Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ2 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Εθνική Συνδιάσκεψη Εκλεγμένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών στα Επιμελητήρια, που διοργάνωσαν τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη της Κ.Ε.Ε.Ε., το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στο αμφιθέατρο της Ραλλείου στον Πειραιά.

Στη εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι κ.κ. Βουλευτές Χάρης Μαμουλάκης, Μιχάλης Κατρίνης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καβαθάς, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γ. Καρανίκας, ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ κ. Ηλίας Τσολάκης και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου.

Την εκδήλωΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ3ση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης, ο οποίος δέχθηκε και τις θερμές ευχαριστίες των διοργανωτών για την φιλοξενία της Συνδιάσκεψης στο όμορφο Αμφιθέατρο της Ραλλείου.

Οι συμμετέχοντες, συνολικά 102 εκλεγμένοι στα Επιμελητήρια της χώρας ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, με τις στοχευμένες παρεμβάσεις, τις καταθέσεις προτάσεων και τον εποικοδομητικό διάλογο που έλαβε χώρα, επιβεβαίωσαν την στρατηγική απόφαση για συμπόρευση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών διαμέσου του Επιμελητηριακού Θεσμού.

Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, τα θέματα που αποφασίστηκε να ληφθούν επιμελητηριακές πρωτοβουλίες προς όλες τις κατευθύνσεις και πρωτίστως προς την Κυβέρνηση με στόχο την ενίσχυση του κλάδου είναι:

Φοροαπαλλαγές για τους κλάδους ζωής και περιουσίας

Απαλλαγή ΦΠΑ στις πράξεις μετά ανάμεσα σε μεσίτες και πράκτορες

Φορολόγηση της αποζημίωσης κατά τη συνταξιοδότηση σαν αποζημίωση

Δυνατότητα χρήσης επαγγελματικού αυτοκινήτου

Τη δυνατότητα φορολογικής απαλλαγής των επισφαλειών

Μέριμνα και αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών

Την προώθηση της λειτουργίας επαγγελματικού ταμείου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Αυτόματη ενημέρωση των μητρώων των επιμελητηρίων με τα συμβόλαια αστικής ευθύνης απευθείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Μέριμνα για τις διαδικασίες που αφορά τα  ανασφάλιστα οχήματα

Εξ αποστάσεως εξετάσεις πιστοποίησης

Συνεργασία των επιμελητηρίων με στόχο τη δημιουργία εκπαιδευτικού οργανισμού

Λειτουργία του νόμου για την υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης σε 50 επαγγέλματα

Ανάδειξη του επαγγελματικού προφίλ των επαγγελματιών ασφαλιστικών συμβούλων για την αναβάθμιση του θεσμού

Δοκιμαστική περίοδος -περίοδος χάριτος- για τους νέους ασφαλιστικού διαμεσολαβητές

Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης άνοιξε ο οικοδεσπότης Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Οικονομικός Επόπτης της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Γιάννης Βουτσινάς, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες από τον Έβρο μέχρι το Λασίθι και από τη Χίο μέχρι τη Κεφαλλονιά, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Προέδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Εκπρόσωπος του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Λάσκος καθώς και ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Π. κ. Λεωνίδας Μίχας, υπογραμμίζοντας όλοι την σημαντικότητα της συνδιάσκεψης και την άρτια οργάνωσης της.

Οι εισηγήσεις των εκπροσώπων των διοργανωτών ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά οριοθέτησαν το περιεχόμενο και την μορφή των διεκδικήσεων του κλάδου.

Η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις συνέδρων από όλη την Ελλάδα και έκλεισε με τις τοποθετήσεις των σωματείων της ΕΑΔΕ και των Αθηναϊκών σωματείων με εισηγητές την κ. Μ. Δημητριάδη πρόεδρο του ΣΠΑΤΕ, την κ. Μ. Νικολάου αντιπρόεδρο του ΠΣΑΣ και μέλος του ΔΣ του ΕΕΠ, τον κ. Ι. Τοζακίδη πρόεδρο του ΠΣΣΑΣ, τον κ. Μ. Τζωρτζωρή πρόεδρο του ΣΕΜΑ και τον κ. Ηλ. Τσολάκη Πρόεδρο της ΕΑΔΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *