Eβδομαδιαία Πολιτική – Οικονομική – Ναυτιλιακή – Φιλολογική εφημερίδα στην υπηρεσία των Δήμων του Πειραιά και των νησιών

Διατροφή και υγεία

Η συνταγή της Φωνής.

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με πατάτες

Χοιρινές

Υλικά Συνταγής: 6 χοντρές χοιρινές μπριζόλες λαιμού, 6 μεγάλες πατάτες, 4 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους, 1/2 φλ. Ελαιόλαδο, 1 φλ. Νερό, 1 κ.σ. ρίγανη, 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 λεμόνι, 1 πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Είναι σημαντικό να ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας μπριζόλες λαιμού που να είναι χοντρές σε πάχος, αλλιώς θα γίνουν σκληρές και στεγνές. Αν οι μπριζόλες έχουν αρκετό λίπος, που συνήθως έχουν, χαράζουμε ελαφρές χαρακιές στο εξωτερικό λίπος. Βάζουμε όλα τα υλικά στο ταψί για τις χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο και τα ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε 45΄ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 15΄επιπλέον, ανακατεύοντας πότε-πότε τις πατάτες με τα υγρά του ταψιού και γυρίζοντας πλευρά στις μπριζόλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *