H Φωνή των Πειραιωτών

Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση του ΑγκαλιάΖΩ στο Δημοτικό Θέατρο.Για τον καρκίνο του Μαστού

αγκαλιάζω 1Με τον συμβολικό φωτισμό του εμβληματικού κτηρίου του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε ροζ χρώμα και με μια σειρά σημαντικών δράσεων, ο Δήμος Πειραιά τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης.

Ο Δήμος Πειραιά και o Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» και σε μια έντονα συγκινησιακή ατμόσφαιρα λόγω της απώλειας της Φώφης Γεννηματά, πραγματοποίησαν στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, εσπεαγκαλιάζω 2ρίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, με τίτλο: «Καρκίνος Μαστού: Μας αφορά όλες».

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης, την Κυριακή, εθελόντριες του «ΑγκαλιάΖΩ» στο Πασαλιμάνι και στη Μαρίνα Ζέας, ενημέρωναν τις γυναίκες για τη σημασία της μαστογραφίας και της ψηλάφησης του μαστού, στέλνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Στη εσπερίδα, «Καρκίνος Μαστού: Μας αφορά όλες» τον χαιρετισμό του Δημάρχου Πειραιά, στον οποίο ο κ. Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ανέγνωσε στην εκδήλωση η σύζυγός του Βάλια Κυριαζή – Μώραλη. Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πειραιά, ανέφερε:

«Η Φώφη Γεννηματά ήταν μια πολύ δυνατή προσωπικότητα, που πάλεψε γενναία και με περίσσια αξιοπρέπεια μέχρι την τελευταία στιγμή. Μια γυναίκα που είχε μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της, με μοναδικό σκοπό να αφυπνίσει χιλιάδες γυναίκες στην Ελλάδα για τη σημασία της πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο. Κι εμείς, βρισκόμαστε σήμερα, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε αυτήν την εκδήλωση για έναν και μοναδικό σκοπό: Να θυμίσουμε σε κάθε γυναίκα να προσέχει τον εαυτό της».

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία της Μαραθωνοδρόμου κ. Μαρίας Πολύζου, η οποία έδωσε τη δική της «μάχη» με τον καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια. Η κ. Πολύζου, ανέφερε ότι διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 2019 τον οποίο πάλεψε και νίκησε, διατηρώντας το χαμόγελό της ακόμα και στις χημειοθεραπείες..

Η Διευθύντρια, υπεύθυνη της Μονάδας Μαστού του «Μεταξά» κ. Ελευθερία Β. Ιγνατιάδου, στην ομιλία της με τίτλο: «Καρκίνος Μαστού: Η Πρόληψη δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη», αναφέρθηκε στον ψυχικό αντίκτυπο που έχει στις γυναίκες η νόσος, τονίζοντας ότι η «πρόληψη είναι απόλυτη ανάγκη, γιατί αυτή η νόσος είναι πάρα πολύ συχνή».

Ο Επιμελητής Α’ της Μονάδας, Μαστού του «Μεταξά» κ. Παύλος Λαμπρόπουλος, μίλησε για το πώς επιτυγχάνεται έγκαιρη διάγνωση και η πρόληψη, τονίζοντας ότι η γυναίκα αρχικά πρέπει να κάνει κλινική εξέταση από εξειδικευμένους γιατρούς.

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» κ. Αναστασία Πασακοπούλου στον χαιρετισμό της τόνισε: «Είναι μια πολύ δύσκολή ημέρα, ωστόσο εμείς, συνεχίζουμε τις δράσεις μας, θέλοντας να στείλουμε αισιόδοξα μηνύματα σε όλους τους ανθρώπους είτε ασθενούν είτε όχι, για την αξία της πρόληψης».

Η Αντιδήμαρχος Προβολής και Επικοινωνίας κα Ανδριάνα Ζαρακέλη ανέφερε ότι ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίζει να στηρίζει δράσεις και πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ενημέρωση των πολιτών, σε τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η υγεία.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Ιωσήφ Βουράκης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «Όλοι έχουμε στις οικογένειες μας ανθρώπους οι οποίοι νοσούν. Δυστυχώς, ακόμη δεν έχει βρεθεί ο τρόπος που θα μπορεί να αντιμετωπιστεί 100% ο καρκίνος, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις».

Η Διευθύντρια του «ΑγκαλιάΖΩ» κα Όλγα Λιοντοπούλου, η οποία συντόνισε την εσπερίδα, ανέγνωσε συνέντευξη της Φώφης Γεννηματά του 2008 στο περιοδικό του Ομίλου, στην οποία μιλούσε για την ασθένειά της, αλλά και την αισιοδοξία της, προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκομένους.

Στην εσπερίδα παρευρέθηκαν, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, οι κ.κ. Αντιδήμαρχοι: Κυριακή Μπουρδάκου, Δημήτρης Καρύδης, ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος, η δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας κ. Άννα Πάσχου – Γιαννάκου, η κ. Μάρθα Πατλάκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *