι πριν από λίγους μήνες με την εμπλοκή της Β΄ Φάσης των έργων στην παραλιακή ζώνη, η Φώφη Γεννηματά στεκόταν ενεργά δίπλα μας με παρρησία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μοσχάτου- Ταύρου, συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά αποφασίζει:

  • Να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στην τρέχουσα συνεδρίαση.
  • Να έχει μεσίστιες τις σημαίες σε όλα τα Δημοτικά κτίρια κατά την ημέρα της εξόδιας ακολουθίας.
  • Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του  Κινήματος Αλλαγής ,στους οικείους της καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δ. Σ. ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΕΛΙΣΤΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *