Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

ΔΙΑΦΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έργα και όχι λόγια.Για το Κέντρο Υγείας Νίκαιας

ΓυναίκεςΜετά από τη συνεχή και αδιάλειπτη κινητοποίηση μας για τις τραγικές ελλείψεις στον τομέα της υγείας και της πρόληψης στην περιοχή μας, που αφήνει επικίνδυνα εκτεθειμένες εμάς και τις οικογένειές μας και σε συνέχεια της αγωνιστικής παρέμβασης του Συλλόγου μας στο Δημοτικό Συμβούλιο (στις 18 Νοέμβρη) κάτω από την πίεση των δικαίων αιτημάτων μας, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής 26.11.21, συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ μας με τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, τον Δήμαρχο Νίκαιας – Ρέντη και τον Αντιδήμαρχο Προσχολικής Αγωγής και πρόεδρο του Κέντρου Υγείας.

Κατά τη συνάντηση θέσαμε όλα τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας, τις τεράστιες ελλείψεις και την ανεπαρκή λειτουργία του.

Μας έγινε ξεκάθαρο ότι οι ζωές μας, η προστασία της υγείας μας, για την κυβέρνηση, που είναι στην ίδια γραμμή πλεύσης με όλες τις προηγούμενες, είναι κόστος για το κράτος και κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτό το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας αυτή την περίοδο, κοντεύει να στερέψει μέχρι κι από οξυγόνο, ενώ τα ιδιωτικά μαγαζιά της υγείας θησαυρίζουν.

Χωρίς καμία ντροπή, ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, μας είπε ότι θα πρέπει να είμαστε κι ευχαριστημένες με το Κέντρο Υγείας μας. Και συνεχίζοντας προκλητικά, τόνισε ότι είμαστε τυχερές που έχουμε κοντά μας το Κρατικό Νοσοκομείο, αφού ιδιαίτερα στα νησιά της άγονης γραμμής, είναι μόνο οι κάτοικοι και ο… θεός!

Όταν επισημάναμε ότι οι γιατροί στα νοσοκομεία έχουν κι αυτοί «γονατίσει» και πως η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε αυτές τις συνθήκες είναι ακόμα πιο αναγκαία από ποτέ, ότι πρέπει να ενισχυθεί και να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, για να αποσυμφορήσει και τα νοσοκομεία, η απάντηση του ήταν ότι τραγικοποιούμε την κατάσταση και να κάνουμε υπομονή. Άλλωστε, όπως επί λεξει είπε, «δεν έχουμε γίνει κι Ολλανδία!».

Η δική μας υπομονή έχει και όρια, η δική τους αναλγησία φαίνεται πως όχι. Τι υπομονή μπορεί να κάνει ένας ασθενής με μπαϊπάς, που καλεί στο ΚΥ με πόνο στο στήθος και το ραντεβού που του δίνει είναι για ένα μήνα μετά… Η πραγματικότητα η δική μας είναι, καθώς φαίνεται, διαφορετική από τη δική τους. Αφού ένας θάνατος “ξαφνικός” στο σπίτι, δεν καταγράφεται σε δημόσια δομή, για την κυβέρνηση δεν συμβαίνει τίποτα.

Ο δε δήμαρχος, κος Ιωακειμίδης, ως άλλος σύγχρονος «Πόντιος Πιλάτος», ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο παραδέχθηκε το δίκαιο υπόμνημα μας και μεσολάβησε για τη συνάντηση αυτή, σε όλη τη διάρκειά της ήταν εξαιρετικά «σιωπηλός». Είναι εμπειρία και γνώση χρόνων ότι αυτή η Δημοτική διοίκηση κινείται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής των εκάστοτε κυβερνήσεων σε τοπικό επίπεδο. Είναι η άλλη μεριά του ίδιου νομίσματος…

Η μόνη παρέμβαση, εκ μέρους του δημάρχου, έγινε για το ΤΟΜΥ του Ρέντη που πλέον καταρρέει και μόνο αφού θέσαμε το ζήτημα των ράπιντ τεστ. Συμφώνησε με την ανάγκη διεύρυνσης ωραρίου, αφού τα κρούσματα στα σχολεία συνεχώς αυξάνονται, τα σημεία και οι ώρες είναι περιορισμένες, με αποτέλεσμα πάλι οι γονείς να επιβαρύνονται οικονομικά.

Φυσικά όλες αυτές οι προφορικές διαπιστώσεις των αναγκών θα πρέπει να μεταφραστούν σε έργα. Πρέπει να γίνουν με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα των ήδη εργαζομένων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και φυσικά με άμεσες επιπλέον μόνιμες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού. Έργα και όχι λόγια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *