Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.Η νέα εποχή στην Γυναικεία επιχειρηματικότητα Εκδήλωση με φυσική παρουσία και διαδίκτυο

IMG_2224Με την παρουσία πλήθους γυναικών, τόσο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με την τήρηση όλων των μέτρων λόγω της πανδημίας, όσο και διαδικτυακά, πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021IMG_2226, η ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Η νέα εποχή στη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα. Δράσεις και μέτρα που ενθαρρύνουν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα» που διοργάνωσε η Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Β.Ε.Π., με ομιλήτριες τρεις καταξιωμένες, στους χώρους που δραστηριοποιούνται, γυναίκες, την κ. Μαρία Συρεγγέλα,. Υφυπουργό ΕIMG_2230ργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, την Ευρωβουλευτή κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την κ. Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ),και Α΄ Αντιπρόεδρο ΕΒΕΑ

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης-Ντόζας , στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία για την ελληνική οικονομία, αλλάζουν πολλά στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Ψηφιακός και πράσινος μετασχηματισμός και ένα νέο παραγωγικό μοντέλο γεννιέται στη χώρα μας. Μέσα σε όλες αυτές τις εξελίξεις η γυναικεία επιχειρηματικότητα κάνει έντονη την παρουσία της. Στο ΒΕΠ έχουμε δώσει βαρύτητα στην ενίσχυση του γυναικείου επιχειρείν, καθώς πιστεύουμε ότι αποτελεί μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Με την Ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επιμελητηρίου μας, έχουμε υλοποιήσει και υλοποιούμε πολλαπλές και στοχευμένες δράσεις για την ενδυνάμωση, την συμβουλευτική καθοδήγηση, την επιμόρφωση, την επιχειρηματική ανθεκτικότητα των γυναικών αλλά και την ενίσχυση του πλαισίου για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Νήσων, κα Βασιλική Μπόγρη-Θεοδωρακοπούλου, η οποία εξήρε την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου για την εκδήλωση.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μαρία Συρεγγέλα στην ομιλία της, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη δημιουργία μονάδων βρεφικής φροντίδας μέσα στις επιχειρήσεις, δράση που θα χρηματοδοτήσει πλήρως το κράτος, έτσι όπως γίνεται στο εξωτερικό, ώστε να μπορεί η εργαζόμενη να παίρνει και το παιδί στη δουλειά της και να νιώθει περισσότερο ασφαλής. Αναφέρθηκε στο σήμα ισότητας στις επιχειρήσεις,

Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Ευφραίμογλου, η οποία αναφέρθηκε στη σημερινή ημέρα που έχει οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Ίσης Αμοιβής και στην πρόταση του ΕΕΔΕΓΕ να θεσμοθετηθεί η υποχρέωση των εταιρειών από ένα αριθμό εργαζομένων και άνω να αποδεικνύουν την ισότιμη αμοιβή του προσωπικού τους.

«Είναι τιμή μου και χαρά μου να συμμετέχω στη σημερινή εκδήλωση και να λαμβάνω τον λόγο μετά από δύο πολύ σημαντικές γυναίκες που η κάθε μια διακρίνεται σε συγκεκριμένη δράση στο αντικείμενο που συζητάμε», τόνισε η κ. Βόζεμπεργκ, λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο.

Και συνέχισε: « Δυστυχώς ακόμα και σήμερα υφίσταται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με την ανισότητα ανδρών – γυναικών στο επιχειρείν, το οποίο συναρτάται με την ανισότητα που υπάρχει μεταξύ ανδρών – γυναικών ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Προέδρος ΒΕΠ προσκάλεσε την κ. Ευρωβουλευτή, όταν θα βρίσκεται στην Ελλάδα να έρθει στο Επιμελητήριο και να συναντήσει απο κοντά την ομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΒΕΠ, πρόσκληση που έγινε αποδεκτή.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πειραιά, κ. Δημήτριος Καρύδης, ο Πρόεδρος του Ραδιοφώνου Πειραιά  και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πειραιά, κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, η κ. Χριστίνα Φυτέα, Γ. Γραμματέας ΕΔΕΓΕ και Προέδρος Ομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ, κ. Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό και συνεχάρησαν το Επιμελητήριο για την πρωτοβουλία και τις δράσεις του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *